Sürekli elektirik kesintisi sonucu zarar gören parça tamir ettirilebilir mi?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Onaylı Üye
Ödüller
2
3 HİZMET YILI
sanmıyorum direk parça değiştirilmei galiba
Post automatically merged:

sanmıyorum parça değiştirmelisin direk galiba

Banlı Üye
3 HİZMET YILI
duzelir bilgisayarların elektrik gitmesine karşılık dayanıklılığı var

Onaylı Üye
Ödüller
7
9 HİZMET YILI
merhaba aldığın laptop sıfır mı ikinci el mi ikinci el ise sıkıntı çıkarması normal ve bildiğim kadarı ile harddisk tamiri özellikle laptoplarda olmuyor diyebiliyorum masaüstünde bir nebze olsa tamir edilebiliyor ama iş mikro ya girince zor ekran kartını kurtara bilirsin ama çok maaliyetli olacaktır. Sıfır aldıysan ve batarya ile kullanıyorsan ekran kartının performansı ayarlarından ekonomi modunu kapatman lazım bunu biliyosun farz ediyorum sorun bataryada ise yine sistemi olumsuz etkiler herhangi bir voltaj artışı algılarsa yine sistemi çökertir laptop ne kadar yeni bilmiyorum ama bazı modellerde bataryayı çıkartıp sadece prizle çalıştırabiliyorsun bir denemeni tavsiye ederim belki sorun bataryadadır. Gelelim asıl soruya laptop un cidden bozuldu diyelim laptop un senin olduğuna dair bir belge olması lazım noter satışı e tebligat bile olur yoksa aksini ispatlıyamazsın birde aksaklık nezaman oldu gün ay yıl ve saat isticeklerdir senden ki kayıtlara bakmaları lazım o günde o saatte elektrikler kesildi mi diye. web e barodan da bulabilirsin yada googleye (Elektrik Dağıtım ve SatıĢ Ģirketi) de yazıp bulabilirsin bir dilekçe doldurup kaymakamlığa vermen lazım bu dilekçe örneğinde istenilen evraklar yazıyor ama baştan diyim işin zor.

Moderatörün son düzenlenenleri:
Onaylı Üye
Ödüller
7
10 HİZMET YILI
Eğer kısa devre vs yapmışsa olabilir fakat parçanın zarar görmesi çok muhtemel.

Seçkin Üye
Ödüller
4
5 HİZMET YILI
Aga en büyük sorunum ister istemez garantiye gönderiyorsun +80 bronze bir watt al pc ye sorunu yaşamazsın ama

Onaylı Üye
Ödüller
1
3 HİZMET YILI
bursa yıldırımda oturuyorum bölgesel çok kesinti yaşanıyor hele lodos yamur vs oldugunda
çok powersup yaktım 1 defa anakart yandı
çözümü akım korumalı prizde buldum
elektirigi birden kesmedigine çok şukür yaklaşık 1 senedir problem yaşamıyorum

Üye
3 HİZMET YILI
Dostum kendi evimde çok fazla şalter atıyodu ilk başta bozulmayacağını düşündüm ama bir süre sonra ekran kartımın darboğaz yaptığını gördüm. Bir arkadaşıma sorduğumda şalter olayını anlattım ve bununla kaynaklı olduğunu fakat tamir ettirilebildiğini söylemişti

Seçkin Üye
Ödüller
6
6 HİZMET YILI
Aldığı hasara göre tamir edilebilir diye biliyorum, bir tamirciye göstermeniz tavsiyemdir veya teknik servise.

Onaylı Üye
Ödüller
6
7 HİZMET YILI
Zararın büyüklüğüne göre değişir tamir edilmesi mümkün ama çoğu tamirci yapmaz bence direkt parça değiştirirler.

Onaylı Üye
Ödüller
4
6 HİZMET YILI
sürekli şarjda kullanman pilin ömrünü sömürür elektrik kesintisinde firmadan para alamazsın sonuçta bu olaylar bilerek yapılmıyor veya da keyiften kesinti yapılmıyor

Onaylı Üye
Ödüller
4
7 HİZMET YILI
zarar verir mi bilmiyorum ama verdiği zaman dağıtım şirketlerinin zararını karşılayacağını sanmıyorum

Onaylı Üye
Ödüller
1
5 HİZMET YILI
laptopa zarar vermez

Üye
3 HİZMET YILI
elektrik kesintisi sonucu oluşucak hasar zaten akımın devreleri yakmasıyla oluyor. O yüzden yenilemeden tamir etmek zor

Onaylı Üye
Ödüller
5
8 HİZMET YILI
elektrik kesintisi okadar da zararlı değil leptoplar için eğer bataryan bozuk kablo ile oynuyorsan işler değişir tabi iyi forumlar

Haykıracak Nefesim Kalmasa Bile
Süper Üye
Ödüller
11
Sosyal
9 HİZMET YILI
dostum bozulan parçanın neden bozuldugunu nasıl bozuldugunu görmek lazım bu soruya cevap vermek için

Onaylı Üye
Ödüller
5
6 HİZMET YILI
Kardeşim herşey tamir ettirile bilir ama ömrü kısalır, kısalmaktan kastım sert plastik çürür vb. ama yine bilen bir kişiye göstermek daha iyi olabilir. pek birşey olacağını sanmıyorum genellikle elektrik gittiğinde ana karttaki küçük pile benzer devreler( şuan ismi aklıma gelmiyor) koruyor.

Onaylı Üye
Ödüller
9
10 HİZMET YILI
Akım koruyucu prizler var elektrik kesintilerinde işe yarar almanı tavsiye ederim

Onaylı Üye
Ödüller
9
9 HİZMET YILI
Bu üretici firmanın bir hatası değil kullanıcı hatası oluyor malesef elbette siz bunun elektrik kesintisinden değilde normal bir şekilde bir şeyler yanlış kendi kendine bozuldu diyipte bir şansınızı deneye bilirsiniz . Belki çok didik didik etmezler ?

Uzman Üye
Ödüller
4
3 HİZMET YILI
elektrik firması bilgisayarın elektirik gidip gelmelerinden bozuluyor olsa bile ödeme yapmaz

Onaylı Üye
Ödüller
3
3 HİZMET YILI
Akım koruyucu prizler kullanmanı öneriyorum elektrikler kesilse bile sorun olmuyor kullanıyorum

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...