Çözüldü Virtualbox Sanal Makine sorunu

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Onaylı Üye
Ödüller
1
4 HİZMET YILI
Virtualbox Sanal Makine programı kurdum bir arkadaşım daha kurdu onun sanalını kullanmak istedim bana gönderdi çalıştırdım açıldı da ama Ana işletim sisteminin hard sürücüsünü algılamıyor ve ayretten sana makinede internetimide algılamıyor .

Kullandığım sürüm 5.22
3.PNG

Çözüm
Hard disk sorunu: Sanal makinenizin ayarlarına girin ve Sistem (System) sekmesinden sanal makinenin kullanabileceği çekirdek sayısını ayarlayın. İşlemcinizin çekirdek sayısı yüksek ise sanal makineye birden çok çekirdek atayabilirsiniz.

Internet sorunu: Aygıt yöneticisinden Ağ bağdaştırıcıları sekmesini açın ve kullandığınız bağdaştırıcıyı seçin. Üzerine sağ tıklayarak kaldır seçeneğine tıklayın. Son olarak Eylem menüsü altında Donanım değişikliklerini tara seçeneğini seçin ve işlemi tamamlayın.
Onaylı Üye
3 HİZMET YILI
Harddisk ve ağ ayarlarını virutalboxun ayarlarından yapıyorsun diye biliyorum ayarlara girdikten sonra ağ ayarları ve harddisk ayarları gibi yerler olması lazım ordan seçmen gerekiyor.

The sea does not like to be restrained.
Emektar Üye
Ödüller
10
Sosyal
4 HİZMET YILI
Hard disk sorunu: Sanal makinenizin ayarlarına girin ve Sistem (System) sekmesinden sanal makinenin kullanabileceği çekirdek sayısını ayarlayın. İşlemcinizin çekirdek sayısı yüksek ise sanal makineye birden çok çekirdek atayabilirsiniz.

Internet sorunu: Aygıt yöneticisinden Ağ bağdaştırıcıları sekmesini açın ve kullandığınız bağdaştırıcıyı seçin. Üzerine sağ tıklayarak kaldır seçeneğine tıklayın. Son olarak Eylem menüsü altında Donanım değişikliklerini tara seçeneğini seçin ve işlemi tamamlayın.

Çözüm
HAYATA BAKIŞ AÇISI FARKLI OLANLARDAN BİRİ
Süper Üye
Ödüller
11
9 HİZMET YILI
Güncel sürümleri denemelisin en son sürüm 7.0 diye biliyorum bi indirip öyle denemelisin

injecting to 0xDEADBEEF
Ultra Üye
Ödüller
13
Sosyal
8 HİZMET YILI
Denetim masasından Ağ ayarlarına gir, Ethernet bağdaştırıcısına sağ tıklayıp bağlantıyı köprüle seçeneğini seç sorunun büyük ihtimalle çözülecektir.

Üye
Ödüller
9
9 HİZMET YILI
Ana sanal makinanın sürümü ile kendi sürümünü kontrol et tutuyorsa eğer ana makinanın depolama izinlerini bi kontrol etmeni tavsiye ederim.

injecting to 0xDEADBEEF
Ultra Üye
Ödüller
13
Sosyal
8 HİZMET YILI
Merhaba sorunun çözüldü mü? Çözüldüyse nasıl çözüldü acaba

Ultra Üye
Ödüller
10
7 HİZMET YILI
Sanal makine programları genellikle bir sanal donanım ortamı sağlarlar ve bu nedenle sanal makineler genellikle gerçek donanım ortamından farklıdır. Sorununuz, sanal makineye atanan aygıtların tanımlanamamasından kaynaklanıyor olabilir.

Öncelikle, sanal makinenin ayarlarında doğru ağ adaptörünün seçildiğinden emin olun. Ayrıca, sanal makineye ağ bağlantısı için doğru aygıtı atayıp atamadığınızı kontrol edin.

Ayrıca, sanal makine için paylaşılan klasörleri ve sürücüleri ayarlamanız gerekebilir. Bu işlemi sanal makinenin ayarlarından yapabilirsiniz.

Son olarak, sanal makinenin çalışması için yeterli bellek, işlemci ve sabit disk alanı ayarlandığından emin olun. Sanal makine programı, ana bilgisayarın donanım özelliklerine bağlı olarak sanal makineler için minimum ve maksimum gereksinimleri sağlayacak şekilde ayarlanmalıdır.

Bu işlemleri yaparak sorununuzu çözümleyebilirsiniz. Ancak, sanal makine programlarının sürümleri arasında farklılıklar olabileceğinden, programın yeni sürümünü kullanmanızı öneririm.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...