Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Несмотря на предателей, я все еще стою.
Co - Admin
Ödüller
21
8 HİZMET YILI
Seni seviyorum diyenin, sevgisinden şüphe et çünkü aşk sessiz, sevgi dilsizdir. - Nietzsche
Arkadaşlar filolog abimiz Nietzsche zamanında böyle bir söz söylemiş. Ne düşünüyorsunuz? Tartışalım.

Ey yüce yaradan bana fantastik bir hayat yaşattın.
Emektar Üye
Ödüller
18
10 HİZMET YILI
Araştırmalara göre aşk beyinde oluşan bir kimyasal tepkime diye bir yerlerde okumuştum ve bu kimyasal tepkime sona erdiğinde karşınızdakine ilk baktığınız gibi asla bakamıyorsunuz bence. Eğer birisi seni seviyorum diyorsa bence bundan her zaman şüphe etmemeliyiz çünkü burada karşımızdaki kişinin karakter yapısı ve kendini ifade etme şekli de büyük ölçüde önem taşımaktadır ama tabii ki durumdan duruma göre ve bu sözcüğü ne amaçla kullandığına göre değişir. Fakat sevgi öyle mi tabii ki değil. En ufak bir karar alırken bile sevdiğin kişiyi düşünürsün ve sonuçlarının ikiniz içinde en iyisi olması için çabalarsın. Filolog abimiz Nietzsche zamanında doğru söylemiş, bence.

Ey yüce yaradan bana fantastik bir hayat yaşattın.
Emektar Üye
Ödüller
18
10 HİZMET YILI
Aşk anlık his gibi bir şey mi yani?
Tam olarak anlık bir his diyemeyiz çünkü beyinde oluşan aşk ile alakalı kimyasal tepkime sinirsel bir iletimden daha ziyade hormonsal bir iletim diye biliyorum. Hormonsal bir iletim olduğu içinde iletimi yavaştır ama uzun süreli bir tepkiye neden olmaktadır. Bu yüzden bir anlıktan ziyade bir süreç içerisinde olup bitmektedir diyebiliriz. Bununla alakalı fazlaca bilimsel bir makale bırakıyorum.

Bağlantıları görmek için lütfen Giriş Yap

• Konuyu başlatan
  • Moderatör
Co - Admin
Ödüller
21
8 HİZMET YILI
Tam olarak anlık bir his diyemeyiz çünkü beyinde oluşan aşk ile alakalı kimyasal tepkime sinirsel bir iletimden daha ziyade hormonsal bir iletim diye biliyorum. Hormonsal bir iletim olduğu içinde iletimi yavaştır ama uzun süreli bir tepkiye neden olmaktadır. Bu yüzden bir anlıktan ziyade bir süreç içerisinde olup bitmektedir diyebiliriz. Bununla alakalı fazlaca bilimsel bir makale bırakıyorum.

Bağlantıları görmek için lütfen Giriş Yap
Bıraktığınız makaleyi okuyorum, aşkın kısacık bir kelime olduğunu ama çağrıştırdığı şeyin bir derya olduğunu belirtmiş. Gerçekten çok doğru bir söz, kaynak için teşekkürler. Okuyacağım.

• Konuyu başlatan
  • Moderatör
Co - Admin
Ödüller
21
8 HİZMET YILI
Yaralarım vücudumda değil ruhumda
Süper Üye
Ödüller
5
5 HİZMET YILI
Aşk=Cinsellik.
Sevgi=Çıkar.

Çok aşığım dersin. Aslında mesele cinsel olarak karşındakini istemek .Ölümsüz aşk yoktur diyorlar. Çünkü bir kişiyle 100-200 vs. ilişki yaşarsan artık o kadar çekici gelmediğini fark eder ve aşk bitti dersin.

Sevgi karşındaki insan sana kötülük yapsa sana zarar verse artık seni sevmiyorum dersin. Seversin çünkü seni mutlu ediyordur. Tatmin ediyordur vs. gider böyle. Gerçek sevgi aile kan bağı. Bir çıkar gözetmeden seversin .Aile ve kan bağı dışındaki sevgi çıkara dayalıdır.

Yalan müthiş bir şeydir. Sevmediğin insana seviyorum dersin. Kötü birine iyi dersin. Kimi zaman işini çok kolaylaştırır. Yalan kötü derler ama yalanda mutlu eder insanı.

Senin dediğin söze gelirsek ağzında sürekli aşkım, sevgilim vs. olan insan için o sözün bir anlamı yoktur. Alışkanlıktır. İsim yerine bu kelimeleri kullanıyor. Sebebi de manitaya ismiyle hitap edersen ağır trip yersin. Sürekli kullanınca anlamını kaybediyor böyle de.

Mutluluk: Sağlık ve para.
Neyse kanka takma böyle şeyleri kafamız hep güzel hâlâ genciz, güzeliz.

Moderatörün son düzenlenenleri:
Banlı Üye
Ödüller
6
7 HİZMET YILI
Söz biraz doğru biraz da değil. Mesela tamam, sevgi gerçekten sessizdir. İçinden seversin vs ama mesela insanlar da ilgi ister, sevildiğini bilmek ister. Seni seviyorum sözünü duymak güzel hissettirir o yüzden bir yandan da anlamsız söz diyebiliriz.

Üye
4 HİZMET YILI
İnsanoğlu söz konusu olunca söylenen iyi kötü her söz doğrudur.

︻デ═一 ▸Kaneki Ken
Seçkin Üye
Ödüller
8
8 HİZMET YILI
Genelleme yapamazsın ki bu konuda. Seni seviyorum cümlesi sadece sevgiliye söylenen bir şey de değil. Aile, eş, çocuk ve arkadaş, daha bir sürü şeye söylenebilir yani.

BDO LOVER
Onaylı Üye
Ödüller
3
4 HİZMET YILI
Bence önemli olan seni seviyorumu nasıl dediğidir. Bunu düz bir şekilde de söyleyebilir ama gerçekten seviyorsa hissettirir konuşmasıyla hal ve hareketleriyle. Sadece kadınlar için değil seven insan her zaman belli eder kendini bence.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...