worldguessr ve geoguessr Oyun Hileleri

Üye
Selamlar

Amacım bu oyunun “hilesini yapmak” ya da kötüye kullanımını teşvik etmek değil; daha çok bu tarz sistemlerin nasıl işlediğini göstererek, aslında benzer yapıların üzerinde nasıl farklı zafiyetler ve mantık hataları ortaya çıkabileceğine dair ufuk açıcı bir bakış açısı sunmak diyebilirim.

Detaylara fazla girmeyeceğim. Bunun yerine yazdığım makale ve GitHub reposu üzerinden süreci anlatıyorum. WorldGuessr’ın ücretsiz ve açık kaynak olması sayesinde şimdilik örnek olarak bunu ele aldım. ki repo sahibinede durumu anlattım ve mail attım artık bakar bakmaz orası onun bileceği iş

Makaleyi okurken özellikle “getMetadata” / (oyunda network kısmından ulaşabilrsiniz (filter:XHR)) isteğine dikkat ederseniz, bunun GeoGuessr tarafında da aynı şekilde bulunduğunu görebilirsiniz. Asıl kritik fark ise sadece harita üzerinde işaretleme (map marking) kısmının nasıl ele alındığında ortaya çıkıyor.

Kısacası bu çalışma, bir “aha hile kullanayım”dan ziyade “nasıl düşünülebilir” sorusuna küçük bir giriş gibi düşünülebilir.

Bağlantıları görmek için lütfen Giriş Yap

Bağlantıları görmek için lütfen Giriş Yap

Son düzenleme: