Windows 10'a Oyuncuları Sevindiren Özellik Geldi!

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Süper Üye
7 HİZMET YILI
unnamed.png

Microsoft Windows 10'un 1903 sürümüyle birlikte yeni özelliklerinden biri olan Değişken Yenileme Hızı özelliğini dağıtmaya başladı.

Windows 10 1903 güncellemesiyle birlikte yeni başlat menüsü yeni giriş ekranı gibi yenilikler yapılsada en çok ses getirecek olan özellik Variable Refresh Rate (VRR) yani Değişken Yenileme Hızı özelliği oyuncuların oyun esnasında oluşan yırtılmalar gibi olumsuz durumların önüne geçilmesini sağlayan bir teknoloji. Bir nevi Nvidia G-Sync ve AMD FreeSync'in yaptığı işi Windows'sun yaptığını düşünün. Bu özelliğin amacı ekranınızın maksimum aldığı yenileme hızını oyunun aldığı FPS değeriyle eşitleyerek oyun içindeki dalgalanmaları ve yırtılmaların önüne geçiyor. Bu tip bir ayarın işletim sistemi tarafından yapılması gerçekten mantıklı olduğunu söyleyebilirim.

unnamed.jpg

İnsanların aklındaki soru AMD ve Nvidia'nın sunduğu FreeSync ya da G-Sync'i mi kullanacaklar yoksa Windows'un sunduğu VRR'yi mi kullanacaklar. Şöyle diyebilirim ki her oyun FreeSync veya G-Sync'i desteklemiyor. İşte bu durumlarda VRR yardıma koşuyor. Bu özelliğin getirilmesindeki temel amaç tam olarak bu.

Eğer Windows 10'da grafik ayarları bölümünde Değişken Yenileme Hızı yoksa daha güncelleme size ulaşmamış demektir. Güncellemelerin gelmesi süre alabilir.​

Griffin Premium
Ödüller
12
8 HİZMET YILI
güzel bir özellik windows 7 kullanıyorum üzüldüm ama asla windows 10 geçmem
dedi ve geçti D:

Onaylı Üye
9 HİZMET YILI
Nerden açıyoruz
Post automatically merged:

Grafik ayarlarında bende yok 1903 sürümünü kullanıyorum

The story about good
Ultra Üye
Ödüller
10
8 HİZMET YILI
Güzel özellikmiş , böyle bir özelliği ve güncellemeyi Wİndows 10'da görmek güzel oldu bakalım standart Windows 10 güncellemesi gibi sorunmu getirecek yoksa işe yarayacakmı . Gerçi ben Wİndows 8.1 Pro kullanıyorum Windows 10 güzel değil ama özellik güzelmiş .

ÖLÜM ÖLÜM DEDİĞİN NEDİR Kİ GÜLÜM
Efsane Üye
Ödüller
19
10 HİZMET YILI
Konu güzel yazmışsın ama tema içimi gerdi gerilim filmi gibi olmuş tema :D

Ultra Üye
Ödüller
8
8 HİZMET YILI
güncelledim fakat böyle bir özellik gözükmüyor
edit : tekrar güncelleştirmeleri kontrol ettim yine bi halt çıkarttı az daha bekliycem

Banlı Üye
7 HİZMET YILI
1809 kullanıyorum, az önce güncelleştirme aracını indirdim şuan indiriyor hemen deneyeceğim.

Ultra Üye
Ödüller
8
8 HİZMET YILI
1809 kullanıyorum, az önce güncelleştirme aracını indirdim şuan indiriyor hemen deneyeceğim.
Kardeşim bende senle aynı durumdaydım bende de 1809 vardı update ettim yinede o özellik yok galiba daha bize sunulmadı

edit : bugünkü güncelleme de bu içerik yok

Son düzenleme:
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...