Windows açılmadan başlangıç ayarlarına girmek (Windows 10)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
x86-x64 Assembly
Kurucu
Ödüller
11
10 HİZMET YILI
Evet arkadaşlar benim daha yeni yaşadığım bir sorun ve bilgisayarıma format atmak zorunda kaldım. Nedeni gelişmiş başlangıç menüsü gelmiyor yani güvenli moda falan giremiyorum. Çünkü gelişmiş başlangıç ayarlarına girmek için Windows 10 açılmalı ve oradan ayarlar kurtarma menüsünden veya reset atarken shift tuşuna basmak gerekli. Bunların ikisindede Windows açılmalı.

Peki ya Windows açılmıyorsa?

İşte size tamda bunun çözümünü anlatacağım.

1. Resim:
1.jpg

1. Resim gördüğünüz bilgisayarınız açılmıyorsa Windowsun otomatik olarak bize sunduğu menü. Eğer Windows size bu menüyü sunmuyorsa, Bilgisayar açılırken F8 tuşuna basın ve yine bu menü gelmiyorsa o zaman tek çare Windows format cd sini veya flash belleğini takıp bu bilgisayarı onarın diyerek bu menüye girmek başka çareniz yok.

2. Resim:
2.jpg

2. Resim gördüğünüz gibi başlangıç ayarları yok. Burada şimdi yapmanız gereken " Komut istemine " tıklamak.

3. Resim:
3.jpg

3. Resimdeki gibi karşınıza cmd komut istemi açılıyor. Burada yazmanız gerekeni 4. Resimde gösterelim.

4. Resim:
4.jpg

Kod:
bcdedit /set {globalsettings} advancedoptions true

4. Resim yukarıda da vermiş olduğum kodu dikkatli şekilde bakın tek bir harf ve boşluk bile yanlış olmayacak şekilde yazın yoksa, işlem başarıyla tamamlanmaz. Bundan sonra bilgisayarınızı resetleyin ve karşınıza 5. Resim çıkıyor.

5. Resim:
5.jpg

5.Resim gördüğünüz gibi artık bundan sonrası size kalmış güvenli moda girebilirsiniz veya kurtarma ortamını başlatabilirsiniz hadi size kolay gelsin.

öyle takılıyorum işte kimseye zararım yok :D
Seçkin Üye
Ödüller
6
7 HİZMET YILI
Eline sağlık yararlı bilgi.

Death is not the greatest loss in life
Seçkin Üye
Ödüller
3
6 HİZMET YILI
Paylaşım için teşekkürler, umarım shift tuşu çalışmayan yoktur. :)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...