Valorant FPS düşmesi sorunu nasıl çözülür?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Her kahraman Pelerin takmaz
Uzman Üye
Ödüller
7
7 HİZMET YILI
HWID ban yemiştim, 4 gün önce kalktı. 4 gündür oynuyorum, iki oyun sonunda FPS düşüşleri başlıyor. Önceden olmuyordu, stabil 190 FPS oynuyorum. İki maç sonra 190, sağa sola dönerken falan FPS düşmeye başladı. Çözümü var mı?

Moderatörün son düzenlenenleri:
Onaylı Üye
Ödüller
10
10 HİZMET YILI
Bahsettiğiniz 2 oyun sürecinde işlemci ve grafik kartınızın ısısını kontrol ediyor musunuz ? Gereğinden fazla ısı artışından dolayı kaynaklanma ihtimali olabilir.

Uzman Üye
Ödüller
7
7 HİZMET YILI
Bahsettiğiniz 2 oyun sürecinde işlemci ve grafik kartınızın ısısını kontrol ediyor musunuz ? Gereğinden fazla ısı artışından dolayı kaynaklanma ihtimali olabilir.

Oyunu oynerken en üstteki şeyin GPU kullanımı tavan yapıyor oyun falan kapalıyken bir sorun yok.

1670470671928.png

Moderatörün son düzenlenenleri:
Onaylı Üye
Ödüller
2
5 HİZMET YILI
Büyük ihtimalle 2 oyunda aşırı ısınıyor bilgisayar ve performansı sınırlıyor msi afterburner yükleyip fps dropu yerkenki cpu sıcaklığını kontrol et

Onaylı Üye
Ödüller
3
3 HİZMET YILI
Bilgisayarın termal macununu ne zamandır yenilemiyorsun tahmini olarak. Muhtemelen ondan kaynaklı olacaktır. Isındıkça fps drop yaşıyorsun birkaç hafta önce bende yaşıyordum termal macun yenilemelerini yaptıktan sonra düzeldi.

Onaylı Üye
Ödüller
4
4 HİZMET YILI
Kral benim fps 130 olunca bile mutlu oluyom sen 190dan düşüş yaşiyor diyosun

Fikirlere kurşun işlemez
Ultra Üye
Ödüller
9
6 HİZMET YILI
Valoranttan ban yediğin 3ay içerisinde işlemcine underclock işlemi uyguladın mı hiç ?

Onaylı Üye
Ödüller
8
10 HİZMET YILI
Hile falan mı kullanıyorsun. Ya da herhangi başka bir şey. Hile kullanmıyorsan komut penceresini direkt kapat. Cihazın çok ısınıyorsa da termal macun değiştirmeni öneririm ve mutlaka soğutucu kullan.

Süper Üye
Ödüller
5
3 HİZMET YILI
Bilgisayarın çok fazla ısınırsa böyle donmalar çok normal termal macun, fan temizleme gibi işlemler deneyebilirsin.

Uzman Üye
Ödüller
7
7 HİZMET YILI
sorunumu birşeyler deneyerek çözdüm oyun ortasında gpu 100 olunca görev yöneticisinde konsol penceresi ana bilgisayarı'nın ayrıntılarına gidip secili durumdaki conhost.exe yi sonlandırıyorum herşey düzeliyo. konu kapanabilir

Ultra Üye
Ödüller
11
9 HİZMET YILI
gpu ve cpu kullanımın normal oyunu lowda oynuyorsan işlemciden kullanır grafik ayarlarını tam tersine yapıp dene yine aynıysa ramde sorun olabilir

all i need is you
Seçkin Üye
Ödüller
7
Sosyal
8 HİZMET YILI
Bence işlemci yetersizliğinden dolayı olabilir. 190 fps alan oyundan bir iki younda düşüş yaşıyorsanız bu işlemciden kaynaklıdır. Macun yenileyin fan temizliği yapın öyle deneyin. İşlemci fan ve alttaki demirinin temizliği önemlidir.
@Dokan26es

Son düzenleme:
Seçkin Üye
Ödüller
7
7 HİZMET YILI
oyun içi ayarları olabildiğince düşür ve bilgisayarda performans ayarları yap faydası olur

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...