Türkiye'de Gezilebilecek Yerler

Uzman Üye
Ödüller
3
5 HİZMET YILI
Türkiye, tarihi ve doğal zenginlikleriyle dolu bir ülkedir. İşte Türkiye'de mutlaka gezilip görülmesi gereken bazı özel yerler:

1. Kapadokya:
Nevşehir ilinde bulunan Kapadokya, peri bacaları ve yer altı şehirleriyle ünlüdür. Göreme Açık Hava Müzesi, Ürgüp, Uçhisar Kalesi ve Zelve Vadisi gibi yerleri keşfedebilirsiniz. Ayrıca, sıcak hava balon turlarıyla bölgenin büyüleyici manzaralarını havadan seyredebilirsiniz.
budget_4.png

2. Pamukkale: Denizli ilinde yer alan Pamukkale, traverten terasları ve termal sularıyla tanınır. Hierapolis Antik Kenti'ni ziyaret edebilir, antik tiyatroda tarih kokan bir gezi yapabilir ve traverten havuzlarda sıcak suyun keyfini çıkarabilirsiniz.
Fethiye_pamukkale_turu_gunubirlik_turlar_gmgtur (4).jpg

3. Efes: İzmir’in Selçuk ilçesi yakınlarındaki Efes, antik dünyanın en önemli kentlerinden biridir. Celsus Kütüphanesi, Büyük Tiyatro ve Artemis Tapınağı gibi tarihi yapıları ziyaret edebilir, Efes Harabeleri'nde geçmişe yolculuk yapabilirsiniz.
efes(1).jpg

4. Nemrut Dağı: Adıyaman ilindeki Nemrut Dağı, devasa heykelleri ve tümülüsü ile ünlüdür. Güneşin doğuşunu veya batışını izlemek için Nemrut Dağı’na tırmanmak unutulmaz bir deneyim sunar. Kommagene Krallığı'nın kalıntılarını keşfetmek için harika bir yerdir.
nemrut-dagi-rehberi.jpg

5. Ölüdeniz: Muğla’nın Fethiye ilçesinde bulunan Ölüdeniz, turkuaz renkli denizi ve kumsalıyla ünlüdür. Yamaç paraşütü yapmak için Babadağ’dan atlayabilir, Kelebekler Vadisi’ni ziyaret edebilir ve mavi lagünde yüzmenin tadını çıkarabilirsiniz.
ölüdenizblog.jpg

6. Ayder Yaylası: Rize ilindeki Ayder Yaylası, yemyeşil doğası ve kaplıcaları ile bilinir. Doğa yürüyüşleri yapabilir, yaylanın tertemiz havasında dinlenebilir ve yerel Karadeniz mutfağının tadını çıkarabilirsiniz. Ayrıca, Fırtına Deresi'nde rafting yapma imkanı da bulunmaktadır.
Ayder-Yaylasi-1.jpg

7. Safranbolu: Karabük ilinde yer alan Safranbolu, Osmanlı döneminden kalma iyi korunmuş evleri ve tarihi dokusuyla ünlüdür. Safranbolu Evleri, Cinci Hanı ve Safranbolu Lokumu ile tanınır. Tarihi çarşıda gezip, yöresel ürünleri keşfedebilirsiniz.
800px-20180107_Safranbolu_1945_(39101010504).jpg

8. Patara Plajı: Antalya'nın Kaş ilçesi yakınlarındaki Patara Plajı, Türkiye'nin en uzun kumsallarından biridir. Antik Patara Kenti’ni ziyaret edebilir, antik tiyatro ve meclis binasını görebilir ve denizin ve kumun tadını çıkarabilirsiniz.
9766527f2b5d3e95d4a733fcfb77bd7e.jpg

9. Sümela Manastırı: Trabzon ilindeki Sümela Manastırı, sarp bir yamaca inşa edilmiş benzersiz bir yapıdır. Karadeniz'in eşsiz doğası içinde yer alan manastır, tarihi ve mimarisi ile büyüleyicidir. Manastır çevresinde doğa yürüyüşleri yapabilirsiniz.
sumela-manastiri-aa-1624607.jpg

10. Bozcaada: Çanakkale iline bağlı Bozcaada, şirin köyleri, üzüm bağları ve tarihi kalesi ile bilinir. Ayazma Plajı'nda denizin keyfini çıkarabilir, adanın yerel şaraplarını tadabilir ve sokaklarında huzurlu yürüyüşler yapabilirsiniz.
980_bozcaadagezilecekyerler.jpg

Peki siz en son nereye gittiniz ve nereleri önerirsiniz ?

Üye
Ödüller
1
2 HİZMET YILI
yaşadıgım yer diye demiyorum ama antalya kaleiçi cok güzel bir yer gezmenizi tavsiye ederim

injecting to 0xDEADBEEF
Ultra Üye
Ödüller
13
Sosyal
8 HİZMET YILI
Ordu/ Yason Kilisesi, Yoroz tepesi

Seçkin Üye
2 HİZMET YILI
Adana çukurova çok güzel hem tarihi hemde doğa olarak çok seviyorum

Onaylı Üye
2 HİZMET YILI
pamukkaleye bayılıyorum o kadar güzel bir görüntüsü varkii baktıkça içim gidiyor

Onaylı Üye
Ödüller
3
3 HİZMET YILI
Hocam ordu mesudiye ılışar gıcı felan çok güzel

Uzman Üye
Ödüller
4
5 HİZMET YILI
kuş adası sessiz sakin plajı da ücretsiz ve temiz tatil yerine ekleyebilirsin

Onaylı Üye
2 HİZMET YILI
Antalya ve Safranbolu tavsiye ederim çok güzel yerler var

Moderatörün son düzenlenenleri:
Onaylı Üye
Ödüller
4
6 HİZMET YILI
Kışın Doğu Ekspresi ile Kars turu yapılabilir

Onaylı Üye
1 HİZMET YILI
türk insanına gezmek artık çok lüks. ben izmirde yaşıyorum efese birçok kez gittim. Kasım ayı gibi gitmiştik ve giriş ücretleri şaka gibi şuan efes antik kenti komple gezeceksen sadece giriş ücreti bin lirayı buluyodur.