Uzun zamandır Unity ile ilgilenmiyordum ellerimi ısıtayım dedim ve yaptığımıda sizle paylaşayım sizde öğrenin dedim.
2 saatte kodladım aslında daha ayrıntılı anlatmak isterdim ama kullanımını bile anlatırken zorlandım nasıl tek tek açıklayayım
Şimdi indiripte Unity'e import eden arkadaşlar için söylüyorum şu şekilde çalışıyor:
import ettikten sonra scenes kısmındaki sahneyi açın, açtıktan sonra hierarchy bölümünde KelimeManager var ona tıklayın ve sağda özelliklerde KelimeManager Scriptini göreceksiniz.
Bu scriptte sütunSayısı var onu arttırıp azaltabilirsiniz ne kadar oynama yaparsanız fullsatırda da öyle düzenleme yapmalısınız şimdi fullSatır denilen kısma bi metin yazmışım onu siz kendinize göre değiştireceksiniz şu şekilde ama:
Mesela 2 tane Cevabımız Olsun Biri ELMA Diğeri ARMUT, siz sırasını değiştirebilirsiniz(üst en soldan 4 ileri ELMA onun 2 ileri 1 alt 2 solu ARMUT olsun)
ELMAAR
XXXTUM
Şimdi böyle yazdık kelimemizi ama uzunluğu 6 yaptım çünkü scriptte default olarak 6 ayarladım 5 olarak düzeltirseniz siz bu metnin uzunluğunu 5 yaptıracaksınız herneyse anladınız sanırım
ELMAAR
XXXTUM
bunu yazdık ya şimdi bunu birleştirecez yani şöyle olacak:
ELMAARXXXTUM
bu benim dediğim fullSatır denilen koda yazılacak sonra
Scriptte Cevaplar kısmına gelin orda kaçtane eklicekseniz o kadar sayı yazın sonra fullSatıra hangi büyüklükte yazdıysanız o şekilde tıpa tıp aynı cevabı girin yani ArMut olmayacak ARMUT olacak
bunuda yaptıktan sonra oyunu açın ve çözün istediğiniz kadar level ekleyin düzenleyin.
UnityPackage Link:
Virüs Total:
Oyundan Resimler: