Seçkin Üye
benim bahsettiğim early game de lead almak 1 v 1 değil herhangi bir gank ya da roam durumunda gerçekten çok iyi bir şekilde sıyrılıp kendini güvenceye alabilen bir şampiyon yüksek eloları bilmiyorum zümrütüm zümrütte iyi oynayanı da gördüm kötü oynayanı da dediğin gibi master örneği çok iyi olmuş fakat flashı ile engage atıp takımı yetişene kadar ultisi ile havada tutabilir bu da dediğim gibi takımına pozisyon alması için daha çok vakit tanıyor ayrıca yasuo midde mage champlere karşı alınabilecek en iyi tercihlerden birisi şahsımca yasuo main değilim hatta mid ya da top da mainlemiyorum fakat yasuo bence gayet güçlü ama dengeli çünkü gerçekten yetenek gerektiriyor yanlış bir minyona kaymak ölmene sebep olurken doğru bir minyona kaymak sana oyuna dönme şansı verebilir ben böyle düşünüyorumBir şampiyonun iyi veya kötü olduğuna karar verebilmek için o anki metadan takım kompozisyonuna kadar her şey dikkate alınmalıdır. Master Yi, Yasuo'dan daha iyi bir 1v1 dövüşçüsüdür ama bu daha güçlü bir şampiyon olduğu anlamına gelmez. Evet, oyundaki neredeyse tüm şampiyonlara karşı 1v1 mücadeleleri kazanabilir, hatta tek başına 5 kişiyi kesebilir ancak bu sadece düşük eloda görülür. Sebebi de Master Yi'nin kolayca counterlanabilen bir şampiyon olmasıdır. Örneğin profesyonel bir turnuvada ilk seçimden Master Yi alamazsınız çünkü karşı takıma Leona gibi yüksek kitle kontrole sahip bir şampiyon alındığında maç boyunca tamamen işlevsiz kalırsınız. Master Yi'ye karşı nasıl oynamanız gerektiğini biliyorsanız, o kadar da güçlü bir şampiyon olmadığını fark edersiniz. Ayrıca Master Yi fazlasıyla bireysel bir şampiyondur. Yasuo W'sunun ve R'sinin aksine takıma katkıda bulunabilecek hiçbir yeteneği yoktur. Yasuo, uygun bir kompozisyonda (takımda Janna, Malphite, Wukong gibi şampiyonların olduğu senaryolarda) ultisiyle tüm takımı havada tutabilir (bu bir süreliğine kitle kontrol demektir, bu esnada takımınız zaman kazanır ve skillerini tutturma fırsatı elde eder) veya W'suyla rakip takımın ADC'sine büyük bir dps kaybettirirken büyücüsünün burst hasarını da tamamen engelleyebilir. Tam da bu yüzden Master Yi, Sezon 13'te profesyonel turnuvalarda toplam 4 kez seçilmişken, Yasuo 130 kez seçilmiştir. (Leona da Master Yi'yi 1v1'de kesemez ama aynı sezon 720 kez seçilmiş) Sonuç olarak bir şampiyonu güçlü yapan şeyler; meta, kompozisyon ve eşleşmedir. (Sadece koridor eşleşmesinden bahsetmiyorum)
nasusu saymassak her heronun + sı ve - var. ama nasusun sadece + sı var eksisi yok. ve jax yasuodan her konuda daha iyi? takım savaşındada 1v1dede jax her türlü daha işlevsel ve yasuo gibi zorda değilHer heronun + ve - özellikleri olduğu gibi yasuonun da + ve - özellikleri mevcut bir heronun counter heroları vardır yetenek kitlerine göre değişir yasuo yetenek kiti olarak geniş bir yelpazeye sahip 2q da 1 hortum atıp düşmanları kaldırmak gibi işe yaran hortum yada pasif yeteneği %50 kritik kastığınızda %100 kritiğe ulaşması ayrıyetten e skill ile 2 kere kayıp vuruş yaptığınızda ekstra hasara sahip olmak örnek olarak 2 itemde 100 krit kastıktan sonra karşı takımındaki herolara göre tank itemler çıkıp gerçek dövüşçü yasuo ile tanışabilirsin master yi 3 adam kesiyor demişsin master yi bi stuna bakar 1 kere q su yoksa yada qss'i master yi yi durdurmak daha kolay sadece herolara göre kompozisyonlar yapabilirsin dediğin şeyleri çoğu sadece kendi gözlemlerin dediklerine sayğı duruyorum ama yasuo yu cidden oynamasını bilen özellikle metadayken durdurmak çok zor iyi forumlar
nasusun - si erken oyun birde farm yaptırmazsan nasus kasacakta dünya tersine döneceknasusu saymassak her heronun + sı ve - var. ama nasusun sadece + sı var eksisi yok. ve jax yasuodan her konuda daha iyi? takım savaşındada 1v1dede jax her türlü daha işlevsel ve yasuo gibi zorda değil
nasus la lanede ezilmenin daha zor oldugunu düşünüyorum. mesela yasuo, jax gibi herolar karşısında direk feede dönüşüyo. ama nasus tank kasıyo ve pasiften gelen can çalma ile bilen nasus kolayca safe kalabilir. ve bilen bir nasus her türlü stack kasıyor, takımıda kötü değilse winnasusun - si erken oyun birde farm yaptırmazsan nasus kasacakta dünya tersine dönecek
nasusun - si erken oyun birde farm yaptırmazsan nasus kasacakta dünya tersine dönecek
katılıyorum bencede çok güçlü aksinegüçsüz degil bence hocam
evet aslında haklısın bronzda yasuo oynamak aynı değil tabioynayana göre degisir bu ve ligine de baglii
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?