Almanya'dan rengi, modeli, markası her şeyi birebir aynı 2 tane 15 Pro Max telefon aldım. Telefona takılı olan 2 SIM kart benim üstüme. Telefonların ikisini kendi pasaportuma işletsem bir sıkıntı yaşar mıyım? Bu yakalanırsa cezası oluyor mu veya tekrar mı ücret ödüyorum? Bilgisi olan yazarsa sevinirim.
Öncelikle Hayırlı olsun , güzel günlerde kullanmanız dileğiyle inşallah Öncelikle Apple telefonların çift kimliği olduğu için ve siz aynı renk ve aynı model aldığınız için bir pasaporta 2 imei olayı ile kayıt yapabilirsiniz. Kapanma konusuna gelecek olursak 1. kayıt edilen telefona bir şey olmaz kayıtlı şekilde kullanmaya devam edebilirsiniz. Fakat btk bu olayı çözdüğünde ki biliyorlardır , 2. telefonu kapatabilir. 1.telefonu kullanmaya devam edersiniz. Ceza konusuna gelecek olursak da Türkiye'de bu yöntemi yapan çok fazla kişi var. Bundan dolayı herhangi bir maddi ceza alacağınızı tahmin etmiyorum fakat sonuçta yaptığınız işlem yasal bir işlem olmadığını unutmamakta fayda var. Tekrardan hayırlı olsun
daha önceden getirdiysen bilmiyorum ama dün okuduğum habere göre artık 2 cihaz getirilmicek. ha önceden getirdiysen de kayıt edebilirsin die düşünüyorum. vergi dairesine sormanda da fayda var.