Türkiye'nin gelecek hakkında düşünceleriniz ( üretim, yavaş yavaş bitmekte olan su vs.)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Onaylı Üye
Ödüller
1
6 HİZMET YILI
Arkadaşlar bildiğiniz gibi içilebilir su çok az kaldı. Üretim yapamıyoruz artık üretim yerine saraylar yapıyoruz. Neyse doların bu kadar yükselmesi, üretimin en aza inmesi ve geleceğimiz hakkında düşünceleriniz neler ?

sivri dilliyim
Süper Üye
Ödüller
6
Sosyal
6 HİZMET YILI
Dünya artık bilişim çağına girdi, bu çağda beton döken değil teknolojiye, bilişime yatırım yapan kazanıyor ama bilişim çağını yakalamak demek kişi başına düşen akıllı telefon sayısını artırmak demek değil, bu akıllı telefonları yapacak, programlar yazacak, yeni teknolojiler geliştirecek insanları yetiştirmek demek.Dünya üzerinde yaptığı sarayla, yolla, köprüyle, havaalanıyla geliştiğini iddia eden, gelişen bir ülke yok ha belki Dubai bu iddiayı ortaya atabilir, ancak petrol bitse Dubai s.çmaya tuvalet bulamaz...

Türkiye’nin geleceğe dair hiçbir yatırımı, planlaması, projesi yok.. Parasını veririm Japon, Alman, Amerikalı yapar demekten başka hiçbir düşüncesi de yok.Yerli otomobil üretmekten başka büyük hayali yok ki millet şoförsüz araç denemelerine başladı

Her yere AVM, lüks konut, vs. yapmakla kalkınma olmuyor, bin tane AVM yapacağına bir teknoloji geliştirecek şirket kur. Ama yok maalesef...

Orta gelir tuzağına saplanıp kaldı Türkiye, sadece Samsung bile Türkiye’den fazla para kazanıyor.Tarım ürünü ve madenlerinden başka satacak bir şeyin yok ve ayrıca doğal güzelliklerinin, tarihi eserlerinin bir bir yok edilmesi ve artan terör yüzünden turizm gelirlerinde de korkunç bir düşüş var.

Demokrasi, insan hakları, özgürlük, vb. konularda ise en dibi görmeye çok yakınız, bunlar olmadan gelişmeden bahsetmek imkansız zaten.... Geleceğin çalınıyor arkadaşım, elinden kayıp gidiyor, veririm parasını yaparlar mantığı elbet çökecek.

Bunlar gittiğinde eğer elinde hala dış dünyaya satabileceğin bir şeyler yoksa batacaksın. Bütün bunları başarmanın yolu eğitim. Teknolojiye değer verme, yatırım yapma ve insan geliştirme, eee?? Sadece inşaatlarla övünen, binalara bakıp bakıp hayran olan bir güruh ile yakalayacağın başarı bu kadar, buna başarı denirse.

Sesini yükseltmezsen, eğitim, bilim, teknoloji, vs. demezsen, lüks konutlara bakıp vayy be demeyi bir kenara bırakmazsan çocukların sana küfredecek hocam sonra mezarında ters dönünce “ben ne yaptım ki ya?” deme.

Seçkin Üye
6 HİZMET YILI
Kardeşim yeni nesilin yetişmesinde biz büyüklere annelere babalara büyük iş düşüyor bilinçli ülkemize faydalı Bireyler yetiştirmemiz gerekiyor. Eğitimlerini sıkı bir şekilde takip etmek ve doğru olup olmadığını gözlemlemek gerekiyor. Sadece su vs deyip geçmemek lazım doğa da bir döngü var su yerine geliyor. Tüketilir ancak yeri de çok çabuk Allah CC dolduruyor. Bizim onu nasıl kullanacağım önemli.

re work
Süper Üye
Ödüller
9
10 HİZMET YILI
Şuan sadece türkiye'nin geleceği değil dünyada birçok ülkenin geleceği belirsiz şu virüs zımbırtısından ekonomiler hasar aldı bir 6 ay sonra önümüzdeki dönemlere ait herşey netleşir duruma gelir.

