Yazlımım alanında hangi dillere yoğunlaşmalıyım ?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Onaylı Üye
Ödüller
3
3 HİZMET YILI
Ben okulumda robot yarışmalarına giren ekibin ana yazılım sorumlusuyum. Genellikle arduino kullanıyorum bu yüzden c dilini iyi kötü biliyorum. Ek olarak bazı yarışmalarda gereken görüntü işleme olayı için pythonda opencv öğrenirken pythonda öğrenmiş oldum ancak farklı birşeylerde yapmak istiyorum biraz kararsız kaldım sizce bu 2 dilden birine mi yoğunlaşmalıyım yoksa farklı bir dil mi öğrenmelimiyim ? Birde kendimi geliştirmem için önerebileceğiniz , şunu yaparsan şunları öğrenirsin diyebileceğiniz bir proje varmı ?
c++ kesınlıkle

Üye
Ödüller
3
6 HİZMET YILI
Kanka sadece ingilizce bilmen yeter. Yorumlara baktımda saçma geldi bana açıkcası. Ha diyorsan globalde çalışabilme durumum var Almanca da öğrenmelisin. YT da çok gördüm yani adam ingilizce bilmeden gidiyor yurt dışına orda öğrenip yazılıma devam ediyor. En naçizene tavsiyem sadece ingilizce sonrasında belki Almanca olur

Üye
Ödüller
2
6 HİZMET YILI
veri bilimi çok popüler bu merakını pyton ve veri bilimi olarak birleştirebilirsin.

Onaylı Üye
Ödüller
5
7 HİZMET YILI
Doğal Dil İşleme (NLP) ülkemiz yazılımcılarınca çok rağbet görmeyen ama son dönemin ana furyasını oluşturan bir bölüm , yakın zamandan en güzel örneği ChatGBT , bir araştırmanı tavsiye ederim

Süper Üye
Ödüller
6
7 HİZMET YILI
Ben okulumda robot yarışmalarına giren ekibin ana yazılım sorumlusuyum. Genellikle arduino kullanıyorum bu yüzden c dilini iyi kötü biliyorum. Ek olarak bazı yarışmalarda gereken görüntü işleme olayı için pythonda opencv öğrenirken pythonda öğrenmiş oldum ancak farklı birşeylerde yapmak istiyorum biraz kararsız kaldım sizce bu 2 dilden birine mi yoğunlaşmalıyım yoksa farklı bir dil mi öğrenmelimiyim ? Birde kendimi geliştirmem için önerebileceğiniz , şunu yaparsan şunları öğrenirsin diyebileceğiniz bir proje varmı ?
python c# c++ çok önemli. gerisi gelir zaten.

Süper Üye
Ödüller
6
6 HİZMET YILI
Python bide c++ ile ilgilen dostum

Uzman Üye
Ödüller
3
3 HİZMET YILI
başında c olanların hepsini dene hangisini seversen :D

Onaylı Üye
Ödüller
2
4 HİZMET YILI
Bence unity başla telefon oyunları yapmada kullanılyor bana göre pratik ama başlangıç için en iyi ünilerde öğretmiyorlar diye biliyorum

Onaylı Üye
Ödüller
6
8 HİZMET YILI
C# ile devam edersen oyun sektörüne de giriş yapabilirsin oyunlar için unity üzerinden scriptler yazarak mekanik geliştirmesi yapabiliyorsun. Proje olarak mini bir 2D platformer yapabilirsin

Onaylı Üye
Ödüller
4
5 HİZMET YILI
Bence temel kodlamaya alıştığını ve bazı algoritmaları rahat oluşturabileceğini düşündüğün bi noktada isen dile odaklanma. Kafandan veya internetten yapabileceğin bir proje seç basit veya zor. Sallıyorum basit bi oyun, web sitesi, object detection yapabilen bi program, uart haberlesme implementasyonu vs tonlarca örnek bulabilirsin. Sonra seçtiğin projeyi en uygun hangi araç ile gerçekleyebileceğine göre öğrenip ilerleyebilirsin bence. Her dil ile her şeyi yapabilirsin ama yaygın bir kullanım yoksa sıfırdan yapmak zorunda kalacağın için bunu öneriyorum. Gpu paralel programlamaya kaymak isteyip js öğrenmenin lüzumu düşük gibi.

Onaylı Üye
Sosyal
2 HİZMET YILI
C düşük seviyeli bir dil kernel seviyesinde işlem yapmaya çok müsait keza Python da yüksek seviyeli ve içinde barındırdığı kütüphaneler çok çeşitli. Bu iki dil sana fazlasıyla yetecektir (masaüstü programlama vs için)

Onaylı Üye
Ödüller
4
7 HİZMET YILI
Python da biraz ilerlediysen devam et, cok fazla alanda cok güclü bir dildir.
Javascript de senin isine cok yerde yarayabilir (Uygulamalar, Botlar, saglam Backend, Web).

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...