Suudi Arabistan, Bir Robota Vatandaşlık Veren İlk Ülke Olarak Tarihe Geçti!

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
●▬▬۩ Yozgatlı ۩▬▬●
Süper Üye
Ödüller
8
9 HİZMET YILI

Gelişen yapay zeka teknolojileri ve gittikçe organik yapılara benzeyen robot malzemeleri sayesinde artık insansı robotlar üretebiliyoruz. Bir Hollywood yıldızı ve sinema ikonu olan Audrey Hepburn’e benzetilerek tasarlanan robot Sophia, artık Suudi Arabistan vatandaşı oldu.
Suudi Arabistan, petrole olan güvenin azalmasından sonra, ülkesinin gelir kaynaklarını teknolojik alanlara kaydırmayı amaçlayan sayısız proje başlattı. Dev bir metropol inşa etmek ve sanayi kurmak, uzay teknolojilerine yatırım yapmak ve yapay zeka gelişimine katkıda bulunmak, bunlardan yalnızca birkaçı.

Özellikle yapay zeka konusunda ciddi atılımlar yapmayı planlayan Suudi hükumet, ünlü Holywood yıldızı Audrey Hepburn’e fiziksel olarak benzetilen üstün yapay zekaya sahip robot Sophia’ya vatandaşlık vererek tarihe geçti. Bu hafta Riyad’da gerçekleştirilen iş zirvesinde basına bir vatandaş olarak tanıtılan Sophia, Suudi Arabistan vatandaşlarıyla aynı özlük haklarına sahip.

Hatta açıklamayı yapan moderatör A. Ross Sorkin robota dönerek, “Şu an sana söylemek istediğimiz bir şey var Sophia, Suudi vatandaşlığıyla ödüllendirilen ilk robot oldun” şeklinde konuştu.

Karara teşekkür ederek karşılık veren Sophia da "Suudi Arabistan'a teşekkür ederim. Bu eşsiz konumdan dolayı kendimi onurlu ve gururlu hissediyorum. Dünyada vatandaş olarak tanınan ilk robot olmak, tarihi nitelikte" dedi.

Sophia ve Sorkin arasındaki diyalog bir süre daha devam ederken, kararın sosyal medyadaki yankıları artmaya başladı. Kadın görünümlü bir robotun, zaten kadın haklarına ilişkin en sınırlı ülkelerden birisi olan Suudi Arabistan’da vatandaşlık alması tartışma yarattı. Hatta tepkiler arasında Sophia’nın çarşafa girmesi durumunda nasıl görüneceği bile tartışıldı.

Diğer konu hakkında düşüncelerini dile getiren gazeteci Murtaza Hüseyin robota tanınan ayrıcalığın, ülkede neredeyse bütün ömrünü hayatını kazanmak için harcamış mülteci işçilere verilmediğini belirtti.

Peki sizler ne düşünüyorsuz? Yorumlar kısmında bizimle paylaşmaktan çekinmeyin, takipte kalın.

Onaylı Üye
8 HİZMET YILI
Arabistandır normaldir.Biz robot üretip vatandaşlık versek,robotlar birleşip isyan çıkarır, terör örgütü kurar.Öyle güzel bir ülkemiz var ki robotlar bile dayanamaz.

│RED│
Seçkin Üye
Ödüller
9
9 HİZMET YILI
Robotlar Kontrolden cıkması halinde imha tuşu olması iyi olabilir

Несмотря на предателей, я все еще стою.
Co - Admin
Ödüller
21
8 HİZMET YILI
Arabistandır normaldir.Biz robot üretip vatandaşlık versek,robotlar birleşip isyan çıkarır, terör örgütü kurar.Öyle güzel bir ülkemiz var ki robotlar bile dayanamaz.

beğenini verdim adam haklı yapacak birşey yok

Good Bye Liverpool
Süper Üye
8 HİZMET YILI
Bu robota Açık Diye Saldırırlar

for a Dream
Seçkin Üye
Ödüller
8
9 HİZMET YILI
bak sen insanlığı yok edecekmiş robota grup yapalım gençler

Słyszę, słyszę letni powiew.
Kurucu
Ödüller
25
10 HİZMET YILI
Bilgisayarlar 1-0 üzerine kuruludur. 2 Yi bulan zengin olur. Yani şöyle düşün, bir robota bir soru sorarsan, mesela evet diyebilir, yada hayır diyebilir. Ama bilmiyorum diyemez Öyle düşün. 1-0, sonuç nettir yani..

