Twitch Wakery
Süper Üye
aga bnm de fps düştü sistem bu Viewsonic Vx2458-c-mhd 24" 144hz 1ms (hdmi+display+dvi) Curved Intel Core i3-7100 Çift Çekirdek 3.90 GHz İşlemci 8 gb ram gtx1650 ekrankartı valla hiç sıkıntı yok senın gıbı çok bekletmiyo vallaaga gereksiz yorum yapmayın demiştim en başta
bekleme süren hdd/sdd ile alakalı bir durum. ama neden kastığını anlamış değilim. acaba fps sınırlayıcı falan mı açık veya pencere tam ekran modunda falan mı oynuyorsun. kendimden yola çıkarak şöyle söyleyeyim kasalı bilgisayar kullanıyorum. kasayı temizlemediğim zaman bende de bir çok oyunda fps düşüşü, donma falan olmaya başlıyor temizledikten sonra bu dertten kurtuluyorum. eğer uzun zamandır temizlemiyorsan ki laptop kullanıyorsun sık sık temizlemen lazım. bi temizlemeni öneririmArkadaşlar Sorunu anlatmadan önce sistemi yazmak istiyorum ve sonrada yaptıklarımı belirticeğim.
Lütfen Gereksiz Yorum Yapmayın Teşekkür Ederim.
Laptop Kullanıyorum :
Nvidia 750M 2GB (Paylaşımlı 2GB) = 4 GB │ 16GB Ram │ i7 4700HQ 2.4Ghz Turbo İle 3.2 Oluyor (4Çekirdekli, 8 Mantıksal)
Monitör: Acer 165Hz 1Ms FHD (HDMI Kablo ile bağlanıyorum)
Windows'taki tüm performans ayarlarını yaptım. aklınıza neresi geliyorsa her şeyi minimuma çektim.
Şimdi Gelelim Soruna, Oyunu ne zaman açarsam açayım giriş ekranında (tüm karakterlerin olduğu yer) en az 30sn - 1dk arası bekliyorum.
Lobide beklerken kasmıyor amaaa ne zaman oyuna girersem gireyim ilk oyun öyle bir kasıyor ki sanırsın tost makinesiyle oynuyorum (30fps bile gördüm...) Neyse Oyun Grafik Ayarları da En düşükte İşlemciyi Hem turboda hem turbosuzda çalıştırdım turboda kasma oranı daha çok oluyor kapatınca kasma oranı düşüyor. İşlemciyi 70 in üstünde kullandıracak ne olabilir?
Valorant ekibine de yazdım birkaç yöntem söylediler yaptım ama olmadı...
Yorumlarınızı bekliyorum çözelim şu saçma salak sorunu artık en az 120 fps almam lazım sabit ama 60 - 130 arası oynuyor...
intelin programını açtığımda beni 6 tane sekme karşılıyor beni ilgilendiren sekmeler şunlar: biri ekran, diğeri 3B, diğeri güç, diğeri video ayarları.işlemci ayarlarından kullanılacak güç tipini ekran kartına atarsan daha rahatlar makine
hdd den olduğunu demiştim önceki yorumlardabekleme süren hdd/sdd ile alakalı bir durum. ama neden kastığını anlamış değilim. acaba fps sınırlayıcı falan mı açık veya pencere tam ekran modunda falan mı oynuyorsun. kendimden yola çıkarak şöyle söyleyeyim kasalı bilgisayar kullanıyorum. kasayı temizlemediğim zaman bende de bir çok oyunda fps düşüşü, donma falan olmaya başlıyor temizledikten sonra bu dertten kurtuluyorum. eğer uzun zamandır temizlemiyorsan ki laptop kullanıyorsun sık sık temizlemen lazım. bi temizlemeni öneririm
bakım durumunu yukarıda belirttim, işlemci üzerindeki termal macunu da yanlış olmasın 1 sene önce değiştik sanırım, kaç ayda bir macun değişikliği yapılcanı bilmiyorumhocam laptop'un bakım yapılma durumu nedir? (temizliği, termal macunu vs..)
ya ekran kartı çokta kötü değil şöyle değil keyfi istediğinde 4gb olabiliyor vatandaşBence ekran kartı alakalı durum işlemci çok yükleniyo olabilir %70 kullanım çok sıkıntı değil bence i7 göre her oyunlar ekran kartı çok iyise işlemci bu kadar yükselmiyo arka plan discord gormediğin uygulamalar çalişıyosa işlemci yükseltir obs kayit aliyosan örnek dc aciksa bide
termal macunu senelik tazelesen yeterli olur. ama bir macundan buralara kadar gelmez konu. çok garip bir durum gerçekten insan gözüyle görmeden de daha iyi bir şekilde müdahale edemiyor malesef.intelin programını açtığımda beni 6 tane sekme karşılıyor beni ilgilendiren sekmeler şunlar: biri ekran, diğeri 3B, diğeri güç, diğeri video ayarları.
