timera kodluyoruz bunları değil mi?Timer intevali vs siz ayalarsınız :
Private Sub Timer1_Tick_1(sender As Object, e As EventArgs) Handles Timer1.Tick
If note = "a" Then
Dim myProcess As Process() = Process.GetProcesses 'Çalışan uygulamaları Process ile tanımlayalım. myProcess kendi uygulamalarımız.
For Each uyg As Process In myProcess 'Döngü ile çalışan uygulamaları bul.
If uyg.ProcessName = "chrome" Then 'chrome yazan yer bizim uygulamamız
If note = "a" Then
TestPos = InStr(uyg.MainWindowTitle, "Facebook") 'Facebook yazdığım yer sekme ismi
If TestPos Then
Timer1.Stop()
MessageBox.Show("Onay tamamdır!") 'eğer facebook isimli sekme açıldıysa tamamdır diye mesaj yolla
End If
End If
End If 'Yapıyı bitir.
Next uyg 'Diğer uygulamaya geç.
End If
End Sub
olmadıTimer intevali vs siz ayalarsınız :
If note = "a" Then
Dim myProcess As Process() = Process.GetProcesses 'Çalışan uygulamaları Process ile tanımlayalım. myProcess kendi uygulamalarımız.
If note = "a" Then
TestPos = InStr(uyg.MainWindowTitle, "Facebook") 'Facebook yazdığım yer sekme ismi
If TestPos Then
Timer1.Stop()
MessageBox.Show("Onay tamamdır!") 'eğer facebook isimli sekme açıldıysa tamamdır diye mesaj yolla
End If
End If
End If 'Yapıyı bitir.
End If
End Sub
olmadı
Olmadı değilde ben yapamadım muhtemelen ben vb.net le aram iyi olmadığı için sadece bir button ekledim butona
Timer1.Start yazdım
Timer1'e yukardaki kodları yazdım sadece windowstitle, "Link.TL - kısalt, paylaş ve kazan!" olarak değiştirdim
Ve processname'yi google chrome olarak değiştirdim.
Zaten TestPos'la note nin altı çiziliydi
if webbrowser1.url.tostring = "kısaltmadan sonraki site" ThenTimer ekle enabled True yap
webbrowser ekle url kısmını da link.tl deki kısaltma siteni yaz
timere şu kodları gir :
if webbrowser1.url.tostring = "kısaltmadan sonraki site" Then
timer1.enabled = False
me.hide
form2.show ' Onaydan sonraki işlem
end if
if webbrowser1.url.tostring = "kısaltmadan sonraki site" Then
yukardaki cümlede hepsinin altı çizili oluyor
hala olmuyor hala altıçiziliif webbrowser1.url.tostring("kısaltmadan sonraki site") Then
bununla değiştir
kardeş internette araştırdım şöyle bir kavram buldum:if webbrowser1.url.tostring("kısaltmadan sonraki site") Then
bununla değiştir
kardeş internette araştırdım şöyle bir kavram buldum:
If WebBrowser1.Url.ToString() = "Bağlantıları görmek için lütfen Giriş Yap" Then
Timer1.Enabled = False
Me.Hide()
Form1.Show()
denedim bu sefer form1 i göster miyor
hayır. ben yanlış söyledim galiba başta.form2 yazacaksın oraya. Form1 şuanki formun adı. Form2 yazarsan form2yi açar
hayır. ben yanlış söyledim galiba başta.
onaylama sisteminin olduğu formun ismi form3
gitmek istediğim yerin yani formun ismi form1
If WebBrowser1.Url.ToString() = "Bağlantıları görmek için lütfen Giriş Yap" Then
ve
If WebBrowser1.Url.ToString = "Bağlantıları görmek için lütfen Giriş Yap" Then
kodlarını denedim, olmadı.
ayrıca webbrowser ın başındaki :
Private Sub WebBrowser1_DocumentCompleted(sender As Object, e As WebBrowserDocumentCompletedEventArgs)
kodunu;
Private Sub WebBrowser1_DocumentCompleted(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.Windows.Forms.WebBrowserDocumentCompletedEventArgs) Handles WebBrowser1.DocumentCompleted
olarak değiştirdim, yine olmadı
Herhalde visual studio bana düşman
silesim geliyor visual studioyu 2 saattir onaylama şeyiyle uğraşıyorum
Başarılı katılıyorum.Timer intevali vs siz ayalarsınız :
If note = "a" Then
If note = "a" Then
If TestPos Then
Timer1.Stop()
End If
End If
End If 'Yapıyı bitir.
End If
End Sub
Teşekkür ederim kardeşim. Kendim biraz deneyerek buldum. Belki link.TL 'de sorun vardır diye başka bir kısaltıcı denedim.(kisalt.xyz)Programlamadan soğuyup bırakırsan işin çok zor, ben her takıldığım yerde bıraksaydım şuan buralara gelemeyecektim. Yaklaşık 6 yıldır visual basic dili ile ilgileniyorum ve hala eksiklerim, öğrenecek şeylerim var. Uğraş, çabala, mantık yürüt. Programlama mantık işidir. Her zaman birilerinden yardım bekleme. bildiğin kodları karıştır öğrenmeye çalış. Deneyerek bulacağına eminimKolay gelsin
Private Sub Timer1_Tick(sender As Object, e As EventArgs) Handles Timer1.Tick
If note = "a" Then
If note = "a" Then
TestPos = InStr(uyg.MainWindowTitle, "Title") 'Title yazdığım yer sekme ismi
If TestPos Then
Timer1.Stop()
Button2.Enabled = True
End If
End If
End If 'Yapıyı bitir.
End If
End Sub
Bu kodlarda bir tek title kısmını değişecektin.Link.tl hangi siteye yönlendiriyorsa onun titleni yaz.Bu arada bunlar timer içine yazılacak.onay sistemi onayla diye bir button oluştur içine
Timer1.Start()
Yaz sonra button oluştur hangi buttonsa kodda değiştir.Ben button2 dedim.onay sistemi onaylanınca o aktif olur.Sonra button2 ye basınca başka form açılmasını istiyorsan içine:
Form2.Show()
Hangi form vs sen ayarlarsın.Eğer kodlarda hata çıkarsa öm at.
Teşekkür ederim kardeşim. Kendim biraz deneyerek buldum. Belki link.TL 'de sorun vardır diye başka bir kısaltıcı denedim.(kisalt.xyz)
Ve ayriten MsgBox ekledim. Onay tamamlanınca Onay Tamam diye mesaj çıkıyor ve form1 i açıyor.
Benimle ilgilenip zamanını ayırdığın için teşekkürler
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?