While Döngüsü Nedir ?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Who you gonna call
Emektar Üye
Ödüller
13
5 HİZMET YILI
Hepinize Merhaba Arkadaşlar Başlıktan da Görmüş Olduğunuz Gibi Bugün Değineceğimiz Konu İse " While Döngüsü "

Nedir Bu While Döngüsü?
While İngilizce İken Anlamına Geliyor. Kullanıcı Tarafından İstenilen Şartlar Sağlandığında Belirli Komutların Sürekli Olarak Çalışmasını İstiyorsak While Döngüsünden Faydalanıyoruz.

Kullanımı Nasıl?
Kod:
while(koşul)
{
    yapılacak işler;
}

Örnek 1 ;

Kod:
Console.Write("1. Sayıyı Giriniz");
int sayi1 = Convert.ToInt32(Console.ReadLine());
Console.Write(" 2. Sayıyı Giriniz");
int sayi2 = Convert.ToInt32(Console.ReadLine());
while (sayi1<=sayi2)
{
Console.WriteLine(sayi1);
sayi1++;
}
Console.ReadKey();
}

Bu Kodda Kullanıcıdan 1. Sayıyı Girmesini İstedik Ve Bu Girdiğimiz Değerin Sayı 1' İsimli Değişken de Saklanmasını Sağladık.
Aynı Şekilde Kullanıcıdan 2. Sayıyı Girmesini İstedik Ve Girilen Bu Değerin Sayı 2 İsimli Değişken de Saklanmasını Sağladık.
While Döngümüzün Şartı Şu Şekilde Oldu sayi1<sayi2 Den Küçük Veya Eşitken While İfadesinin Küme Parantezleri Arasındaki Komutlarının Çalıştırmasını Sağladık.
Sayı 1 Değişkeninin Ekrana Yazılmasını Sağladık Ve Sayı1'in değerini 1 artırdık.

Örnek 2;

Bu Örneğimizde İse 1 İle 100 Arasındaki 3 Ün Katı Olan Sayıların Ekranda Görüntülenmesini Sağladık.

Kod:
int x =1;
while (x <=100)
{
if (x % 3 == 0)
{
     Console.WriteLine(x);
     }
     x++;
}
Console.ReadKey();
}

Kısa Bir Konu Oldu While Döngüsü Uzun Bir Konu Değil Gayet Basit Bir Konudur. Mantığını Anlamışsınızdır Umarım. İyi forumlar.

Admin
Ödüller
23
8 HİZMET YILI
Başlangıçtan sonraki temel basit bölümlerden biri. Güzel anlatım ve gösterim ile ortaya dökmüşsün. Daha çok sonda ki noktalamaları koymayı unutur herkes. Merak edenler için ve eğitim hayatında okuduğu alan için (bilişim bölümü gibi) gerek duyanlara uygun konu olmuş.

Banlı Üye
5 HİZMET YILI
Ve bir süre sonra uygulammamız çöker XD
Şaka bir yana güzel anlatmışsın eline sağlık

Uzman Üye
Ödüller
6
7 HİZMET YILI
Başlangıçtan sonraki temel basit bölümlerden biri. Güzel anlatım ve gösterim ile ortaya dökmüşsün. Daha çok sonda ki noktalamaları koymayı unutur herkes. Merak edenler için ve eğitim hayatında okuduğu alan için (bilişim bölümü gibi) gerek duyanlara uygun konu olmuş.
bencede
ellerine saglik kardesim

Uzman Üye
Ödüller
4
6 HİZMET YILI
problem with while loop is, it'll run infinitely if not putting requirement properly. resulting in crashing

Süper Üye
Ödüller
9
8 HİZMET YILI
While döngüsünde bana kalırsa az da olsa sleep komutu kullanmak gerekli çünkü çok fazla döngüye bırakırsanız cpunuzun yüksek derecelere çıkma ihtimali yüksek oluyor :)

Onaylı Üye
Ödüller
5
8 HİZMET YILI
Peki do while dan farkı nedir bu while döngüsünün ?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...