Dostum hangi siteden alacağına bağlı olarak sonuç değişebilir. Ben 1 yıl önce Hepsiburada'dan iPhone 11 aldım, hiç bir sorun yaşamadım. Apple garantili ve sıfır kutusunda bir şekilde 1 günde elime ulaştı. Büyük ihtimalle Trendyol'dan veya n11'den alsaydım yine sorun yaşamazdım. Bu şekilde internetten alarak da 800 TL daha ucuza almış oldum. Üstelik hiç bir fark olmadan. Benim şahsi fikrim, güvenilir sitelerden almanda hiçbir sakınca yok.
Yaklaşık 40-50k civarı elektronik eşya alım satımı yaptım. Gerek HepsiBurada gerek n11 çoğu siteyi (bilinen bilinmeyen) kullandım. Alım yapacağınız site hiç bilinmedik bir siteyse uzak durun derim. Diğer türlü kişiler tarafından bilinen ve onaylanan siteleri gönül rahatlılığıyla kullanabilirsiniz. Benim açımdan her zaman internetten almak daha mantıklı. Hiçbir şekilde iade sürecinde sıkıntı yaşamıyorsun, ürünü iade ederken "beğenmedim" diye iade edebilme şansınız var. Devlet size bu hakkı tanıyor. Mesela 2 ay içerisinde 5 tane monitör alıp iade ettim. Ama mağazadan alırsanız böyle bir şansınız olmuyor. Ek olarak genellikle mağazada aldığınız şeyler daha pahalıya geliyor.
mağazadan alman daha yararlı olur fakat uygun gelirse amazondan alabilirsin, istediğin zaman koşulsuz şartsız iade alıyorlar, ürün içeriği farklı geldiğinde yada bir problem olduğunda veya da olmasa bile canın iade etmek istese dahî iade alıyorlar. Ben 2 ürünümü aylar sonra iade ettim kuruşuma kadar aldım. Amazonda geçerli bu sadece ve iade süresi siz gönderim sağladığınızda ellerine ulaştığında maximum 3. gün paranız iade.
internetten pek tavsiye etmiyorum ben oyun pcsi almıştım vatanpc nin internet sitesinden defolu kasa yolladılar üzerine kargo şirketine suç attılar 2 ay uğraştım ve sorunu çözdüm gözle görmeden alma bence
internetten pek tavsiye etmiyorum ben oyun pcsi almıştım vatanpc nin internet sitesinden defolu kasa yolladılar üzerine kargo şirketine suç attılar 2 ay uğraştım ve sorunu çözdüm gözle görmeden alma bence
Hocam vatan bilgisayarın internet sitesinden almak demek vatan bilgisayarın mağazasından almakla neredeyse eş değer. O yüzden ben vatan bilgisayar, teknosa, mediamarkt gibi sitelerden değil de hepsiburada, n11, trendyol gibi online alışveriş sitelerini kullanmayı daha mantıklı buluyorum. Vatan bilgisayarın sitesinden sipariş edeceğime direkt gidip mağazasından almanın bir farkı yok bana göre.