Sıvı soğutma montajı sorunu

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üye
Ödüller
2
3 HİZMET YILI
Yeni PC topluyorum ve sıvı soğutma montajı yaparken anakart ile sorun yaşadım. Tuf gaming b450m-pro2 anakartım ve Corsair h100 sıvı soğutma bunları yeni aldım ve
Am4 braketi anakarta olmuyor bunu nasıl halledebilirim.

Onaylı Üye
Ödüller
1
4 HİZMET YILI
Kanka keşke anakart ve sıvı soğutma beraber olan kartları tercih etseydin.
Ana karta olmuyorsa illaki sıvı soğutmaya gerek yok ben gülüceksin ama gidip bilgisayarın yan kapağıdan klima havası veriyorum ter temiz buz gibi oluyor hattasında bazen oyunları artırmazsam bilgisayar donmaya başlıyor donuyor derken sistem değil parçalar harbi buz tutmaya gidiyor

Üye
Ödüller
2
4 HİZMET YILI
Dostum bu tür şeyler sıkıntılı en iyisi aldığın kişiye yada yere sorman lazım en ufak hatada bilgisayarına işlemcine bir zarar gelebilir

Ultra Üye
Ödüller
5
4 HİZMET YILI
yapcak bir sey yok zorla uyduramassin iade ediceksin tanidigin bilgisayarciya gidip uyumlu bir sivi sogutma alicaksin

Uzman Üye
Ödüller
3
3 HİZMET YILI
Merhaba,
Her soğutucu için bağlantı kiti üretilmiyor. Kendi aldığın markanın soğutucu kitini bulman gerekiyor.

Admin
Ödüller
22
8 HİZMET YILI
Anakartın TUF Gaming B450M-PRO II corsair H100 sıvı soğutma cihazının AM4 braketiyle uyumlu olması gerekir eğer braket uyumsuzluğu yaşıyorsan birkaç seçeneğin var:

1-)Corsair müşteri hizmetleriyle iletişime geç ve uyumlu bir braket temin etmelerini iste
2-)Üçüncü taraf braketleri satan bir online mağazadan uyumlu bir braket satın al
3-)Sıvı soğutma bloğunun montaj plakasındaki vidaları çıkar ve anakartındaki standart amd soğutucu montaj deliklerini kullanarak sıvı soğutmayı monte et bu şekilde 4-)sıvı soğutma cihazının soğutma performansında biraz azalma olabilir ama yine de iyi bir performans elde edebilirsin

Üye
Ödüller
2
3 HİZMET YILI
Halletim arkadaşlar anakartın kendi braketine taktım vidalarını değiştirdim tam yerine oturdu bir sıkıntısı yok. Ama PC görüntü vermiyor bu seferde

Ultra Üye
Ödüller
10
7 HİZMET YILI
Corsair h100 sıvı soğutma cihazının AM4 soketi için uyumlu braketleri olması gerekiyor. Eğer aldığınız ürünün kutusunda AM4 braketi yer almıyorsa, Corsair'ın web sitesinden ücretsiz olarak braket talebinde bulunabilirsiniz.

Braketi almak için Corsair'ın destek sayfasına giriş yapın ve ürününüzü seçin. Ardından, "Accessories" bölümüne gidin ve "AMD AM4 Bracket" seçeneğini seçin. Bu sayede AM4 braketini ücretsiz olarak talep edebilirsiniz.

Braketi aldıktan sonra, anakartınızın soket bölgesindeki metal klipsleri çıkararak AM4 braketini yerleştirebilirsiniz. Bu işlemi yapmadan önce, anakartınızın kullanım kılavuzunu inceleyerek uygun şekilde nasıl yapacağınızı öğrenmeniz önerilir.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...