Ülkemiz yıllardır yanlış politika içerisinde, sadece 20 yıl içerisindeki olaylardan da bahsetmiyorum. Ama bizi bitiren şey özelleştirme oldu. Şu anki cumhurbaşkanını bırakın, daha öncekilerde aynısını yaptı. Özelleştirme, Türk firmaları için bir destek olabilir ama yabancı bir ülkeye özelleştiriyorsan kendi devlet malını, o zaman sıkıntı olur. Üretim her şeyin başında gelirken, bizim politikamız dış borçları kısa vadede kapatmak için tüm fabrikaları özelleştirmeyi seçtik. Bu yüzden 2000 lerde alım gücümüz yükseldi. 2013-2014 zamanlarına kadar da devam etti. TL ye özgüven getirmek için sıfırları attılar. Ama 2014 ten sonra artık üretim olmadığından ve her şeyi dıştan aldığımız için Türk Lirasının değeri düşmeye başladı bunun sebebi de her türlü ticareti dolar üzerinden yapmamızdı. Ürettiğimizi de aldığımızı da dolar üzerinden alıp satmaya başladık. İşte bu ekonomik olarak çöküşe yol açtı. Bundan sonra çok farklı politikalar izlenmesi gerekiyor ama üretimi her şeyden önceliğe koymamız gerekiyor. Gerekirse 2 yıl boyunca sürünelim ama tüm varlığımızı üretime/teknolojiye yatıralım.