Bizim yan komşumuzun Türkiye'ye gelme hikayeleri çok etkilemiştir beni kısaca bahsedeyim isterseniz ayrıntı veririm sonra.
Şimdi komşumuz Suriyeli 1 baba 1 anne 6 çocuk bu çocuklardan en büyüğü orta okula gidiyor en kücüğü kundakta daha Anne resim öğretmeni baba inşaatcı galiba hep oralarda çalışıyor anne evde çocuklara bakıyor aklınızdaki Suriyeli aile imajını silin temiz düzgün işinde güçünde bir aile çocuklar çok tatlı ve akıllılar. uzattım kusura bakmayın önce tanıtayım dedim şimdi bu ailenin aslında 3 çocuğu var diğer 3 çocuğu Suriyede savaşta ailesi öldüğü için yanlarına almışlar Buraya getirmişler kendi çocukları gibi bakıyorlar ve aslında tanımıyorlar çocukları akrabalık da yok. Kadın bu çocukları banyo yaptırır temiz kokular sıkar okula gönderir merhametini görseniz gözleriniz dolar evlerine gidersiniz çok huzurlu ve mutlular zorluk çekmişler korkmuşlar hemde çook fazla caresizliğin içinde şimdi yeniden aile olarak yaşayabiliyorlar burada neler neler var da ayrıntı girmiyorum ama unutmayın lütfen biz Türk'üz Mazluma umut olmadıkca bu dünya da işimizi tam yapmıyoruz dur.