Spoofer Yardım

Üye
Öncelikle Merhaba, League of Legendsdan hwid ban yedim, piyasadaki spooferlara bakınca bana gereksiz paraymış gibi geldi ve yaklaşık 3 gündür kendim spoof atmaya çalışıyorum fakat bir türlü beceremedim. Bana bu konuda yardımcı olup, neyi yanlış yaptığımı gösterirseniz çok mutlu olurum. Aşağıya yaptığım bütün adımları yazıyorum;

1- Temiz bir format attım.
2- amideefix64.efi kullanarak böyle bir kod satırı çalıştırdım.
echo -on
goto SPOOFSERIAL

:SPOOFSERIAL
AMIDEEFIx64.efi /BS 9CVOFP58Y1N2PLK
goto SPOOFUUID

:SPOOFUUID
AMIDEEFIx64.efi /SU B5E713C927C34DF29C7D449E194EDE
goto SPOOF1

:SPOOF1
AMIDEEFIx64.efi /SM P38GKNO7KFO7RK9
goto SPOOF2

:SPOOF2
AMIDEEFIx64.efi /SP 74KDOE5VNCOE8I1
goto SPOOF3

:SPOOF3
AMIDEEFIx64.efi /SV PL34EGRTOVN56OK
goto SPOOF4

:SPOOF4
AMIDEEFIx64.efi /SS GNKRY3Y54NM9PW3
goto SPOOF5

:SPOOF5
AMIDEEFIx64.efi /SF 2OK4GVCOJED2I59
goto SPOOF6

:SPOOF6
AMIDEEFIx64.efi /BT A3XOKR3FNVJCOE6
goto SPOOF7

:SPOOF7
AMIDEEFIx64.efi /BLC E3Y5FMVKDE34L3P
goto SPOOF8

:SPOOF8
AMIDEEFIx64.efi /CM MFOE6MLER2VNC9U
goto SPOOF9

:SPOOF9
AMIDEEFIx64.efi /CV WEMS8N4M1PLE89R
goto SPOOF10

:SPOOF10
AMIDEEFIx64.efi /CS K5631J9HJ3BR2PQ
goto SPOOF11

:SPOOF11
AMIDEEFIx64.efi /CA 8GIA2EDXGY2OKCX
goto SPOOF12

:SPOOF12
AMIDEEFIx64.efi /CSK MY4M8RSKOE2L2XK
goto EXIT

:EXIT
exit
goto END

:END

3- Bilgisayara takılı olan bütün disklerin idlerini değiştirdim.

4- IP adresini değiştirdim.

5- MAC adresini değiştirdim.

6- Yeni bir Riot hesabı oluşturdum

Bunların hepsini yapmama rağmen banı hala kaldıramadım yanlış yaptığım birşey varsa söylerseniz çok sevinirim, bu konularda pek bilgili değilim internetten öğrendiğim bilgilerle yapmayı denedim.

