Çözüldü Valorant fps sorunu

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üye
Ödüller
4
7 HİZMET YILI
fps sorunu
nvdia gtx1650 ekran kartı
amd ryzen 5 3550h işlemci
8 gb ram
512 ssd
valoda en düşük ayarlar
1280x1024
60-80 fps arası

Son düzenleme:
Çözüm
  1. Grafik Ayarlarını Düşürün: Oyunun grafik ayarlarını düşürmek, performansını artırabilir. Gölgeleri, efektleri, çözünürlüğü veya detay seviyelerini azaltarak daha yüksek FPS elde edebilirsiniz.
  2. Sürücüleri Güncelleyin: Grafik kartı sürücülerinizi ve diğer bileşenlerin sürücülerini güncel tutmak önemlidir. Üreticinin resmi web sitesinden en son sürücüleri indirip yükleyerek oyun performansını artırabilirsiniz.
  3. Arkaplan Uygulamalarını Kapatın: Oyun sırasında arkaplanda çalışan gereksiz uygulamalar, sistem kaynaklarını tüketebilir ve FPS'yi düşürebilir. Görev Yöneticisi'ni kullanarak arkaplanda çalışan uygulamaları kapatmayı deneyin.
  4. Sistem Kaynaklarını Optimize Edin: Bilgisayarınızın sistem kaynaklarını optimize ederek oyun...
ölmedim geri döndüm kaldığımız yerden devam
Süper Üye
Ödüller
6
Sosyal
6 HİZMET YILI
fps sorunu
nvdia gtx1650 ekran kartı
amd ryzen 5 3550h işlemci
8 gb ram
512 ssd
valoda en düşük ayarlar
1280x1024
60-80 fps arası
  1. 🖥️💡 Nvidia web sitesinden en son sürücüleri indirip yükleyin.
  2. 🎮🔧 Valorant'ın grafik ayarlarını en düşük seviyeye getirin ve çözünürlüğü düşürün.
  3. 💻🔒 Arka planda çalışan gereksiz programları kapatın.
  4. 🔥❄️ Sistemin sıcaklığını kontrol edin ve gerektiğinde temizlik yapın.

Üye
Ödüller
4
7 HİZMET YILI
Uzman Üye
Ödüller
2
3 HİZMET YILI
  1. Grafik Ayarlarını Düşürün: Oyunun grafik ayarlarını düşürmek, performansını artırabilir. Gölgeleri, efektleri, çözünürlüğü veya detay seviyelerini azaltarak daha yüksek FPS elde edebilirsiniz.
  2. Sürücüleri Güncelleyin: Grafik kartı sürücülerinizi ve diğer bileşenlerin sürücülerini güncel tutmak önemlidir. Üreticinin resmi web sitesinden en son sürücüleri indirip yükleyerek oyun performansını artırabilirsiniz.
  3. Arkaplan Uygulamalarını Kapatın: Oyun sırasında arkaplanda çalışan gereksiz uygulamalar, sistem kaynaklarını tüketebilir ve FPS'yi düşürebilir. Görev Yöneticisi'ni kullanarak arkaplanda çalışan uygulamaları kapatmayı deneyin.
  4. Sistem Kaynaklarını Optimize Edin: Bilgisayarınızın sistem kaynaklarını optimize ederek oyun performansını artırabilirsiniz. Bunun için gereksiz dosyaları temizlemek, sabit disk birleştirme işlemi yapmak ve sistem gereksinimlerini karşılamak önemlidir.
  5. Oyun İçi Ayarları Kontrol Edin: Bazı oyunlar, FPS'yi artırmak için oyun içi ayarlara sahip olabilir. Ayarlarda "Yüksek Performans" veya "Düşük Grafik" gibi seçenekler olabilir. Bu ayarları kontrol ederek FPS'yi artırabilirsiniz.
  6. Donanımı Yükseltin: Eğer bilgisayarınızın donanımı düşükse, oyunlarda yeterli FPS elde etmek zor olabilir. Grafik kartınızı, işlemcinizi veya RAM'i yükselterek daha iyi performans elde edebilirsiniz.
  7. Arka Plan İşlemlerini Azaltın: Oyun sırasında çalışan arka plan işlemleri, sistem kaynaklarını tüketebilir ve FPS'yi düşürebilir. Anti-virüs programlarınızı, otomatik güncellemeleri veya arka planda çalışan diğer gereksiz uygulamaları kapatmayı deneyin.
  8. Oyun Modlarını veya Düşük Grafik Seçeneklerini Kullanın: Bazı oyunlar, düşük sistemler için optimize edilmiş modlar veya düşük grafik seçenekleri sunar. Bu seçenekleri etkinleştirerek FPS'yi artırabilirsiniz.

Çözüm
🅵🅴🅻🅰🅺🅴🆃
Uzman Üye
Ödüller
6
Sosyal
8 HİZMET YILI
nvidia titan a6000 48 gb ekran kartım en yüksekte 240 alıyordum ve aklına gelevilecek bütün oyunlarda en yüksek cozunurluk 240 fps şimdi 60 alıyorum acaba niye

Onaylı Üye
2 HİZMET YILI
en düşük ayarlarda değil de orta ayarlarda oyna öbür türlü darboğaz yapıypdun bende ortaya çektim düzeldi

Ultra Üye
Ödüller
5
Sosyal
4 HİZMET YILI
Sistem özelliklerine göre aldığın fps gayet normal. Nvidia ayarlarını, masaüstü ayarlarını ve Windows ayarlarını özel olarak ayarlarsan perfonmans için fps'in az da olsa yükselecektir ama 110 130 fps'lere çıkamazsın

Onaylı Üye
Ödüller
2
2 HİZMET YILI
  1. Driverları güncelle.
  2. Ekran kartın güncel değilse son sürüm güncelleme yap.
  3. VSync ayarını kapalı tut.
  4. Virüs taraması yap. (Önerim KasperSky)
Önerim bunlar, hepsini dene. Olmazsa da açıkçası profesyonel yardım almanı tercih ederim.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...