Türkiye nin yüzölçümü 783.562 km değilde 9 milyon km kare olsaydı ne olurdu

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
bizler tanrının yetim çocuklarıyız
Ultra Üye
Ödüller
13
10 HİZMET YILI
nereyi kapsayağına göre değişir. güney ve güneydoğu kısmı olsaydı petrol kısmından çok zengin bir ülke olurduk.

Onaylı Üye
Ödüller
3
4 HİZMET YILI
Daha seyrek bir nüfus dağılımına sahip olurduk. Ayrıca bu bölgeleri idare etmenin zor olacağını düşünüyorum. Bunun için sağlam bir idari yönetime ve plana ihtiyacımız olurdu

Uzman Üye
Ödüller
3
3 HİZMET YILI
petrol bölgelerinde değilsek hiç hoş şeyler olmazdı kanka

Onaylı Üye
4 HİZMET YILI
düşünsen sınırları ve yüz ölüçümü mükemel bir ülke ama askeri ve ekonmi bakımından çok kötü bir ülke kötü sonuçlar ortaya çıkarabilirdi rusya ve çin sınır komşumuz olabilirdi bu yüzden şavaşlar bile çıkabilirdi

☆☆Her oyun bir gün hileyi tadacaktır☆☆
Griffin Premium
Ödüller
23
8 HİZMET YILI
*Petrol sahaları bizde olurdu
*kuzeyde rusya,doğuda çin ile batıda ispanya ile komşu olurduk
*Kozmopolit bir yapıda olacağımız için çok karışık bir millet olurduk(bugün ki Türkiye gibi)
*Ekonomi nasıl olurdu bilemem ama yer altı zenginliği olarak dünyada birinci olurduk
*Doğudan batıya en önemli tek ticaret merkezi olurduk
Çinden avrupaya tek seferde tek ülkeden mal giderdi
*Akdeniz ortadan kalkardı
*ticaret seviyesi artar ama nufüş aşırı fazla olacağı için enerjiye yine muhtaç bir ülke olurduk

Onaylı Üye
Ödüller
7
10 HİZMET YILI
Kanka petrol sahaları biz de olursa eğer çok farklı konumlarda olurduk.Millet ingilizceyi değil Türkçeyi öğrenirdi aslogökah

☆☆Her oyun bir gün hileyi tadacaktır☆☆
Griffin Premium
Ödüller
23
8 HİZMET YILI
Kanka petrol sahaları biz de olursa eğer çok farklı konumlarda olurduk.Millet ingilizceyi değil Türkçeyi öğrenirdi aslogökah
Ben Türkçe konuştuğumdan bile emin değilim arapça mı,ingilizcemi yoksa almanca mı konuşuyorum diye sorguluyorum kendimi sokaktan 10 adam çevirsek net 4 kişi Türk değildir.

Onaylı Üye
Ödüller
3
3 HİZMET YILI
Yani diyorsun ki Osmanlı İmparatorluğunun en geniş sınırlara sahip olduğu yüzölçümü olan 5 milyon 2 yüz bin kilometre kareden biraz daha fazla olsaydı ne olurdu? Zamanında o topraklara baktığında Arabistan yarımadasının orta kesimleri çöl nedeniyle haritada ülke sınırlarına dahil edilmemiş, Vassallar özerk olarak dahil değil, Afrika'nın kuzeyinde sadece kıyı kesimlerde hüküm sürülmüş daha güneye inilmemiş çoğunlukla çöl ve iklim koşulları nedeniyle, bunları da katsaydık 9 milyona varırdık. Bu yüzölçüme sahip olsak ve hala günümüzde elimizde tutuyor olsaydık muhtemelen dünyanın en büyük ekonomisine sahip ülke biz olurduk. Dünya beşten büyüktür değil de artık diğer ülkeler Dünya Türkiye'den büyüktür diye bize propaganda falan yaparlardı heralde. Akdeniz'e en çok kıyısı olan devlet biz olurduk, kıta sahanlığı nedeniyle neredeyse Akdeniz bizim olurdu, Kızıl Deniz ve Karadeniz de ona keza yine bizim sözümüzün geçtiği sular olurdu. Yer altı ve yer üstü kaynakları saymakla bitiremem, aklımdan geçenleri yazsam forum şişer. Hayallerimin sınırlarını zorladıkça yazacağım şeyler karışıyor, gerisini sizlere bırakıyorum.

Onaylı Üye
Ödüller
6
8 HİZMET YILI
eyaletler ile yönetilmek zorunda olurduk sanırım. ne kadar çok toprak o kadar dert demek. Osmanlı zamanında bu durumlarla uğraşmanın ne kadar zor olduğunu biraz tarih bilgisi olan biri bilecektir. Toprak sorunlarla beraber zenginlikleri de beraberinde getiriyor tabi ve aynı zamanda doyurmanız gereken daha çok insan olması durumları daha da zorlaştırabilir.

Onaylı Üye
Ödüller
2
3 HİZMET YILI
petrol bölgelerinde olmayacaksak gerek yok, tabi daha çok şehir daha çok kontrol edilecek bölge

Ultra Üye
Ödüller
10
7 HİZMET YILI
yer altı kaynakları bakımından zengin olurdu

Üye
3 HİZMET YILI
Eğer zengin topraklardaysak ve bu kadar büyük bir ülkeyi yönetebilecek güçlü liderler varsa çok güzel olurdu

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...