Yedek modem ana modeme bağlanır mı ve nasıl yapılır?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Süper Üye
Ödüller
6
6 HİZMET YILI
Arkadaşlar, benim internet dağıtıcım yok ama ekstra bir modemim var. Şimdi bu modemi ana modeme bağlasam, bundan da internet alabilir miyim ve nasıl yapılır?

Moderatörün son düzenlenenleri:
tuxedotuxedotuxedotuxedotuxedotuxedotuxedotuxedotu
Banlı Üye
Ödüller
2
4 HİZMET YILI
Alırsın.

Moderatörün son düzenlenenleri:
Admin
Ödüller
22
8 HİZMET YILI
Eğer ekstra modemde bir internet bağlantısı varsa onu ana modeme bağlayarak internet alabilirsin bu işlemi yapmak için öncelikle ekstra modemdeki lan portunu ana modemdeki bir lan portuna bağlaman lazım ardından ekstra modemdeki dhcp sunucusunu devre dışı bırakman ve wan portunu kullanmayacağını belirtmen gerekir bu işlemleri yaptıktan sonra ana modeme bağlı tüm cihazlar ekstra modeme bağlanarak internete erişebilirler

Süper Üye
Ödüller
6
6 HİZMET YILI
Eğer ekstra modemde bir internet bağlantısı varsa onu ana modeme bağlayarak internet alabilirsin bu işlemi yapmak için öncelikle ekstra modemdeki lan portunu ana modemdeki bir lan portuna bağlaman lazım ardından ekstra modemdeki dhcp sunucusunu devre dışı bırakman ve wan portunu kullanmayacağını belirtmen gerekir bu işlemleri yaptıktan sonra ana modeme bağlı tüm cihazlar ekstra modeme bağlanarak internete erişebilirler
Peki bu birinci modemdeki ayarlar falan vardi giris icin onu 2.modeme de yapmam gerekiyor mu yoksa dhcp kapatmam yeterli mi

Admin
Ödüller
22
8 HİZMET YILI
Peki bu birinci modemdeki ayarlar falan vardi giris icin onu 2.modeme de yapmam gerekiyor mu yoksa dhcp kapatmam yeterli mi
İkinci modemdeki dhcp ayarlarını açık bırakırsan modemler arasında ip adresi çakışması yaşanabilir ikinci modemin dhcp ayarlarını kapatman lazım ilk modemdeki ayarları 2. modeme yapmana gerek yok çünkü sadece birincil modem internet bağlantısını yönetir ve ikincil modem sadece bir uzantıdır eğer ikinci modemde bir dhcp ayarı yapmak zorunda kalırsan ip adresleri arasında bir çakışma yaşanmaması için farklı bir ip adresi aralığı kullanman gerekebilir

Süper Üye
Ödüller
6
6 HİZMET YILI
İkinci modemdeki dhcp ayarlarını açık bırakırsan modemler arasında ip adresi çakışması yaşanabilir ikinci modemin dhcp ayarlarını kapatman lazım ilk modemdeki ayarları 2. modeme yapmana gerek yok çünkü sadece birincil modem internet bağlantısını yönetir ve ikincil modem sadece bir uzantıdır eğer ikinci modemde bir dhcp ayarı yapmak zorunda kalırsan ip adresleri arasında bir çakışma yaşanmaması için farklı bir ip adresi aralığı kullanman gerekebilir
Anladim cok saol sizide yorduk eger yapamazsam tekrar yazabilirmiyim

Just The Two Of Us
Seçkin Üye
Ödüller
3
4 HİZMET YILI
Arkadaşlar, benim internet dağıtıcım yok ama ekstra bir modemim var. Şimdi bu modemi ana modeme bağlasam, bundan da internet alabilir miyim ve nasıl yapılır?
youtubeden bak dene istersen yada biraz para biriktirip alsan çoğaltıcı iyi olur daha sağlıklı olur öbür türlü sorunlar oluşabilir iyi günler :)

Süper Üye
Ödüller
6
7 HİZMET YILI
ana modemindeki lan kablosunu yan modeminin wan kablosuna tak. ondan çıkan lan kabloyu pcne bağla hem ethernetin olur hem wifi dağılır ben öyle yapıyorum.

Seçkin Üye
Ödüller
6
Sosyal
7 HİZMET YILI
Eğer ekstra modemde bir internet bağlantısı varsa, bu modem ana modeme bağlanarak internete erişim sağlayabilirsiniz. Bunun için aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz:

1. İlk olarak, ana modeminizdeki internet bağlantısını kesin.
  2. Ana modeme bağlı olan Ethernet kablosunu çıkarın ve bu kabloyu ekstra modem ile ana modemin arasındaki bağlantıyı sağlamak için kullanın.
  3. Ethernet kablosunu, ekstra modemin "WAN" veya "Internet" portuna takın.
  4. Ekstra modemi açın ve birkaç dakika bekleyin. Modem, internete bağlanmak için gerekli ayarları yapacaktır.
  5. Ekstra modemdeki internet bağlantısının çalışıp çalışmadığını kontrol edin.
Bu işlem sonrasında, ekstra modem aracılığıyla internete bağlanabileceksiniz. Ancak, her modem farklı bir IP adresine sahip olacaktır, bu nedenle aygıtlarınızın hangi modem üzerinden internete bağlandığını doğru bir şekilde tanımlamak için ek ayarlar yapmanız gerekebilir.

Uzman Üye
Ödüller
6
7 HİZMET YILI
Bende evde bu şekilde kullanıyorum. Modem ara yüzüne girip (ikinci modem) modeme bağlandığınız 192.168.1.1 veya 192.168.2.1 olan kısmı 192.168.1.9 yapın ki modemleri açıp kapattığınızda ip çakışması olmasın. ikinci modeme wifi şifresini yazdıktan sonra sadece modemi pc ye bağlarmış gibi herhangi port yuvasından ilk modemin port yuvasına ethernet kablosu ile bağlayın. benim ilk modemde 1.ci port pc ye gidiyor 2.port diğer modeme gidiyor. Diğer modemde de ilk porta bağladım ama yuvalar fark etmiyor istediğine bağlarsın. Bu bağlantıyı yaptıktan sonra ikinci modem access point (dağıtıcı) olarak çalışıyor evin her yerinde wifi full çekiyor

Onaylı Üye
Ödüller
2
2 HİZMET YILI
2 farklı modem tarzı bir şey ise internet kablosu ile bağlayabilirsin fakat hızda kesinti olurmu bilemiyorum olmaz galiba

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...