Çözüldü Valorant Secure Boost

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üye
Ödüller
1
2 HİZMET YILI
Merhabalar dünden beri valoranta giremiyorum secure boost yüzünden tpm2.0 falan hallettim fakat secure boost enabled yapıp tekrar başlattığımda ekran gitti neyse bios pilini falan çıkardım açıldı pc fakat secure boost nasıl halledebilirim yaptığımda ekran kapanıyor biosu çıkar tak yapıyorum mecbur anca öyle açılıyor yardımcı olurmusunuz

Bir Çözümü Yokmudur Başka Güvenli Ön Yükleme Durumunu nasıl açık yapıcam secure boost yapamıyorum dediğim gibi enabled yapıyorum reset atınca ekran gidiyor ekran sorununu çözüyorum ama secure boost olmuyo

Çözüm
Hocam sorun zaten öyle çözüyorum sıkıntım o değil secure boot başka türlü nasıl açıcam açamaz mıyım bunu her açtığımda ekran gidiyor çöküyor bios piliyle yapıyorum ama secure boot kapalı oluyor yine sıfırlandığı için naısl açıcam başka türlü
Normalde bunu tek seferde yaptığınızda sorunun çözülmesi gerekirdi bir daha yapmanıza gerek kalmadan BIOS'u güncellemeyi deneyin birde.

Edit: Konu sahibi geri dönüş yapmadığı için konu kilit.
𝓜𝓮𝓶𝓮𝓷𝓽𝓸 𝓜𝓸𝓻𝓲
Donator
Ödüller
13
10 HİZMET YILI
CSM kapattığınızda bilgisayar açılmıyorsa diskiniz windows kurulumu yaparken MBR olarak biçimlendirilmiş demektir. GPT olarak biçimlendirilmesi gerekiyor bunun için temiz kurulum yaparken disk biçimlendirmesini GPT olarak seçmeniz gerekiyor. Kısacası bilgisarayınıza temiz kurulum yapıp disk bölümünde diskinizi GPT olarak biçimlendirmeniz gerekiyor.

Üye
Ödüller
1
2 HİZMET YILI
CSM kapattığınızda bilgisayar açılmıyorsa diskiniz windows kurulumu yaparken MBR olarak biçimlendirilmiş demektir. GPT olarak biçimlendirilmesi gerekiyor bunun için temiz kurulum yaparken disk biçimlendirmesini GPT olarak seçmeniz gerekiyor. Kısacası bilgisarayınıza temiz kurulum yapıp disk bölümünde diskinizi GPT olarak biçimlendirmeniz gerekiyor.
csm kapattığımda pc açılıyor secure boost enabled yaptığımda açılmıyor

𝓜𝓮𝓶𝓮𝓷𝓽𝓸 𝓜𝓸𝓻𝓲
Donator
Ödüller
13
10 HİZMET YILI
Tamam şimdi konuyu anladım, Secure Boot'u açtıktan sonra BIOS pilini çıkar tak yapmayı dener misiniz bu şekilde BIOS'u sıfırlamış olacaksanız bu şekilde sorunun çözüleceğini düşünüyorum.

TomaHawk
Uzman Üye
Ödüller
6
8 HİZMET YILI
Sistemi UEFI ye çek sonrasında keylerini komple sil tekrar aynı sayfadan yükleme yap sorunun çözülecektir

Öylesine Bir Oyuncu
Seçkin Üye
Ödüller
8
Sosyal
7 HİZMET YILI
Yaşadığın sorun BİOS Çipi ile alakalı, herhangi bir yükleme veya yazılımsal bir değişiklik yaptın mı çipe? SB Açık kalınca BİOS menüsüne veya Boot menüye giriş yapabiliyor musun? Giriş yapabiliyorsan Çipin sağlıklı demektir ve temiz kurulum ile windowsu tekrar yüklemen gerekecek, bu yaşadığın sorunu kesinlikle giderir. Giriş yapamıyorsan BİOS Çipinin onarımı veya değişimi gerekebilir. Teknik destek almanı öneririm bunun içinde. Yine takıldığın nokta olursa yaz mutlaka.
İyi forumlar...

Üye
Ödüller
1
2 HİZMET YILI
Tamam şimdi konuyu anladım, Secure Boot'u açtıktan sonra BIOS pilini çıkar tak yapmayı dener misiniz bu şekilde BIOS'u sıfırlamış olacaksanız bu şekilde sorunun çözüleceğini düşünüyorum.
Hocam sorun zaten öyle çözüyorum sıkıntım o değil secure boot başka türlü nasıl açıcam açamaz mıyım bunu her açtığımda ekran gidiyor çöküyor bios piliyle yapıyorum ama secure boot kapalı oluyor yine sıfırlandığı için naısl açıcam başka türlü

Seçkin Üye
Ödüller
4
Sosyal
3 HİZMET YILI
kanka bende de aynı hata vardı youtube da nasıl çözeceğin daha kapsamlı basit bi şekilde anlatılıyo bakabilirsin

𝓜𝓮𝓶𝓮𝓷𝓽𝓸 𝓜𝓸𝓻𝓲
Donator
Ödüller
13
10 HİZMET YILI
Normalde bunu tek seferde yaptığınızda sorunun çözülmesi gerekirdi bir daha yapmanıza gerek kalmadan BIOS'u güncellemeyi deneyin birde.

Edit: Konu sahibi geri dönüş yapmadığı için konu kilit.

Son düzenleme:
Çözüm
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...