Süper Üye
Arkadaşlar, benim internet dağıtıcım yok ama ekstra bir modemim var. Şimdi bu modemi ana modeme bağlasam, bundan da internet alabilir miyim ve nasıl yapılır?
Moderatörün son düzenlenenleri:
Alırsın.
Peki bu birinci modemdeki ayarlar falan vardi giris icin onu 2.modeme de yapmam gerekiyor mu yoksa dhcp kapatmam yeterli miEğer ekstra modemde bir internet bağlantısı varsa onu ana modeme bağlayarak internet alabilirsin bu işlemi yapmak için öncelikle ekstra modemdeki lan portunu ana modemdeki bir lan portuna bağlaman lazım ardından ekstra modemdeki dhcp sunucusunu devre dışı bırakman ve wan portunu kullanmayacağını belirtmen gerekir bu işlemleri yaptıktan sonra ana modeme bağlı tüm cihazlar ekstra modeme bağlanarak internete erişebilirler
İkinci modemdeki dhcp ayarlarını açık bırakırsan modemler arasında ip adresi çakışması yaşanabilir ikinci modemin dhcp ayarlarını kapatman lazım ilk modemdeki ayarları 2. modeme yapmana gerek yok çünkü sadece birincil modem internet bağlantısını yönetir ve ikincil modem sadece bir uzantıdır eğer ikinci modemde bir dhcp ayarı yapmak zorunda kalırsan ip adresleri arasında bir çakışma yaşanmaması için farklı bir ip adresi aralığı kullanman gerekebilirPeki bu birinci modemdeki ayarlar falan vardi giris icin onu 2.modeme de yapmam gerekiyor mu yoksa dhcp kapatmam yeterli mi
Anladim cok saol sizide yorduk eger yapamazsam tekrar yazabilirmiyimİkinci modemdeki dhcp ayarlarını açık bırakırsan modemler arasında ip adresi çakışması yaşanabilir ikinci modemin dhcp ayarlarını kapatman lazım ilk modemdeki ayarları 2. modeme yapmana gerek yok çünkü sadece birincil modem internet bağlantısını yönetir ve ikincil modem sadece bir uzantıdır eğer ikinci modemde bir dhcp ayarı yapmak zorunda kalırsan ip adresleri arasında bir çakışma yaşanmaması için farklı bir ip adresi aralığı kullanman gerekebilir
Estağfurullah ne demek yazabilirsin tabii ki sıkıntı yokAnladim cok saol sizide yorduk eger yapamazsam tekrar yazabilirmiyim
çoğu modem dağıtıcıyı destekliyor normal internet kablosuyla bağlayabilirsin ben öyle yağtmNasıl yapacağım kral? Yardımcı olur musun?
youtubeden bak dene istersen yada biraz para biriktirip alsan çoğaltıcı iyi olur daha sağlıklı olur öbür türlü sorunlar oluşabilir iyi günlerArkadaşlar, benim internet dağıtıcım yok ama ekstra bir modemim var. Şimdi bu modemi ana modeme bağlasam, bundan da internet alabilir miyim ve nasıl yapılır?
ana modemindeki lan kablosunu yan modeminin wan kablosuna tak. ondan çıkan lan kabloyu pcne bağla hem ethernetin olur hem wifi dağılır ben öyle yapıyorum.Arkadaşlar, benim internet dağıtıcım yok ama ekstra bir modemim var. Şimdi bu modemi ana modeme bağlasam, bundan da internet alabilir miyim ve nasıl yapılır?
alabilirsin dostum youtubede videoları mevcutArkadaşlar, benim internet dağıtıcım yok ama ekstra bir modemim var. Şimdi bu modemi ana modeme bağlasam, bundan da internet alabilir miyim ve nasıl yapılır?