Son düzenleme:
Banlı Üye
Öncelikle yaptıkların gerçekten uğraş isteyen şeyler, sırf Google’dan bakarak bu kadarını yapan çok az kişi var, o yüzden emeğin büyük. Ama belli ki bazı küçük ama kritik noktalar atlanmış ya da kullanılan yöntemler etkisiz olmuş. Şimdi adım adım bakalım:
1- Format atmışsın, bu doğru bir adım ama burada önemli bir detay var. Eğer Windows’un kendi içinden “her şeyi sıfırla” şeklinde yaptıysan bu gerçek anlamda temiz format sayılmaz. Çünkü BIOS’ta ve bazı sistem loglarında kalan bilgiler hâlâ yerinde durabilir. Gerçekten sıfırdan format için USB ile ISO kurulum yapılmalı, hatta diskleri silerek yükleme yapmak daha sağlıklı olur.
2- AMIDEEFIx64 kullanarak spoof işlemi yapmışsın, script yapın düzgün görünüyor. Ama buradaki büyük problem şu: çoğu yeni anakartta BIOS yazma koruması aktif oluyor. Yani sen terminalde değiştirdim diyorsun ama aslında sistem o değerleri hiç değiştirmemiş oluyor. Bunu test etmek için işlem sonrası BIOS içindeki System Information kısmına girip değerlerin gerçekten değişip değişmediğine bakmalısın. Değişmemişse, BIOS’ta Secure Boot gibi şeyleri kapatman ve mümkünse EFI Shell üzerinden çalıştırman gerekiyor. CMD’den çalıştırınca bazen sadece okunabilir şekilde çalışıyor ve gerçek bir spoof olmuyor.
3- Disk ID’lerini değiştirmişsin, bu da önemli ama sadece disk ismini ya da label’ı değiştirmek yetmez. Asıl önemli olan disk serial, volume ID ve GUID gibi arka plandaki tanımlayıcıları değiştirmek. Özellikle SSD’lerde bu bilgiler firmware içinde saklandığı için bazıları değiştirilemez oluyor. Bu durumda ya farklı bir disk kullanman gerekebilir ya da disk spoof için özel tool’lar denemen gerekir.
4- IP adresi değiştirmek de doğru ama burada dikkat etmen gereken şey şu: sabit IP kullanan bir internet sağlayıcın varsa, modemi resetlemekle IP değişmeyebilir. VPN veya telefonun internetini hotspot yaparak bağlanmak daha etkili bir test yöntemi olur. Özellikle ban yedikten sonra aynı IP aralığına tekrar girmek seni direkt işaretleyebilir.
5- MAC adresini değiştirmek çok doğru bir adım ama sadece aktif bağdaştırıcının değil sistemde bulunan tüm ağ kartlarının MAC adresleri değiştirilmiş olmalı. Sanal ağ bağdaştırıcıları, Bluetooth ya da kapalı olan Wi-Fi adaptörleri bile bazen sistem tarafından kaydedilebiliyor. Tam temizlik için hepsini kontrol etmek gerekiyor.
6- Yeni Riot hesabı açmışsın, zaten yapılması gereken şey bu ama yukarıdaki sistem bilgileri doğru spoof’lanmadıysa yeni hesap da hemen işaretleniyor. Riot sistemi direkt olarak seni tekrar tanıyor.
Buradaki en büyük ihtimal şu: kullandığın spoof aracı görünürde çalışmış gibi yapıyor ama aslında sistemin temel kimlik bilgilerini değiştirmiyor. BIOS’ta değişiklik olmamışsa, disk serial sabitse ya da MAC sadece geçici olarak değiştiyse Riot seni yine tanır.
Ek olarak Riot sadece HWID değil, bazı makinelerde şunları da loglayabiliyor: anakartın üretici ismi ve modeli, SMBIOS UUID, işlemci ID, ekran kartı Device ID, TPM varsa onun kimliği, ağ kartlarının GUID’leri. Bunların bazıları görünürde değiştirilemez gibi duruyor ama doğru araçlarla yapılabiliyor.
Yani senin buradaki sıkıntın bilgi eksikliğinden değil, kullandığın araçların gerçekten etkili olup olmadığından kaynaklı. Sistem bilgilerini kontrol ettiğini varsayarsak büyük ihtimalle spoof’lar etkisiz kalmış.
Çözüm olarak ne öneririm dersen: EFI shell ile BIOS spoof’u tekrar dene, disk bilgilerini tam değiştirdiğine emin ol, ağ kartlarının tüm bilgilerini temizle, MAC adreslerini kalıcı şekilde değiştir ve internet bağlantısını da mobilden test et. Bunlar olmazsa son çare olarak güvenilir bir ücretli spoofer deneyebilirsin ama onu da çok iyi araştırman lazım çünkü piyasadaki çoğu spoofer ya çalışmıyor ya da virüslü.
İstersen sistem bilgilerini nasıl kontrol edeceğini ve nelerin hâlâ eski kaldığını da anlatabilirim. Dilersen tek tek gidelim ve gerçekten nerede takıldığını birlikte çözelim.