Onaylı Üye
8 HİZMET YILI
Bilgisayarlar 1-0 üzerine kuruludur. 2 Yi bulan zengin olur. Yani şöyle düşün, bir robota bir soru sorarsan, mesela evet diyebilir, yada hayır diyebilir. Ama bilmiyorum diyemez Öyle düşün. 1-0, sonuç nettir yani..
Aynen o dediğinde çok haklisin,Windows işletim sisteminden örnek vereyim bu daha xp sürümü gibi, şöylede ornek verebiliriz bu daha atari kıvamında, ps4 olacakta ohooo
Doğru mudur hocam?

Słyszę, słyszę letni powiew.
Kurucu
Ödüller
25
10 HİZMET YILI
Yani yapay zeka diyorlar ya aslında ortada bir yapay zeka yok, o yapay zeka denilen şeyi oluşturan kodlar insanlar tarafından yazılmış. Yani adamın belirlediği algoritmanın dışına çıkmasını sağlayamazlar robotların. Yani robotların düşünmesini sağlayamazlar. Şöyle düşün robota şunu öğretiyorlar eğer birisi sana merhaba derse sende merhaba diyeceksin. Eğer birisi sana merhaba derse sende merhaba iyiyim sen nasılsın diyeceksin. Ama birisi buna merhaba nasılsın dediği zaman merhaba iyiyim sen nasılsının dışına çıkamaz robot. Çünkü öyle bir algoritma koymamış.
Tabiki bunu sana basitleştirdim adam isterse 10-15 değişkene bağlıyarak cevapları değiştirebilir, buda robotların doğal konuşuyomuş gibi gözükmesine sebep olabilir, ama asıl gerçek robotlar insanların belirlediklerinden başka bir şey yapamaz. Yani 1-0 denklemi. Doğru yada yanlış gibi düşünebilirsin. Bir bilginin kesinliği doğru mu yanlış mı olarak tartılır. Ya doğrudur ya yanlış, bilimsel bir veri ya doğru ya yanlış diyemezsin. Yani 1-0, basitlemek gerekirse şöyle: 1-0 olayı evet yada hayır gibi düşün. Robota soru soruyorsun eğer robot sana doğru olduğunu söyleyecekse 1 oluyor, yanlış olduğunu söyleyecekse 0 oluyor. Bu doğru yanlışı robot karar vermiyor, insanlar robotu hazırlarken karar vermesini sağlıyor. Yani robot insanların belirlediği değişkenlere göre kendi karar mekanizmasını oluşturuyor. Ama ortada robot tarafından oluşturulmuş bir zeka yok. YANİ KISACA ROBOTLAR DÜŞÜNEMEZ ANLATMAK İSTEDİĞİM O. ROBOTLAR DÜŞÜNEBİLİRSE BU 2 OLUR. YANİ 2 Yİ BULAN ADAM ZENGİNDİR DERKEN ROBOTLARIN DÜŞÜNEBİLMESİNİ SAĞLAYABİLEN ADAM DEMEK İSTİYORUM.

TEST
Süper Üye
Ödüller
11
10 HİZMET YILI

bu daha açıklayıcı oldu hocam

●▬▬۩ Yozgatlı ۩▬▬●
Süper Üye
Ödüller
8
9 HİZMET YILI
O zaman sende bi tane robot yapsana dişi

│RED│
Seçkin Üye
Ödüller
9
9 HİZMET YILI
tamam anladım kod dışına cıkamıyolar yapay zeka yok bulursa zengin özet geçtim

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...