sahasaha66 arkadaşın da dediği gibi, tansiyon, şeker vb. hastalığın olabilecek ve tetikleyecek etkenlere bak. Öncelikle benzer sorun bende var, Vitiligo Hastalığı (Ala hastalığı)'na sahibim vücudumun belirli bölgelerinde eşit miktarda ve eşit yerlerde beyazlıklara sahibim, sürekli stress ve sinir durumu olarak nitelindirildi doktorlar tarafından su görsem sinirleniyorum(dum) ancak ben şanslı olanlardanım ten rengimden dolayı fazla belli olmuyor, öncelikle göz kapaklarımda beyazlık var tamamen kaplı şekilde, 10-17 yaşıma kadar benim için çok sıkıntılı ve psikolojik açıdan bunaltıcıydı insanlar sürekli soru soruyor beyazlıklarımı merak ediyor bakmak istiyorlardı ta ki bu beni kışkırtıyor o insana karşı sinirsel faaliyetler gösteriyordum şuan 21 yaşındayım, hala sinirli ve stressliyim hala başım gözüm kararır, en ufak şeyde sinirlenirim, geçen gün psikolojik danışma almaya başladım ki bu beni daha da gerdi kendimi anlatmayı sevmiyorum ancak orada zorunluymuş gibi hissettim bi baskı oluştu, şeker, tansiyon vb. yok şuan ise hala sinirli yazıyorum
neyse anlatmak istediğim 10-17 yaş arasında sinirimden dolayı kendime insanlara zarar verirdim, duvarlara kafalar yumruklar atar, geçene kadar durmazdım canım acısada daha sinirlenirdim bu etkenle daha fazla yumruk atmaya devam ederdim, bir keresinde boksör kırığı denilen kırık oluştu sağ serçe parmağımda, ellerim şişer kanar yaralanırdım, sinek ısırsın kaşıntı geçene kadar kaşır yolar parçalardım etimi, veyahut herhangi bir tatlı şişlik olur kaşınır veya irin tutar ona dayanamaz patlatır yırtardım, biri öksürse ters ters bakıp kitlenirdim, tırnaklarım zaten yok yiyorum hala da var o geçmedi sadece, tek yaptığım kendimi durdurmak oldu, gülmek tabiri caizse tınlamamak, namaz kıldım dua ettim elimden geldiğince yardıma ihtiyacı olana yardım ettim, yine geçmedi olay tamamen psikolojik. yardım al kesinlikle eğer bulunduğun şehirde üniversite pdr (psikolojk danışman ve rehberlik) bölümü varsa son sınıflara veyahut o bölümün hocalarına danış para vermeden yapabileceğin tek çözüm budur. kendini sabitle kendinden özür dile demiyorum, keskin sirke küpüne zarar arkadaş çok insan kaybedersin ben kaybettim.