Onaylı Üye
2. Dünya savaşında hitler ve generalleri güzel bi savaş senaryosu yürütmüşlerdi Ta ki hitlerin aç gözlülüğüne kadar Hitler önce avusturyayı ilhak etti sonra çekoslovakyadan sudetland bölgesini ultimatomla istedi sonra çekoslovakyayı ilhak etti polonyaya danzig için ultimatom gönderdi polonya kabul etmedi sovyetler birliği ile molotof paktı imzalayarak polonyaya savaş açtılar savaşın ilginç yanlarından biride bu fransanın o kadar sömürgesi varken ve 1. dünya savaşında galip gelmişken sovyetler ve nazi tarafından arada sıkıştırılan polonyaya göre daha az gün direnmiştir sonrasında hitler ordusunu tarafsız belçika üzerinden fransaya yürütünce ingilterede savaşa dahil oldu hitler hala doymamıştı sovyetleri istiyordu ideolojisinin en ters düştüğü ülke şimdi gelelim konumuza eğer türkiye savaşa dahil olsaydı: Öncelikle Naziler ordusunun bir kısmını türkiyenin üzerinden kafkasyaya doğru yürütürdü bakü petrollerine el koyardı böylece tanklar dahada dayanabilirdi naziler eğer baküden girseydi 2. sonuç kafkasyadan stalingrad cephesini bağlaması çok kısa sürerdi ve orayı çembere alarak sovyetler birliğine çok kayıp verdirirdi ve kısa sürede düşerdi normal tarihe göre bakacak olursak amerikanın fransızlarla beraber olup normandiya çıkarmasını planlamasına daha 6-7 ay olurdu naziler ordusunu batıya kaydırır Ve normandiya çıkarmasını önlerdi ingiltereye çıkartma planı hazırlar ingiltere düşerdi Sonrasında japonlarla beraber olup amerikaya çıkar amerika düşerdi Savaşı Axis bloğu kazanırdı Ve İsmet inönü gibi pazarlık yeteneği ve diplomasi yeteneği iyi olan bir cumhurbaşkanına misakı milli sınırları verilirdi Almanlar Sovyetler birliğinin ülkelerini teker teker dağıtırdı ve ideolojisini faşizm yapardı amerikayı 3e bölerdi batı doğu güney diye onuda serbest bırakırdı birleşik krallığın bütün sömürgelerini alır birleşik krallığı galler iskoçya ingiltere şeklinde bölerdi fransa diye bi devlet kalmazdı direkt tarihten silinirdi Sömürgeleri İtalya ile aralarında paylaşırlardı Ve dünyaya faşizm ideolojisi hakim olurdu benim düşüncem budur sizin için anket bırakıyorum ve düşüncelerinizi yorumlarda bekliyorum