Sürekli Shortslarım telif nedeniyle bazı ülkelerde izlemesi yasaklanıyo

Seçkin Üye
Ödüller
2
3 HİZMET YILI
kuruluş osman editleri yapıyom. bazı editlerim Telif hakkıyla korunan içerik tespit edildi. Bazı ülkelerdeki kullanıcılar videonuzu izleyemez. uyarısı geliyo ve kitlemin %40 ını filan engelliyor buna türkiyede dahil. ama anlamıyorum. başkası dündar osman diz çökme editi yapmış 2 milyon izlenmiş ve hiç edit filanda yapmamış olduğu gibi koymuş. ama ben aynı sahneyi editliyerek koyuyom ama nedense daha 33k izlenmede telif atıp çoğu ülkede izlenme yasağı koyuyorlar? başkaları neden telif yemiyor ben neden yiyom onu anlamıyorum ya

(yasak engeli getirilen ülkeler: Afganistan, Andorra, Angola, Antigua ve Barbuda, Arnavutluk, Bahamalar, Bangladeş, Barbados, Belize, Benin, Botsvana, Brunei, Burkina Faso, Burundi, Butan, Cabo Verde, Cibuti, Cook Adaları, Çad, Çin, Dominika, Ekvator Ginesi, Eritre, Ermenistan, Esvatini, Etiyopya, Fiji, Filistin, Gabon, Gambiya, Gine, Gine-Bissau, Grenada, Guyana, Güney Sudan, Haiti, İran, Kamerun, Kırgızistan, Kiribati, Komorlar, Kongo - Kinşasa, Küba, Lesotho, Liberya, Madagaskar, Makao, Malavi, Maldivler, Mali, Marshall Adaları, Mauritius, Mikronezya, Moğolistan, Moldova, Monako, Moritanya, Mozambik, Myanmar (Burma), Namibya, Nauru, Nijer, Niue, Orta Afrika Cumhuriyeti, Özbekistan, Palau, Ruanda, Rusya, Saint Kitts ve Nevis, Saint Lucia, Saint Vincent ve Grenadinler, Samoa, Sao Tome ve Principe, Seyşeller, Sierra Leone, Solomon Adaları, Somali, Sudan, Surinam, Tacikistan, Timor-Leste, Togo, Tonga, Trinidad ve Tobago, Tuvalu, Türkiye, Türkmenistan, Vanuatu, Zambiya)

Seçkin Üye
Ödüller
2
3 HİZMET YILI
YouTube, telif hakkıyla korunan içerikleri tespit etmek için "Content ID" denen bir sistem kullanıyor. Bu sistem, videodaki sesleri, görüntüleri ve hatta belirli sahne kesitlerini tarayıp eşleştiriyor. Senin editlerin, orijinal içeriğin (dizi bölümleri gibi) telif sahipleri tarafından sisteme tanımlanmış bir kısmıyla eşleşiyor olabilir. Ancak başkalarının videoları, algoritma tarafından fark edilmemiş ya da telif sahipleri tarafından henüz işaretlenmemiş olabilir. Bu biraz şans, biraz da algoritmanın o anki tarama hassasiyetine bağlı. Senin editlerin, orijinal sahneyi daha fazla değiştirmiş (müzik ekleme, kesip biçme, efekt vs.) olsa da, Content ID bazen orijinal içeriği daha kolay tanıyabiliyor. Örneğin, başkasının "dümdüz" yüklediği video, algoritma tarafından gözden kaçmış olabilir, ama senin düzenlemelerin (özellikle ses veya görüntüde yapılan değişiklikler) yanlışlıkla daha belirgin bir eşleşme yaratmış olabilir. Ayrıca, kullandığın sahnenin süresi ya da hangi kısmı olduğu da önemli; telif genelde belirli "kritik" anlarda daha sıkı uygulanır.
yani gerçek bir insan telif atmadı. yapay zeka otomatik olarak algıladı ve engel uyguladı? peki izlenmelerimi ciddi bi oranda düşürürmü bu durum? ve kanalım zarar görürmü, ihtar filan almam dimi? sonuçta kötü niyetim yok dizii editi yapıyom sadece

Seçkin Üye
Ödüller
2
3 HİZMET YILI
Yapımcıların bunla uğraşacağını düşünmüyorum ki öyle bi ihtimalde var belki denk gelmiştir sana v.s v.s. Fakat sıkı bir telif olsa zaten ihtar yemiş olur bunu görürdün. Kanalın için bir zararı olurmu para kazanamazsın büyük ihtimalle.
dizii sahnesi paylaşıyom. ihtar yemem çok saçma olur bu ertuğrul osman dizilerini herkes edit olarak paylaşıyo zaten. para kazanmayı tamamen kısmıyo diye biliyom chatgpt de parayı bölüyor dedi. yani hem onlar hem ben kazanıcam? para kazanamasam bile izlenme vermesi iyi. şuan amacım para kazanmayı açmak için 3 ayda 10m izlenme almak