Tulpar T7 v19.4 SSD disk görünmüyor

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Süper Üye
Ödüller
8
Sosyal
7 HİZMET YILI
Merhaba arkadaşlar, daha önce format atarken yaşadığım bir sorundan dolayı 0xc00000e hatasını almıştım ve SSD görünmüyordu. Bu sorunu bootrec / scanos - fixmbr fixboot - rebuildbcd komut ile çözdüm. Şu an yine aynı SSD (D: sürücüsü) bugün sabah bilgisayarı açtığımda görünmüyordu, daha önceki komutları denedim ancak sorunlu bir disc göremediği ve fixboot erişim engeli dediği için sonuç alamadım. Şu an ne BIOS'a girdiğimde görünüyor ne de CMD üzerinden diskpart yazdığımda. Lütfen yardımcı olun her teknik servise gönderdiğimde 15-16 gün bekliyorum.

Ekli dosyalar

• 1.PNG
    1.PNG
    8.2 KB · Görüntüleme: 49
  • 2.PNG
    2.PNG
    11.4 KB · Görüntüleme: 44
  • 3.PNG
    3.PNG
    4.4 KB · Görüntüleme: 46
Přijímám všechno, co mi život dal i vzal.
Banlı Üye
Ödüller
3
Sosyal
6 HİZMET YILI
SSD’lerin anlık güç kaybı nedeniyle bazen BIOS'da veya "Bu Bilgisayar" da gözükmemesi çoğu kişinin karşısına gelen sorunlardan biridir.SSD'in düzensiz bir şekilde bir görülüp bir görülmüyorsa sorun güç kaybı olabilir tahminimce. Tabi sorunun güç kaybı olduğunu bilmiyoruz ama eğer güç kaybı değilse bile yapacak pek bir şey yok diyebiliriz.

Şimdi eğer sorun sadece güç kaybı ise dediğim adımları uygulamanı öneririm ;

1* Diski sistemine bağladıktan sonra bilgisayarını çalıştır ve 15-20 dakika boyunca bekle. Bu sırada bilgisayarı kullanmamanı tavsiye ederim.
2* 20 dakika sonra bilgisayarı kapat ve diskin güç kablosunu 30 saniyeliğine çıkart.
3* Diskin güç kablosunu yeniden bağla ve ardından 1. ve 2. adımları tekrar et.
4* Diski normal bir şekilde bağla ve sistemini çalıştırıp işletim sistemini başlatabilirsin.
5* Eğer SSD’nin yazılımı güncel değilse üretici sitesine girip en güncel firmware dosyasını indirip kurmanı da tavsiye ederim.

Süper Üye
Ödüller
8
Sosyal
7 HİZMET YILI
SSD’lerin anlık güç kaybı nedeniyle bazen BIOS'da veya "Bu Bilgisayar" da gözükmemesi çoğu kişinin karşısına gelen sorunlardan biridir.SSD'in düzensiz bir şekilde bir görülüp bir görülmüyorsa sorun güç kaybı olabilir tahminimce. Tabi sorunun güç kaybı olduğunu bilmiyoruz ama eğer güç kaybı değilse bile yapacak pek bir şey yok diyebiliriz.

Şimdi eğer sorun sadece güç kaybı ise dediğim adımları uygulamanı öneririm ;

1* Diski sistemine bağladıktan sonra bilgisayarını çalıştır ve 15-20 dakika boyunca bekle. Bu sırada bilgisayarı kullanmamanı tavsiye ederim.
2* 20 dakika sonra bilgisayarı kapat ve diskin güç kablosunu 30 saniyeliğine çıkart.
3* Diskin güç kablosunu yeniden bağla ve ardından 1. ve 2. adımları tekrar et.
4* Diski normal bir şekilde bağla ve sistemini çalıştırıp işletim sistemini başlatabilirsin.
5* Eğer SSD’nin yazılımı güncel değilse üretici sitesine girip en güncel firmware dosyasını indirip kurmanı da tavsiye ederim.
Laptopun halen garantisi sürdüğü için şahsen içini açmak istemiyorum ama demiş olduğun gibi bilgisayarda anormal bir kapanma sorunu olmuş olabilir yatmadan önce açık bırakmıştım sabah kalktığımda ise tamamen kapanmıştı.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...