Çözüldü Valorant banımı kaldırmak istiyorum

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
cesaret taklit edilemeyecek tek şeydir
Seçkin Üye
Ödüller
9
8 HİZMET YILI
arkadaşlar ben hwid ban yedim ama anakartım B450MH ben bu banı nasıl kaldırıcam yardımcı olabilecek var mı

Çözüm
Merhaba,

Öncelikle bazı konular hakkında bilgi edinmekte fayda var.
Bunları sırası ile şöyle açıklamalıyız;

HWID Ban Nedir?

HWID Ban aslında donanımsal bir ban, bu yüzden çeşitli kaynaklarda Hardware ID Ban olarak da geçiyor. Hardware kelimesi Türkçe donanım anlamına geliyor. Bilgisayarın donanımı ise işlemci, ram, anakart, ekran kartı (gpu), hard disk gibi parçalardan oluşuyor. Tüm bu donanımın bir kimliği mevcut, bu kimliğe de ID adı veriliyor. Bu kimlik numaraları donanımlara ait değiştirilemez değerlerdir ve sayı&harf kombinasyonlarından oluşurlar. Bilgisayarınızdaki her bir donanım parçasının kendine ait bir kimlik numarası vardır. Bu kimlik numaralarını...
Süper Üye
Ödüller
7
6 HİZMET YILI
Spoofer kullanmalısınız piyasada güvenli çok az spoofer vardır onun dışında HWID Ban'ı kaldırmanın pekte bir yolu yok.

Why

Ma name is enough
Süper Üye
Ödüller
10
9 HİZMET YILI
Merhaba,

Öncelikle bazı konular hakkında bilgi edinmekte fayda var.
Bunları sırası ile şöyle açıklamalıyız;

HWID Ban Nedir?

HWID Ban aslında donanımsal bir ban, bu yüzden çeşitli kaynaklarda Hardware ID Ban olarak da geçiyor. Hardware kelimesi Türkçe donanım anlamına geliyor. Bilgisayarın donanımı ise işlemci, ram, anakart, ekran kartı (gpu), hard disk gibi parçalardan oluşuyor. Tüm bu donanımın bir kimliği mevcut, bu kimliğe de ID adı veriliyor. Bu kimlik numaraları donanımlara ait değiştirilemez değerlerdir ve sayı&harf kombinasyonlarından oluşurlar. Bilgisayarınızdaki her bir donanım parçasının kendine ait bir kimlik numarası vardır. Bu kimlik numaralarını seri numarası olarak da düşünebilirsiniz.

Fortnite ve PUBG gibi multiplayer oyunlarda hile yaparken yakalandığınızda sunucu moderatörleri tarafından ban yersiniz ve geçici bir süre oyunu o cihazla oynamanıza izin verilmez. IP adresinizi değiştirseniz de oyuna bağlanamazsınız çünkü asıl banlanan cihaz bilgisayarınızdır ve bigisayarınız da donanımın ID değerleri üzerinden banlanmıştır. Bu yüzden bu banlama işlemine HWID ban adı verilmektedir.

Bu sistem yıllar içerisinde biraz farklılaştı. Artık moderatörler, sunucu üyeleri, yetkililer tarafından değil; direkt olarak sistem tarafına yenik düşülmeye başlandı. Vanguard şu an piyasanın en güçlü crp sistemlerinden birisidir.

HWID Ban Nasıl Kaldırılır?

HWID banı kaldırmak için pratikte yapabileceğin birkaç farklı çözüm mevcut.

Bunlardan birincisi, pek önerilmeyen ve masraflı yol olan donanım değişikliği çözümü.
Bu, ne yazık ki anladığınız üzere yeni
Anakart almak anlamına geliyor. Yeterli bir çözüm mü diye soracak olursan da "evet" gayet geçerli ve yeterli bir çözüm. Bilinenlerin aksine Vanguard tarafından ID değiştirilen donanım parçalarının en başında yetkisiz denetimciler olarak adlandırılan ggp ürünleri var. Bunların hepsi çalışmak için cpu üzerinden işlem gördüğü anlamına geliyor. Bu yüzdendir ki Anakart değiştirmek %100 çözüm odaklı bir yol olacaktır.

İkinci bir yol ise bir
Spoofer kullanmak.

Peki hocam,
Spoofer nedir? diye soracak olanlar vardır elbet.
Donanımlara ait seri kimlik numaralarını değiştirmeye yarayan yazılımlara
Spoofer adı veriliyor. Spoofer yazılımlar, aslında donanımların ID numaralarını kalıcı olarak değiştirmezler, sadece kurulu oldukları süre boyunca diğer yazılımlara (oyunlar da birer yazılımdır) donanımlara ait ID numaralarının farklı olduğunu söylerler. Bu işleme de spoof etmek adı veriliyor.

Üçüncü ve en uygulanabilir çözüm ise sanal makine kurmaktır. Sanal makineler üzerindeki HWID değerleri farklı olduğu için çoğu oyun tarafından uygulanan HWID ban engellerine takılmamaktadır.

NOT : Fakat Vanguard sisteminde bu entegrasyon maalesef üzülerek söylüyorum aktif kullanılmıyor. Çünkü veri yapısı hash mac'leri algılıyor (yapay mac adresi) ve kullanıcının ana modüllerine erişim hakkı kısıtlanması yaşadığı için Vanguard aktif hale gelmiyor. Bu yüzden Vanguard bu çözüm yoluna uygun değil.

Son bir uyarı olarak, HWID ban uygulayan oyun sunucuları aynı zamanda kullanıcıların IP adreslerini de kontrol etmektedir. Yani HWID değerlerinizi değiştirmeyi başarsanız bile eğer evinizde
Statik IP kullanıyorsanız yine oyunlar size ban uygulamaya devam edeceklerdir çünkü bu, IP adresiniz üzerinden yakalanmanız anlamına gelmektedir. VPN servisleri kullanarak ya da Statik IP hizmetini durdurarak bu engeli de aşabilirsiniz.

Statik IP hizmeti bağlı olduğunuz operatörü arayarak rahatlıkla değiştirebileceğiniz bir arayüz. Ancak bunu kesinlikle önermiyorum.

Umarım faydalı bir yazı olmuştur, iyi forumlar iyi günler dilerim.

Çözüm
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...