Son Senem Hiçbir Fikrim Yok

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Süper Üye
Ödüller
9
9 HİZMET YILI
Arkadaşlar Öncelikle İyi Akşamlar 12.Sınıfa Geçiyorum demeye bile utanıyorum herzamanki gibi 0 bilgiyle sınıfı geçiyoruzda bu sene yks flan işte sınava vs giricez hiçbirşey bilmiyorum arkadaşlar ben düşünüyorumda benim o akıllılardan bi eksigim olmadıgını görüyorum sadece beynime söz geçiremiyorum aklım sürekli bilgisayarda veya baska yerlerde ama cidden gelecek için en önemli senem birşey yapmam gerektiginin farkındayım nasıl bir yol izlemeliyim neler tavsiye edersiniz nerelere danışabilirim saolun varolun.

Bilinmiyor
Efsane Üye
Ödüller
13
10 HİZMET YILI
bnde aynı durumdayım ama bi konu'da okuduğum bölüm ile aram mükemmel sınıfta en iyisiyim ama diğer derslerde orta yani hiç en iyisi olamadım diğer dersler'de bide matematik vs yapamam hiç üni sınavında napcam bnde bilmiyorum hayatım'da hiç ders çalışmışlığım yok

⭐ Perfo ⭐
Ultra Üye
Ödüller
10
8 HİZMET YILI
Dostum Öncelikle Kolay Gelsin.
  1. Bilgisayarı Kilitleyebilirsin Belirli Bir Tarihe Kadar Ama Bunu Önermem, Malum Elbet Gerekecektir İstersen Yapabilirsin Ama.
  2. Birkaç Test Al ve Hafiften Çalışmaya Başla Günde 5 Dakika İle Başla 10'a 15'e 30'a Çık Hafiften Başla Zaten Beyin Sürekli Bir Şeyler Öğrenmeye ve Gelişmeye Yatkın Olduğu İçin Çabuk Kabullenecektir ve Dolu Olduğun Bir Zamanda Bile Aklına Ders Gelecektir.
  3. Dersleri Çalışırken Kesinlikle Şarkı Dinleme Ama Kısık Seste Sakin Müzikler Dinleyebilirsin.
  4. Odan Işık ve Hava Alırsa Bol Bol Beynin Açılır Çok Daha Kolay ve Ferah Bir Şekilde Çalışırsın, Çalışırken Darılmazsın.
  5. Bildiğim Kadarı İle 9. Sınıf Konuları Ağırlık Gösteriyormuş. Onlarla Başlayabilirsin, Hem Daha Kolay Gelir Önceden İşlemiş Olduğun Konular İçin.
  6. Geç Saatlerde Çalışacak İsen Yapabilirsen Parlak Bir Sarı Işık Kullan Odan da Dikkatin Dağılması Azaltır ve Odağın Güçlenir.
Bunları Önerebilirim Ders Çalışırken Dikkatini Dağılmaması ve Kendini Ders Çalışmaya Yatkın Hale Getirebilmek İçin. Diğer Kişiler de Bir Şeyler Önerir, Onlar İle Dediklerimi Topla Denemeye Başla Şimdiden. Geç Bile Başlamışsın 11. Sınıfta Başlasan Daha İyi Olurmuş.

Bol Şanslar Şimdiden Dostum ;).

DΣПIZ ΚIŁIC
Banlı Üye
8 HİZMET YILI
Sadece bilgisayarın sana iyi bir not getiremeyeceğini düşün teknoloji dost gibi duruyor ama yeri gelince düşmanda olmalı sen teknolojiyi bırak azar azar çalışmays başla azim gelince bilgisayar elinin altında oluncada açmazsın
Başarılar

Üye
Ödüller
7
9 HİZMET YILI
Merhabalar öncelikle.

Sana verebileceğim birkaç tavsiye var:
1- Bilgisayar, telefon vb. gibi seni engelleyebilecek ve kafanı dağıtabilecek her şeyden uzak tut kendini. Telefon ihtiyaç olduğu için tuşlu telefon kullanmanı ve genellikle kapalı olmasını, sadece gerektiğinde açıp kullanmanı tavsiye ederim.
2- Şimdiden bir başlangıç paketi gibi kendini derslere hazırlamak için motivasyon kaynakları üret veyahut bul. Motivasyon en önemlisi.
3- Elinde bir plan olsun ki sağlam başlayıp sağlam bitsin senen. O yüzden bir plan yap, hangi derslerin hangi konularını bitirmen senin için kolay ve hızlı olacaktır ki zaman faktörü çok önemli oluyor.
4- Sonra çalışma masan, çalışacağın yerler düzgün ve toplu olmalı. Çünkü kafanın çalışmanın ortasında dağılmasını istemezsin.
5- Bütün bu seçeneklerden sonra kaynak alıp çalışman gerekiyor. Fakat ara vermeden ve sağlam bir şekilde. Yani otur 6-7 saat ara vermeden çalış demiyorum ama başta 1 saat ile başlaman gerekiyor ve her geçen gün dahada arttırman gerek. 1 saat bile olsa sağlam çalış ki başta olduğu için kafa dağılacaktır illa, değsin kafanın dağılmasına.

Ne kadar yardımcı olabildiysem artık sana. Ek olarak şunu söyleyebilirim: Belli bir ölçüde telefon, bilgisayardan uzak durduktan sonra üniversite sınavı geçince çok keyif alıcı oluyor. Fakat ders çalışırken "bir gün tatil vereyim, oyun oynarım" vb. gibi bahaneler üretmek insanın vicdanını çok kötü etkiliyor.

Üye
Ödüller
4
8 HİZMET YILI
Kanka bende sana bişeyler söyleyeyim telefondan ve bilgisayardan asla vazgeçme eğer bu kadar aşinaysan teknik veya yazılımsal olarak bilgisayar problemleri ve çözümleri olarak internette araştırabilirsin sana her türlü katkı sağlar. Öğrendiğin her bilgi senin ufkunu açacağından gelecekte yapacakların kafanda şekillenmeye başlayacakdır. Bu sadece sana tavsiyem başka şeylerde araştırabilirsin sadece bilgisayar değil ansiklopediler ve kitaplar var enugun olanına karar ver ve bir an önce başla ;)

Uzman Üye
Ödüller
6
Sosyal
8 HİZMET YILI
bu kafa yapısı seni iş sektöründe de rahatsız edebilir,öncelikle düşünce yapını zorunluluktan öte bi event olarak görmen lazım şu şu saatler arasında çalışmaya başlayacağım dersen ve yaklaşık 2 3 hafta hiç çalışmanı aksatmazsan (bu süreçte kütüphane gibi ev dışı bir ortamda bulunmak süreci hızlandıracaktır) bi müddet sonra testleri çözebileceksin ve hoşuna gitmeye başlayacak,nasıl kod yazarken öğrenmek işkence gibi geliyor sonrasında sen kendi kodunu yazıp istediğin şekile getirdiğinde hoşuna gidiyorsa,test çözmeyi de o şekilde düşünebilirsin canım kardeşim,iyi forumlar

Üye
9 HİZMET YILI
kendine düzenli bir tablo belirle ben burda çok açık konuşamıcam ama barış özcanın bir videosu var zinciri kırma diye o videoya göz atmanı KESİNLİKLE öneririm 2 tane filan var sanırım.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...