Twitch Platformunda Nasıl Canlı yayın yaparım ?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
LahmacunPower
Seçkin Üye
Ödüller
6
Selamlar, Beyler Gt 610 Ekran kartım bulunmakta 8 GB Ramim var Test bir yayın açtım dün akşam İnternetim olsun Akıcılık olsun Yeterli olmadı bana Önerebileceğiniz birşeyler varmı ?

⚓ Captain⚓
Onaylı Üye
Ödüller
2
Canlı yayınlarda önemli etken internetin. İnternetinin anlık yüklemesi (upload) yüksek olması gerekir. Bilgisayarının oynayacağın oyunun üstünde olması lazım yani oyunun sana sunduğu sistem gereksinimlerinden yüksek olmalı. Çünkü aynı anda hem canlı yayın hem de oyun oynuyor oluyorsun. Bunun içinde bilgisayar donanımlarını kendin yayın yapacağın oyuna göre yapmalısın.

LahmacunPower
Seçkin Üye
Ödüller
6
Canlı yayınlarda önemli etken internetin. İnternetinin anlık yüklemesi (upload) yüksek olması gerekir. Bilgisayarının oynayacağın oyunun üstünde olması lazım yani oyunun sana sunduğu sistem gereksinimlerinden yüksek olmalı. Çünkü aynı anda hem canlı yayın hem de oyun oynuyor oluyorsun. Bunun içinde bilgisayar donanımlarını kendin yayın yapacağın oyuna göre yapmalısın.
Agam biliyorsunki türkiye şartlarında iyi bir interneti iyi bir fiyata bulmak çok zor benim bütçem 90 Lira Üstüne çıkamam bir Emekli bir subayın oğluyum ve bu gerçekten canımı sıkıyor.

⚓ Captain⚓
Onaylı Üye
Ödüller
2
Agam biliyorsunki türkiye şartlarında iyi bir interneti iyi bir fiyata bulmak çok zor benim bütçem 90 Lira Üstüne çıkamam bir Emekli bir subayın oğluyum ve bu gerçekten canımı sıkıyor.
Eğer altyapısı sağlam bir yerde oturuyorsan Türknet hem ucuz hem de hızlı oluyor. Ancak süperonline da bazı bölgelerde ciddi anlamda mükemmel hız sağlıyor ancak onun fiyatları hakkında bir bilgim yok malesef.

Üye
internet olarak ben kablonet kullanıyorum 50 mbps iyi eğer sağlam bi yayın istiyorsan bakmanı tavsiye ederim

Seçkin Üye
türk telekom kullanıyorum 150 tl ye 50 mb internet 8 upload ve bu da yayın açmana yetiyor

Seçkin Üye
Ödüller
5
8gb ram ile çok zor OBS çok fazla CPU yiyor hem yayın yaparken hem oyunu oynamak bi tık zor olur

Machine For a Reason
Seçkin Üye
Ödüller
2
yayını kullandığın sistemde açabilmen için ya çok güçlü bi işlemcin olmalı ya da obsi yedirebileceğin dandirik bi sistem alıp obsi ona yedireceksin. ayrıca günümüz şartlarında twitch yayıncılığını en azından giriş kısmında çok zor buluyorum çünkü oturmuş bi kitle mevcut insanlar izleyecek yeni insanlar aramıyor gördüğüm kadarıyla tabii bu benim görüşüm umarım her şey gönlünce olur başarılar

Seçkin Üye
Ödüller
2
dostum 8 Gb ram yayıncı için çok düşük en az 16 önerilir. bilgisayarın gücü falan bir yere kadar, asıl etken internetinin sağlam olması gerekiyor. upload hızın yüksek değilse, yayın sürekli takılacaktır.

Onaylı Üye
Ödüller
1
öncelikle upload hızının en az 2-3 mbps olması lazım eğer sağlıklı bir yayın olmasını istiyorsan sonra obs indirmen lazım googledan aratıp bulabilirsin twitch platformuna kayıt olduktan sonra obsde twitch hesabını girme yeri var girip yayını başlata basıp yayın yapabilirsin iyi günler.

Üye
Ödüller
3
baya iyisin helal kankada obs için 2 gb lazım xd,
Post automatically merged:

kanka obs için 5 gb

Üye
düşük sistemle yayın açmak zor olur ama bazı ayarlamalar yaparsan belki akıcı bir yayın yapabilirsin sonuçta mükemmel olucak diye birşey yok

Efsane Üye
Maalesef internet problemi herkesin derdi iyi bir internet için büyük paralar ödemen gerekiyor ve bunu hallettik diyelim bilgisayarada ihtiyacın var şu zamanda dünyanın parası

Onaylı Üye
Ödüller
2
internetin kötüyse unut kanka

Süper Üye
Ödüller
5
Hocam oyuna göre donabilir ama açarakayrıca 25megabit internet kullanıyorum ben bile rahat yayın açıyorum hocam upload 2 hatta

Süper Üye
Ödüller
4
rami 16 yapın internetiniz kaç megabit ?

Sou um brasileiro muito louco
Süper Üye
Ödüller
2
Önce bir hesap oluşturun ve canlı yayını tam olarak takip etmek için en az iki monitörünüz olsun, ardından akışı twitch içinden veya canlı uygulama aracılığıyla açın.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
  AdBlock Detected
Elbette, reklam engelleme yazılımı, reklamları engelleme konusunda harika bir iş çıkarır, ancak aynı zamanda web sitemizin bazı yararlı ve önemli özelliklerini de engeller. Mümkün olan en iyi site deneyimi için lütfen bir dakikanızı ayırarak AdBlocker'ınızı devre dışı bırakın.