ekran ayarında sıkıntı yok, 3B yide kapattım daha fazla yük binmesin diye, güç modunuda prizde maksimum performansı versin işaretledim. video ayarlarında da bişey yok
hdd den olduğunu demiştim önceki yorumlardaoyunda fps sınırlayıcılar kapalı 60 a sabitlersem bi anda kasınca 40 lara falan düşebiliyor. 130 a sabitledim bugün 130a bile gelmedi 4 - 5 gün önce arka kapağı soktum bi güzel temizledim. usb girişleride dahil
bakım durumunu yukarıda belirttim, işlemci üzerindeki termal macunu da yanlış olmasın 1 sene önce değiştik sanırım, kaç ayda bir macun değişikliği yapılcanı bilmiyorum
bilmiyorum knk benm pc yi pek yormuyor ya da bana öyle geliyor arada bazı harita 60 fps alıyorum ama diğer haritalar 120 flnArkadaşlar Sorunu anlatmadan önce sistemi yazmak istiyorum ve sonrada yaptıklarımı belirticeğim.
Laptop Kullanıyorum :
Nvidia 750M 2GB (Paylaşımlı 2GB) = 4 GB │ 16GB Ram │ i7 4700HQ 2.4Ghz Turbo İle 3.2 Oluyor (4Çekirdekli, 8 Mantıksal)
Windows'taki tüm performans ayarlarını yaptım. aklınıza neresi geliyorsa her şeyi minimuma çektim.
Şimdi Gelelim Soruna, Oyunu ne zaman açarsam açayım giriş ekranında (tüm karakterlerin olduğu yer) en az 30sn - 1dk arası bekliyorum.
Lobide beklerken kasmıyor amaaa ne zaman oyuna girersem gireyim ilk oyun öyle bir kasıyor ki sanırsın tost makinesiyle oynuyorum (30fps bile gördüm...) Neyse Oyun Grafik Ayarları da En düşükte İşlemciyi Hem turboda hem turbosuzda çalıştırdım turboda kasma oranı daha çok oluyor kapatınca kasma oranı düşüyor. İşlemciyi 70 in üstünde kullandıracak ne olabilir?
Yorumlarınızı bekliyorum çözelim şu saçma salak sorunu artık en az 120 fps almam lazım sabit ama 60 - 130 arası oynuyor...
kullanım durumuna, macunun kalitesine göre değişir. benim önerim her ay laptop'unu temizlemen, her gün aktif kullanıyorsan 3-4 ayda bir macun yenilemen. zaten temizlik için kasayı açında ne durumda olduğu belli olur. sistemini yoran diğer oyunlarda da benzer fps düşüşleri, ani droplar, ısı problemi yaşıyorsan fan'ı güzelce temizlemen ve macun yenilemen çözüm olabilir. ama sadece valorant'a özel bir durumsa bilemiyorumbakım durumunu yukarıda belirttim, işlemci üzerindeki termal macunu da yanlış olmasın 1 sene önce değiştik sanırım, kaç ayda bir macun değişikliği yapılcanı bilmiyorum
oyun sırasında hwmonitor programı ile sıcaklık derecelerine bak cok ısınıyorsa yapabiliyor aynı sorunu oyun ssdye mi kurulu bazen diskten dolayı yükleme sorunları oluşabiliyor bende de aynı sorun vardı fakat benimkisi sıcaklıktan kaynaklıydı bana özelden hwmonitor loglarını yolla özelden bi bakayım durumaArkadaşlar Sorunu anlatmadan önce sistemi yazmak istiyorum ve sonrada yaptıklarımı belirticeğim.
Laptop Kullanıyorum :
bence o fazla yormaya sebep olmaz 3 4 yıldır temizlemiyorsa o başkahocam laptop'un bakım yapılma durumu nedir? (temizliği, termal macunu vs..)
Teşekkürler hocam düzelme olduBu sorunu kuzenimde yaşıyordu. Çözümü format atmakta buldu. Fps sabitleyici aktif değildi ama sürekli düşük fps görüyordu. Oyunu donuyordu. Ayrıca ekran kartın çokta kötü değil. Ndivia denetim masasına girip oradan yüksek performansa ayarlarsan sorunun ortadan kalkacağını düşünüyorum. Ekran kartının yeterli çalışmamasından kaynaklı olabilir. Son olarak Denetim Masası\Donanım ve Ses\Güç Seçenekleri buradan yüksek performansı ayarlarsan ekran kartının daha aktif olacağını düşünüyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?