⭐⭐⭐⭐⭐
Ultra Üye
Ödüller
8
9 HİZMET YILI
Kötü günler geride kaldı şimdi sırada daha kötü günler var sözü geleceğimizi özetler.

Seçkin Üye
Ödüller
5
6 HİZMET YILI
intake care of your self this world is selfish doest have mercy keeps your head up and build your futur

Onaylı Üye
Ödüller
1
6 HİZMET YILI
Çok detaylı güzel bir açıklama olmuş dostum.

Bizde Boş adam Değiliz Yanii :D
Uzman Üye
Ödüller
7
6 HİZMET YILI
ülke böyle gitmeye devam ederse GG 3. Dünya savaşı su yüzünden çıkcakmış öyle deniliyor :/

Onaylı Üye
Ödüller
5
7 HİZMET YILI
Türkiye malesef üretimden ziyade sadece vergi ülkesine döndüğü için ekonomik bulanım çok ciddi durumlara tırmandı bu da yetmedi her yanımız her vatandaşımızın fırsatçıya dönüşebildiği de aşikar, bunu bu zorlu süreçte öğrendik üretime geri dönmezsek tarım vs den bahsediyorum çok fazla ömrümüzün olcağını düşünmüyorum

Seçkin Üye
Ödüller
10
10 HİZMET YILI
Türkiye çok gelişebilecek bir ülke, ancak bazı hırsız soysuz şerefsiz kişiler ile engelleniyor. Vergi ile geçiniyor olabilirsin, ancak bu önünü açacak şeylere yatırım yapamayacağın anlamına gelmiyor. Her neyse daha fazla konuşmayacağım. Zenginler altın varaklı kalorifer ile ısınıp göremeyeceği kadar büyük binalarda/odalarda kalmaya devam etsinler.

Onaylı Üye
Ödüller
3
6 HİZMET YILI
Kardeşim bazı insanlar bazı insanlardan hep zeki olmaya ileriyi görmeye devam edicek. Bazı insanlarda diğer insanların çıkarları için koyun olmaya devam edicek. He bu nasıl değişebilir. Yeni nesilin iyi bir şekilde yetiştirilmesi ile mümkün olabilir. He diyelim ki yeni nesil iyi yetişti. Bu seferde oy çoğunluğu için yaşlı jenerasyonun ölüp gitmesi gerek yani bu yıllar alan bir süreç. Boşuna üzüp kafa yormayın. Siz kendi hayatınıza bakın. Mutlu olarak yaşamaya çalışın. Bilerek ateşe atlayan kişiye üzülmek saçmalıktır

Seçkin Üye
Ödüller
3
6 HİZMET YILI
saray saray diyip duruyorlar. saray olacak tabi ki Türkiye nin gücünü heybetini gösterir. her ülkede saray tarzı yapılar var. insanlar dar görüşlü olmasa bu kadar ve herşeye iş olsun diye muhalefet olmasa iyi şeyler olacak. ama ağzı olan konuşuyor herşeyi biliyorlarmış gibi. kötü giden şeyler var evet ama çözüm yok anca eleştiri var. napmalıyız diye sorsan cevap şu yönetim değişsin. anca bu kadar ilerleyebiliyoruz bu zihniyetle ne yazık ki. BUNCA İÇİMİZDEKİ HAİN CAHİL GAFİLLERE RAĞMEN BU ÜLKE ÇOK İYİ DURUMDA BENCE.

︻デ═一 ▸Kaneki Ken
Seçkin Üye
Ödüller
8
8 HİZMET YILI
Bu ülkenin kalkınması için teknolojiden önce tarıma yönelmesi lazım.
Şuan daha önce hiç girmediğimiz teknolojik alanlara yatırım yapmanın mantığı yok.
Çünki zaten yapan yapıyor onların seviyesine gelmek için'de eğitim önemli.Ve biz çalışırken o insanlar yerinde saymıyor malesef.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...