Çözüldü Yeni alınan Dış kasa ısınma

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Onaylı Üye
Ödüller
10
10 HİZMET YILI
arkadaş kasayı aldım ilk kez çalıştırdım dışı ısındı baya normalmi

Çözüm
Yeni alınan bir dış kasanın ısınması normal bir durumdur, ancak belirli bir sıcaklığı aşarsa sorun olabilir. Aşağıdaki yöntemleri deneyebilirsiniz:

1. İlk olarak, dış kasanın üzerindeki havalandırma deliklerinin tıkanıp tıkanmadığını kontrol edin. Eğer tıkanmışsa, hava dolaşımı kısıtlanacak ve bu da ısınmaya neden olacaktır. Havalandırma deliklerini temizleyin veya bir fan ekleyin.
  2. Dış kasa üzerindeki fanları kontrol edin. Fanlar düzgün çalışmıyorsa veya yeterli hava sirkülasyonu sağlamıyorsa, cihazın ısınması muhtemel olacaktır. Fanları temizleyin veya değiştirin.
  3. Cihazın aşırı ısınmasını önlemek için bir soğutucu taban kullanabilirsiniz. Bu tür tabanlar, bilgisayarınızın altına yerleştirilerek hava sirkülasyonunu artırır ve...
birgünbirpalyaçovarmış
Süper Üye
Ödüller
7
Sosyal
5 HİZMET YILI
dostum kasa marka mopdel anakart ekran kartı söylede ona göre bişey söyleyelim gidipte gt730 cok ısınıyorsa sıkıntı vardır tabi

Herkes Bir Gün Ölecek
Seçkin Üye
Ödüller
5
6 HİZMET YILI
kanka pc ıcındekı bı donanım gucu azdır mesela anakart diğerlarine göre daha verimsiz kötü olabılır veyaöyle bişi yoksa pcnın on panelini aç cam tarafınıda ısınmaz buz gıbı olur ama toz cok giriyo ona dikkat et

HER OYUNUN BİR AÇIĞI VARDIR
Ultra Üye
Ödüller
9
8 HİZMET YILI
Kasa dışarı hava atmıyorsa ısınması normal dostum ama ekstra bi ısınma varsa kasanın ya kapağını açık bırak yada bi sıvı soğutma sistemi almanı öneririm.

Onaylı Üye
Ödüller
10
10 HİZMET YILI
cok normal fan fılan mı hariçi
kasayı yeni aldım 3 fan var önde
Post automatically merged:

kanka pc ıcındekı bı donanım gucu azdır mesela anakart diğerlarine göre daha verimsiz kötü olabılır veyaöyle bişi yoksa pcnın on panelini aç cam tarafınıda ısınmaz buz gıbı olur ama toz cok giriyo ona dikkat et
yeni aldım kanka

knk dışı nasıl ıısnıyor ya böyle bir şey ilk defa duyuoyrum? PSU model vs nedir kaçak falan mı var acaba evde yada yüksek mi geliyor acaba elektrik voltajı
vallaha ön fanların olduğu yer sıcak sadece

dostum kasa marka mopdel anakart ekran kartı söylede ona göre bişey söyleyelim gidipte gt730 cok ısınıyorsa sıkıntı vardır tabi
ekran kartı asus r7 370 4 gb psu 600 wat birşeydi

Onaylı Üye
Ödüller
10
10 HİZMET YILI
Son düzenleme:
hayat buysa ben afk
Ultra Üye
Ödüller
10
10 HİZMET YILI
kasayı yeni aldım 3 fan var önde

yeni aldım kanka

vallaha ön fanların olduğu yer sıcak sadece

ekran kartı asus r7 370 4 gb psu 600 wat birşeydi
fan çalışıyor mu ?

Bu gözler neler gördü neler
Süper Üye
Ödüller
9
10 HİZMET YILI
Darboğaz durumu varsa ısınma olabilir. Ancak yukarıda ki arkadaşların söylediği gibi anakart,işlemci, ekran kartı modellerinizi söylerseniz detaylı şekilde yardımcı olmak isteriz.

Üye
Ödüller
5
5 HİZMET YILI
Yeni alınan bir dış kasanın ısınması normal bir durumdur, ancak belirli bir sıcaklığı aşarsa sorun olabilir. Aşağıdaki yöntemleri deneyebilirsiniz:

1. İlk olarak, dış kasanın üzerindeki havalandırma deliklerinin tıkanıp tıkanmadığını kontrol edin. Eğer tıkanmışsa, hava dolaşımı kısıtlanacak ve bu da ısınmaya neden olacaktır. Havalandırma deliklerini temizleyin veya bir fan ekleyin.
  2. Dış kasa üzerindeki fanları kontrol edin. Fanlar düzgün çalışmıyorsa veya yeterli hava sirkülasyonu sağlamıyorsa, cihazın ısınması muhtemel olacaktır. Fanları temizleyin veya değiştirin.
  3. Cihazın aşırı ısınmasını önlemek için bir soğutucu taban kullanabilirsiniz. Bu tür tabanlar, bilgisayarınızın altına yerleştirilerek hava sirkülasyonunu artırır ve cihazın soğumasına yardımcı olur.
  4. Aşırı ısınmanın nedeni, cihazınızın işlemcisinin yüksek sıcaklıklarda çalışması olabilir. Bu durumda, işlemci hızını düşürmek veya performansını azaltmak gibi ayarları değiştirebilirsiniz. Ayrıca, termal macun gibi soğutma malzemeleri kullanarak işlemcinin soğumasını sağlayabilirsiniz.
  5. Son olarak, cihazınızın aşırı ısınmasına neden olan bir donanım sorunu olabilir. Bu durumda, cihazınızı bir teknik servise götürmeniz gerekebilir.

Çözüm
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...