sen kaç yaşındasın söylermisinhocam yani bunu bilmeyen de ne bileyim kendini balkondan aşağı falan atsın derim yani
❤ ❤ ❤
malazgirt değilmi ya işte gerçi 3 oy 3te 3selçuk bey oğuz devetinin su başısı idi
isyan ederek gök tanrı inancının yerine müslümanlığa geçmiştir kendine beylik kurma çabasına girmişti. oğuz devleti gücünü ve devlet otaritesini korumak için selçuk beyin üstüne yürüdü bu savaşın kazananı selcuk bey oldu cend şehrinde kendisine bir beylik kurdu.
1040 yılda selçukluların dandan akan savaşında gazenelileri yenmesiyle selcuklu devleti resmen kurulmuş oldu
gazeneliler yıklma tehlikesi gecirdi.
gazneli devletinin yıkılma tehlikesinde olmasını fırsat olarak bilen selçuklu devleti yöneticileri tuğrul ve çağrı bey
gaznelilerin bulunduğu iran çoğrafyasının büyük bir kısmını ele geçirmiştir.
tuğrul ve çağrı beyin devleti bir arada yönetmesi büyük selçuklu devletin de ikilik teşkilatı olduğunu gösterir.
ikilik teşkilatı: devletin doğusunu ve batısını ayrı ayrı kişinin yönetmesine denir. seçuklularda ise bu orduyu ve devleti ayrı ayrı kişilerin yönetmesi anlamına gelöektedir
abbasi halifesi büveyhiler in baskısından dolayı tuğrul beyin desteğini almak için çağırdı . tuğrul bey
büveyhiler hakimiyetine son vererek abbasi halifesinden tuğrul bey doğunun ve batının hükümdarı ünvanını verdi.
üsteki ankete katılarak bur posta cevabını vermediğim ama tarihimiz acısından çok önemli olan o kıritik savaşı ne kadar iyi bildiğinizi test edebilrsiniz (kpss - yks gibi sınavlarda sorulan 3 soru bir arada )
sana göre kaç yaşında duruyorum ???sen kaç yaşındasın söylermisin
kanka ankete katılmadan kimin hangi sine oy verdiği görünmüyor demimalazgirt değilmi ya işte gerçi 3 oy 3te 3
en azından benle yaşıtsın formda ki ismin doğruysasana göre kaç yaşında duruyorum ???
❤ ❤ ❤
galiba görülmüyor ben bastım öyle göründü nedenki bas nolcak .dkanka ankete katılmadan kimin hangi sine oy verdiği görünmüyor demi
sadece formun genel kültür seviyesini test ediyorumgaliba görülmüyor ben bastım öyle göründü nedenki bas nolcak .d
nokta atışı yaptınkanka ankete katılmadan kimin hangi sine oy verdiği görünmüyor demi
Post automatically merged:
en azından benle yaşıtsın formda ki ismin doğruysa
yapıyoruz arada öyle şeylernokta atışı yaptın
❤ ❤ ❤
bilgilendirmeniz için teşekkürler size ufak bir soru sormak istiyorum Abbasi halifesi dahil Selçuklu Devleti ile ilişki içerisinde olan tüm devletler neden Çağrı Bey'i değil de Tuğrul Bey'i hükümdar olarak tanıdı ?selçuk bey oğuz devetinin su başısı idi
isyan ederek gök tanrı inancının yerine müslümanlığa geçmiştir kendine beylik kurma çabasına girmişti. oğuz devleti gücünü ve devlet otaritesini korumak için selçuk beyin üstüne yürüdü bu savaşın kazananı selcuk bey oldu cend şehrinde kendisine bir beylik kurdu.
1040 yılda selçukluların dandan akan savaşında gazenelileri yenmesiyle selcuklu devleti resmen kurulmuş oldu
gazeneliler yıklma tehlikesi gecirdi.
gazneli devletinin yıkılma tehlikesinde olmasını fırsat olarak bilen selçuklu devleti yöneticileri tuğrul ve çağrı bey
gaznelilerin bulunduğu iran çoğrafyasının büyük bir kısmını ele geçirmiştir.
tuğrul ve çağrı beyin devleti bir arada yönetmesi büyük selçuklu devletin de ikilik teşkilatı olduğunu gösterir.
ikilik teşkilatı: devletin doğusunu ve batısını ayrı ayrı kişinin yönetmesine denir. seçuklularda ise bu orduyu ve devleti ayrı ayrı kişilerin yönetmesi anlamına gelöektedir
abbasi halifesi büveyhiler in baskısından dolayı tuğrul beyin desteğini almak için çağırdı . tuğrul bey
büveyhiler hakimiyetine son vererek abbasi halifesinden tuğrul bey doğunun ve batının hükümdarı ünvanını verdi.
üsteki ankete katılarak bur posta cevabını vermediğim ama tarihimiz acısından çok önemli olan o kıritik savaşı ne kadar iyi bildiğinizi test edebilrsiniz (kpss - yks gibi sınavlarda sorulan 3 soru bir arada )
çağrı bey ordu yönetiminden sorumluydu tuğrul bey ise devlet işleri yönetiminden sormlubilgilendirmeniz için teşekkürler size ufak bir soru sormak istiyorum Abbasi halifesi dahil Selçuklu Devleti ile ilişki içerisinde olan tüm devletler neden Çağrı Bey'i değil de Tuğrul Bey'i hükümdar olarak tanıdı ?
doğru hatırlıyorsunuz her devllette olduğu gibi hatta Moğollarda bile ordu mevcut siyaseti korumak ve ona tabi olmak ile yükümlüdür bu sebepten siyasi liderler aynı zamanda devletin de lideridir.çağrı bey ordu yönetiminden sorumluydu tuğrul bey ise devlet işleri yönetiminden sormlu
yanlış hatırlamıyorsam bu karar ikisinin ortak kararır idi.
bilgimi tazelememe yardımcı olduğunuz için teşekkürlerdoğru hatırlıyorsunuz her devllette olduğu gibi hatta Moğollarda bile ordu mevcut siyaseti korumak ve ona tabi olmak ile yükümlüdür bu sebepten siyasi liderler aynı zamanda devletin de lideridir.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?