• Üyelik paylaşımı yasaktır! Hesabınızı başkalarına vermeyin! Hesap paylaşımları yasaklama ile sonuçlanacaktır.

Trim fonksiyonuyla html sayfasından veri çekmek

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

ByClxon

Süper Üye
Katılım
7 Ocak 2016
Mesajlar
955
Beğeni Puanı
4
Yaş
22
[font='Titillium Web', sans-serif]'inet nesnesiyle veri çekeceğimeiz kaynağa bağlanıp String formatında ham veriyi elde ettikten sonra Trim fonksiyonuyla istediğimiz yerleri alarak kullanabiliriz.[/FONT]
[font='Titillium Web', sans-serif]'örnek olarak merkez bankasının html sitesinden döviz bilgilerini alan bir fonksiyon :[/FONT]

[font='Titillium Web', sans-serif]PrivateFunction DovizKurCek()[/FONT]
[font='Titillium Web', sans-serif]Dim strkur AsString[/FONT]
[font='Titillium Web', sans-serif]strkur = Inet1.OpenURL("http://www.tcmb.gov.tr/kurlar/today.html")[/FONT]
[font='Titillium Web', sans-serif]lblDovizUSD = Trim(Mid(strkur, InStr(strkur, "USD") + 39, 10))[/FONT]
[font='Titillium Web', sans-serif]lblDovizEUR = Trim(Mid(strkur, InStr(strkur, "EUR") + 39, 10))[/FONT]
[font='Titillium Web', sans-serif]lblDovizUSDsatis = Trim(Mid(strkur, InStr(strkur, "USD") + 55, 10))[/FONT]
[font='Titillium Web', sans-serif]lblDovizEURsatis = Trim(Mid(strkur, InStr(strkur, "EUR") + 55, 10))[/FONT]
[font='Titillium Web', sans-serif]lblDovizGBP = Trim(Mid(strkur, InStr(strkur, "GBP") + 39, 10))[/FONT]
[font='Titillium Web', sans-serif]lblDovizGBPsatis = Trim(Mid(strkur, InStr(strkur, "GBP") + 55, 10))[/FONT]
[font='Titillium Web', sans-serif]EndFunction[/FONT]
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt