Bir tavşan ormanda koşarken , esrar saran bir zürafa görür. Ona:
- Dostum zürafa , içme bunu, sağlığına zararlı , koşalım form tutalım der ve başlar bunlar koşmaya.
Biraz sonra kokain çekmeye hazırlanan bir fil görürler ve tavşan:
- Fil arkadaşım , kokaini bırak , gel bizimle koş beraber form tutalım. diyerek ikna eder.
Biraz koştuktan sonra kendine eroin enjekte etmeye hazırlanan aslanı görürler. Tavşan:
- Sevgili aslan kardeş , batırma kendine bunu , gel bizimle koş, sana da iyi gelir. der.
Aslan yaklaşır tavşana ve yumruğunu indirir tavşanın suratına. Diğerleri şaşkın bir şekilde:
- Niye yaptın bunu, iyiliğimizi istiyordu. derler. Aslan:
- Bu salak her extacy aldığında ormanda deli gibi koşturuyor bizi. der.
Temel trafik polisidir, sarışın bir bayan sürücüyü durdurur ve ehliyetini sorar. Kadın çantasını kucağına alıp aramaya baslar, ancak uzun süre geçmesine rağmen bir türlü ehliyetini bulamaz.
Temel beklemekten bunalır ve sabırsız bir ifadeyle kadına söylenir:
-Hanımefendi, ehliyetinizi bulamadığınız anlaşılıyor. Üzerinde kendi resminizin olduğu şeyi göstereceksiniz, acele edin lütfen.
Kadın bu uyarı üzerine telaşlanır ve kısa bir süre sonra "hah buldum" diye sevinçle çığlık atıp çantasındaki makyaj aynasını Temel'e uzatır.
Temel aynayı ciddiyetle inceler ve kadına dönüp kibar bir ifadeyle konuşur:
- Buyrun belgenizi hanımefendi. Özür dilerim, polis olduğunuzu söyleseydiniz durdurmazdım...
Temel hayatında ilk defa Manisa’ ya gitmektedir. Otobüsten inmiş, bakmış az ileride 8-10 erkek, ağır ağır kol vurup, diz bükerek zeybek oynuyorlar. Bir süre izlemiş. Temel’ in yabancı olduğunu gören vatandaş sormuş:
– Nasıl buldun hemşerim, beğendin mi?
Temel‘den efsane cevap gelmiş:
– O kadar düşündükten sonra ben de oynarum da.
Post automatically merged:
Yerde Para Buldum
Bir gün Kayserililer ve Lazlar arasında savaş çıkmış.Kayserililerin aklına bir fikir gelmiş.Demişler ki;
-Bu lazların yarısı Temel, diğer yarısı da Dursun’dur .
Ve sonra savaşın ortasında bağırmaya başlamışlar:
-Temel! Temel!!!
Lazlardaki Temeller kafalarını kaldırmışlar ve vurulmuşlar.
Daha sonra Kayserililer :
-Dursun! Dursun!!!!
Dursunlar da kafalarını kaldırmışlar ve vurulmuşlar.Lazlardan çok az kişi kalmış,savaşı kaybetmek üzereler.İçlerinden birinin aklına bir fikir gelmiş.Ve lazlar bağırmaya başlamış:
-Yerde para buldum bu kimin?
Bütün Kayserililer kafalarını kaldırmışlar ve vurulmuşlar.
Post automatically merged:
Kola Makinası
Temel ile Dursun Amerika’ya gitmişler.
Hava alanında Dursun çantalarla ilgilenirken Temel de etrafı geziniyormuş.
Bakmış bir kola makinası, başlamış para atmaya.
Bu sırada işi biten Dursun bir bakmış ki Temel kola makinesine para atıp kola alıyor. Etrafında yüzlerce kola kutusu. Hemen koşmuş yanına.
“Na’pıyosun!!” demeye kalmamış, Temel basmış cevabı:
-Karışma bugün şansım çok iyi.