Eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
bro o an bizden birinin yazdığı aklına gelmez. Demezsin yani forumda şunu adam şunu yazmıştı diye. Aklına gelecekse diye söylüyorum kasıklarına dizinle vur parmağınla gözlerine bastır
Durumu Değerlendirin: İlk adım, saldırganın niyetini ve durumun ciddiyetini değerlendirmektir. Saldırgan sadece itmek mi istiyor, yoksa fiziksel bir saldırıda bulunma niyeti mi taşıyor? Saldırganın davranışlarından ve tepkilerinden bu konuda ipuçları alabilirsiniz.
Güvenliği Önceliklendirin: Her zaman kendi güvenliğinizi ilk sıraya koymalısınız. Tehlikeli bir durumda bulunuyorsanız, hemen güvenli bir alana kaçın veya yardım çağırın. Kendinizi korumak, herhangi bir fiziksel müdahaleden daha önemlidir.
Mümkünse Uzaklaşın: Eğer saldırgan size sadece itiyorsa ve fiziksel bir saldırıda bulunmamışsa, mümkünse olay yerinden uzaklaşmaya çalışın. Tartışmayı sonlandırın ve saldırganı etkileşime girmemek için ikna etmeye çalışın.
Dikkatlice Hareket Edin: Eğer durum sakinleşmiyorsa ve fiziksel bir müdahale kaçınılmaz görünüyorsa, dikkatlice hareket etmelisiniz. Saldırganın kollarına veya vücuduna doğru hedefli bir müdahale yaparak kendinizi koruyabilirsiniz.
Profesyonel Yardım Alın: Eğer saldırganın davranışları tehlikeli ve kontrol edilemezse, hemen profesyonel yardım alın. Güvenlik görevlilerine veya yetkililere durumu bildirin ve yardım isteyin.
Durumu Raporlayın: Eğer saldırganın sizi fiziksel olarak taciz ettiğini veya tehdit ettiğini düşünüyorsanız, durumu raporlamak önemlidir. Olayı tanıklarla paylaşın ve gerekli mercilere bildirin.
Duygusal ve Fiziksel Etkileri İnceleyin: Bir saldırıya maruz kalmak, hem duygusal hem de fiziksel etkilere neden olabilir. Kendinizi rahatlatmak ve iyileşmek için gerektiğinde profesyonel destek alın.
Önlemleri Alın: Benzer durumların tekrarlanmaması için önlemler alın. Tehdit altında olduğunuzu hissederseniz, güvenlik tedbirlerini artırın ve kendinizi koruyun.
Hukuki Süreçleri Değerlendirin: Eğer saldırganın davranışları yasal sınırları aşıyorsa, hukuki süreçleri değerlendirin. Bir avukattan yardım alın ve gerekli adımları atın.
Kendinize Bakın: Son olarak, kendinize iyi bakın ve sağlığınızı önemseyin. Saldırganın davranışları sizi etkilemiş olabilir, bu yüzden kendinize zaman tanıyın ve gerekirse destek alın.