vb.net anlayanlar içeri

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
FaRzEtKi BuAşKı YaŞaMaDıKK
Onaylı Üye
Katılım
23 Kas 2016
Mesajlar
79
Tepki puanı
4
Ödüller
7
Yaş
25
vb.net listbox seçilen isme göre pictureBox'ta resim görüntüleme
nasıl yapabilirim anlayanlar yorum atabilirmi
kodla beraber :D
 
Ultra Üye
Katılım
6 May 2018
Mesajlar
2,369
Çözümler
1
Tepki puanı
587
Ödüller
7
Kardeşim anlayamadım. Daha detaylı açıklar mısın?
 
Seçkin Üye
Katılım
9 Tem 2017
Mesajlar
561
Tepki puanı
80
bi foto falan atsan tam olasrak ne yapmayı istedigini anlamadım
 
The Best Cheaters
Süper Üye
Katılım
10 Haz 2017
Mesajlar
743
Çözümler
3
Tepki puanı
104
Ödüller
6
Yaş
31
Kardeşim anlayamadım. Daha detaylı açıklar mısın?
diyorki arkadaş örnek veriyorum bir liste var
listede:
ahmet,
mehmet,
hüseyin var bunların isimlerini seçtiginde resimleri pictureBox ile görüntülensin diyor ve KOD istiyor :)
 
FaRzEtKi BuAşKı YaŞaMaDıKK
Onaylı Üye
Katılım
23 Kas 2016
Mesajlar
79
Tepki puanı
4
Ödüller
7
Yaş
25
diyorki arkadaş örnek veriyorum bir liste var
listede:
ahmet,
mehmet,
hüseyin var bunların isimlerini seçtiginde resimleri pictureBox ile görüntülensin diyor ve KOD istiyor :)
valla güzel anlatın canın sağ olsun :D
 
Cehalet Mutluluktur
Süper Üye
Katılım
5 Mar 2016
Mesajlar
1,345
Çözümler
1
Tepki puanı
359
Ödüller
8
Bak şimdi güzel kardeşim önce listbox ekliyorum tamam mı bunun adı ListBox1
buun içine de verileri ekliyorum

Örnek olarak, Veri1, Veri2, Veri3 diyorum tamam mı

Sonra bi tane de picturebox ekliyorum bunun adı da PictureBox1

şimdi listbox'a çift tıklayıp kod sekmesine giriyorum ve bunları yazıyorum

If ListBox1.SelectedItem = "Veri1" Then
'Eğer seçilen şey Veri1 ise bu kodlar çalışssın
PictureBox1.Image = My.Settings.Resim1
ElseIf ListBox1.SelectedItem = "Veri2" Then
'Eğer seçilen şey Veri3 ise bu kodlar çalışssın
PictureBox1.Image = My.Settings.Resim2
ElseIf ListBox1.SelectedItem = "Veri2" Then
'Eğer seçilen şey Veri3 ise bu kodlar çalışssın
PictureBox1.Image = My.Settings.Resim3
End If

Bence çok açıklayıcı oldu S:DFÇSDF Takıldığın biyer olursa alıntı yap hemen burdayım .s
 
FaRzEtKi BuAşKı YaŞaMaDıKK
Onaylı Üye
Katılım
23 Kas 2016
Mesajlar
79
Tepki puanı
4
Ödüller
7
Yaş
25
Bak şimdi güzel kardeşim önce listbox ekliyorum tamam mı bunun adı ListBox1
buun içine de verileri ekliyorum

Örnek olarak, Veri1, Veri2, Veri3 diyorum tamam mı

Sonra bi tane de picturebox ekliyorum bunun adı da PictureBox1

şimdi listbox'a çift tıklayıp kod sekmesine giriyorum ve bunları yazıyorum

If ListBox1.SelectedItem = "Veri1" Then
'Eğer seçilen şey Veri1 ise bu kodlar çalışssın
PictureBox1.Image = My.Settings.Resim1
ElseIf ListBox1.SelectedItem = "Veri2" Then
'Eğer seçilen şey Veri3 ise bu kodlar çalışssın
PictureBox1.Image = My.Settings.Resim2
ElseIf ListBox1.SelectedItem = "Veri2" Then
'Eğer seçilen şey Veri3 ise bu kodlar çalışssın
PictureBox1.Image = My.Settings.Resim3
End If

Bence çok açıklayıcı oldu S:DFÇSDF Takıldığın biyer olursa alıntı yap hemen burdayım .s
gerek kalmadı butonlu yaptım butona basınca göster kapat
 
Uzman Üye
Katılım
6 Eki 2016
Mesajlar
154
Tepki puanı
27
Ödüller
6
Resorcese resimleri at resimlrrin isimleri 1,2,3 olsun sonra listbox iteminede 1,2,3 yaz alt alta sonra ya timere ya buton ya da listboxun select item kismina şu kodu yaz


if listbox1.selectitems("1") Then
Pictirbox1.image = My.resources.1

Bu sekilde yap olur
 
Cehalet Mutluluktur
Süper Üye
Katılım
5 Mar 2016
Mesajlar
1,345
Çözümler
1
Tepki puanı
359
Ödüller
8
Resorcese resimleri at resimlrrin isimleri 1,2,3 olsun sonra listbox iteminede 1,2,3 yaz alt alta sonra ya timere ya buton ya da listboxun select item kismina şu kodu yaz


if listbox1.selectitems("1") Then
Pictirbox1.image = My.resources.1

Bu sekilde yap olur

Selectitems ve Pictirbox anlıyorum...
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst
  AdBlock Detected
Elbette, reklam engelleme yazılımı, reklamları engelleme konusunda harika bir iş çıkarır, ancak aynı zamanda web sitemizin bazı yararlı ve önemli özelliklerini de engeller. Mümkün olan en iyi site deneyimi için lütfen bir dakikanızı ayırarak AdBlocker'ınızı devre dışı bırakın.