Sürekli elektirik kesintisi sonucu zarar gören parça tamir ettirilebilir mi?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Seçkin Üye
Ödüller
9
9 HİZMET YILI
Merhaba, elektriğin fazla ve anlık kesildiği bir yerdeyim. Kesintiler sonucu artık laptop bataryası, ekran kartı, hard diskte sıkıntılar gözlemlemeye başladım. Ekran kartı artık daha az performans veriyor, laptop bataryası daha 1 aylık olmasına rağmen çöktü. Çok az ve dikkatli kullanıyorum laptopu.

Onun dışında hard diskte elektrik kesintileri sonrası çökme olayları yaşanmaya başladı. Benim sorum şimdi bunların tazminatı için elektrik dağıtım şirketine başvuracağım ama bunları tamir ettirmedim ve faturası yok elimde. Gelen ekspertizler sorun yok derse ne yapabilirim? Ya da tamir ettirmeden hasar faturası kestiremez miyim bir şekilde?

Moderatörün son düzenlenenleri:
Onaylı Üye
Ödüller
1
3 HİZMET YILI
elektrik kesintisi masaüstüne zarar laptopa niye zarar olsun anlamadım sonuçta şarjdan çekmek gibi bir şey

Seçkin Üye
Ödüller
9
9 HİZMET YILI
elektrik kesintisi masaüstüne zarar laptopa niye zarar olsun anlamadım sonuçta şarjdan çekmek gibi bir şey
anlık elektrik gidip geldikten sonra sürekli batarya artık daha az dayanıyor. %30 şarjlı laptop 20 dk da 0 landı güç tasarrufu modunda ekran parlaklığı 0 iken

Onaylı Üye
Ödüller
1
3 HİZMET YILI
anlık elektrik gidip geldikten sonra sürekli batarya artık daha az dayanıyor. %30 şarjlı laptop 20 dk da 0 landı güç tasarrufu modunda ekran parlaklığı 0 iken
artık orasını bilmiyorum ama elektrik dağıtım şirketinden o parayı alamayacağını biliyorum

Üye
Ödüller
2
3 HİZMET YILI
elektrik kesintilerinin laptopuna zarar vereceğini düşünmüyorum

Seçkin Üye
Ödüller
8
8 HİZMET YILI
zarar gördüğüne dair bir rapor alsan bile elektirik şirketinden bunun için bir tazminat alabileceğini sanmıyorum hele ki kesinti saatlerini mesaj atıyorlarsa mümkün değil alamazsın

Onaylı Üye
Ödüller
4
5 HİZMET YILI
Laptop'a batarya sürekli takılı ise elektrik ne kadar kesilirse kesilsin herhangi bir zarar oluşmaz, bilgisayar sürekli pil üzerinden beslendiği için kesinti olduğunda bilgisayarın bunu hissetmez bile. pilin ömrü azalmış olabilir fakat bu da kesintiden kaynaklı değildir sürekli şarjda kullanıyorsanız ondan kaynaklanır.

Fatura konusuna gelirsek yetkili servis veya herhangi bir servise ürünü verip onarımı yaptıktan sonra yapılan işlem için fatura kesmelerini isteyebilirsiniz hiç bir sorun çıkmaz fatura keserler, işlem yapmadan hiç bir firma size fatura kesmez. Kesilen bu fatura tutarını elektrik şirketinden temin edebileceğinizi düşünmüyorum.

Bilgisayar yeni ise sorun olduğunu düşünüyorsanız garantisi vardır yetkili servise verin kontrol etsinler.

Onaylı Üye
Ödüller
5
6 HİZMET YILI
Bildiğim kadarıyla elektirik kesintisinin leptop ani bir kapanış sağlamadığı için leptop zararı yok o yüzden ekspertizden bişey alamazsın üzgünüm

Onaylı Üye
Ödüller
2
5 HİZMET YILI
Elektriklerin gidip gelmesi tabikide bütün elektroni aletlere zararı var ama şöylede bir durum var senin binanda yüksek akım rolesi yok ise dağıtım yapan elektrik firmasından o ödemeyi alamazsın. Yani binana bi tane elektrikçi getir yüksek akım rolesi var mı yokmu onu öğren, sonra gerçekten bilgisayarına elektrik gidip gelmeleri mi yoksa başka birşey mi zarar veriyor onu öğrenmen gerekiyor ki ben çok onun etken olduğunu düşünmüyorum onun için bir teknik servise bırakıp gidip laptop un asıl sorununu öğrenmen gerekiyor yani işlemci bazlı bir sorun yaşıyor isen bu bütün donanım kartlarından yaşıyor gibi görebilirsin belki orjinal diye aldıgın batarya çok kötü bir yan sanayi ürünüdür. o yüzden teknik servisten detaylı bir bilgi almadan bilgisayarın pil ömrünü yada performansını elektirik kesintilerine bağlayamazsın. ha oldu ki bağladın elektrik gidip gelmelerinde masaüstü pc lerde bile en cok zarar gören donanım HDD'dir.

Onaylı Üye
3 HİZMET YILI
dostum peki sürekli şarja takılıyken mi oluyor genellikle

Onaylı Üye
Ödüller
2
5 HİZMET YILI
Cevap çok basit diye düşünüyorum oturduğun ev yada binada yüksek akım rolesi yok ise elektrik firması bilgisayarın elektirik gidip gelmelerinden bozuluyor olsa bile ödeme yapmaz

Üye
3 HİZMET YILI
elektrik dağıtım şirketi sana para vermez onun yerine korumalı üçlü priz vs. kullanabilirsin

Onaylı Üye
Ödüller
3
3 HİZMET YILI
Boşuna uğraşma alamazsın paran , ama çok merak ediyorum dersen tüketici haklarına bir danış istersen ama onlarında aynı şeyi söyleyeceğinden eminim . '' Garantisi varsa garantiye yolla büyük sorun varsa ''

Üye
Ödüller
1
3 HİZMET YILI
edilemiyor diye biliyirum ama iyi bilen birine sorman iyi olabilir

Onaylı Üye
Ödüller
2
5 HİZMET YILI
şu dekilde alabiliyorsun gerçekten dairende yüksek akım rolesi var ama genede beyaz eşyaların yada elektronik eşyaların zarar gördü ve sende bunu ispatladın. Dağıtım yapan elektrik firması sana diyor ki bozulan eşyalarınızı yaptırın ve bize faturasını bize getirin fatura götürünce size doldurulması için bir form veriyorlar " IBAN" adresinizi doğru ve düzgün yazmanızı tavsiye ederim 10 15 iş gününde ise ödemen yapılıyor.

Üye
3 HİZMET YILI
elektrik kesintisi için bir cihaz vardı onu alırsan bir problem olmaz dostum akım koruyucu priz alabilirsin

Onaylı Üye
Ödüller
9
9 HİZMET YILI
Garanti kapsamına girmiyor diye biliyorum. Bizim elektrik kesintileri yuzunden beyaz esyalarımız yanmıstı belediyeye dilekçe yazıp tamir ettirmiştik.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...