SSD boştayken sıcaklığı 55° gösteriyor

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Winchester
Donator
Ödüller
8
6 HİZMET YILI
Merhaba arkadaşlar, bugün hazır PC sistemi aldım. Malum ekran kartını ayrı gönderiyorlar. Ekran kartını taktım fakat SSD ekran kartının hemen sol aşağısında kaldı. Acaba ekran kartının sıcaklığı ona mı vuruyor? Anlamış değilim, yaklaşık 1 saattir hiçbir şey çalıştırmıyorum. Boşta bilgisayar hâlâ 55° derece gösteriyor. Sizce bu normal mi veyahut buna bir çözüm getirebilir miyim?

1659765117252.png

Moderatörün son düzenlenenleri:
Donator
Ödüller
9
8 HİZMET YILI
Modeli falan ne? İnternetten çalışma sıcaklığına bak, normalin üstündeyse sorun vardır. Markanın kendi sitesinde modele ait bilgilerin yer alıyor olması lazım, oraya girerek çalışma sıcaklığını kontrol edebilirsin.

Onaylı Üye
Ödüller
2
3 HİZMET YILI
Laptop mu bende de HP'nin oyuncu bilgisayarı var boşta dururken bile +40 dereceleri gösteriyor LoL'e girince 70'lere çıkıyor genshin veya GTA 5'e girince +90'lara çıkıyor altında soğutucusu olmasına rağmen 3 sene oldu alalı.

Onaylı Üye
Ödüller
3
3 HİZMET YILI
Merhaba arkadaşlar, bugün hazır PC sistemi aldım. Malum ekran kartını ayrı gönderiyorlar. Ekran kartını taktım fakat SSD ekran kartının hemen sol aşağısında kaldı. Acaba ekran kartının sıcaklığı ona mı vuruyor? Anlamış değilim, yaklaşık 1 saattir hiçbir şey çalıştırmıyorum. Boşta bilgisayar hâlâ 55° derece gösteriyor. Sizce bu normal mi veyahut buna bir çözüm getirebilir miyim?

Ekli dosyayı görüntüle 77736
normal ama kabloları kontrol et

Onaylı Üye
Ödüller
1
4 HİZMET YILI
30 ile 40 gitmesi gelmesi normal kabul ediliyor ancak senınkısı biraz fazla belkı fabrikasyon hatalı olabilir bence bunu aldıgın yere sormalısın

Onaylı Üye
Ödüller
2
3 HİZMET YILI
Aslında çok da basit bir işlem. Windows aramaya "Güç planını seçin" yazıyoruz ve Enter diyoruz. Sonrasında güç tasarrufu moduna alalım ve biraz bekleyelim. Sıcaklıklar daha da düşecek ancak 30 saniyede sıcaklık 31 dereceye düştü.

Süper Üye
Ödüller
8
4 HİZMET YILI
MSI Center Yazılımı ile ayarlarını kontrol altına alabilirsin aşağıda verdiğim resmi site linkinden indirebilirsin orda ayrıntılı anlatım videosu da mevcut.
Sürücü ve Driever larınızı da burdan güncelemeyi unutmayın

Bağlantıları görmek için lütfen Giriş Yap

bilgisayarına kuracağın bu yazılımla performans ayarlarını ve sıcaklık derecelerini ayarlayabilirsin
sorun çözülecektir.

Arka planda çalışan işine yaramayan programları kapatman ve

%TEMP% --- Prefetch --- temp ----- klasörlerini de süreli temiz tut

ekstra fayda sağlayacaktır.
Post automatically merged:

Aslında çok da basit bir işlem. Windows aramaya "Güç planını seçin" yazıyoruz ve Enter diyoruz. Sonrasında güç tasarrufu moduna alalım ve biraz bekleyelim. Sıcaklıklar daha da düşecek ancak 30 saniyede sıcaklık 31 dereceye düştü.
oyun oynarken fps düşüklüğü ve kasma yapar bu sunduğunuz yöntem. MSI Center yazılımı
Bağlantıları görmek için lütfen Giriş Yap
böyle sorunlar olmasın diye var

Přijímám všechno, co mi život dal i vzal.
Banlı Üye
Ödüller
3
Sosyal
6 HİZMET YILI
SSD full yükte max 70 dereceye kadar çalışabilir. (70+ derecelerde bozulmayabilir ama tehlikelidir.)

SSD boşta 20-40 derece arasında olmalıdır. Ufak sıçramalar olabilir (45-50 dereceye)
Oyunda ve normal yükte 55-60 dereceyi geçmemelidir.

SSD'nin sınırlarını zorlamak isterseniz CrystalDiskİnfo ile art arda test yapabilirsiniz.
Genelde SSD'lerin hızları 60 dereceden sonra düşmeye başlar. Ben art artda çok test sonucu max 63 derece gördüm ve yazma hızı 50Mb/sn düştü.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...