Çözüldü Yeni bilgisayarım geldi ekrankartını taktım fanları dönüyor fakat monitorume görüntü gelmiyor

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Onaylı Üye
3 HİZMET YILI
Pcim bugün geldi saat 20.00 civarı ekran kartı kurulumunu yaptım kasamın kablolarını taktığımda monitorde kabloları kontrol edin vs yazdı bilgisayarın windows açılma sesi falan geliyor fakat monitorume görüntü gelmiyor.eski bilgisayarımla denedim monitor çalışıyor sizce problem pcnin vga girişinde mi yoksa neyde ? yardımcı olun

Çözüm
knk bilgisayarcı arkadaşı aradım display port olmadığı içinmiş
Hocam anakart üzerindeki VGA portuna değil ekran kartı üzerindeki Display Port ya da HDMI portuna takmanız gerekiyor. Anakart üzerindeki görüntü çıkışları onboard ekran kartı (kısacası işlemciye dahil olan ekran kartı ki hepsinde yok) için var. Ki neredeyse tüm modern ekran kartlarında VGA artık yok.
ABOBA
Seçkin Üye
Ödüller
3
4 HİZMET YILI
Yeni bir ekran kartı taktıktan sonra monitörünüzde görüntü olmaması sorununu gidermek için kontrol edebileceğiniz birkaç şey vardır:

1) Ekran kartının PCIe yuvasına düzgün bir şekilde oturduğundan emin olun. Ekran kartı yuvaya sıkıca oturtulmalı ve güç kabloları düzgün şekilde bağlanmalıdır.
2) Monitör kablolarını kontrol edin. Monitör kablolarının ekran kartına ve monitöre düzgün şekilde bağlandığından emin olun.
3) Farklı bir monitör deneyin. Başka bir monitörünüz varsa, görüntü alıp almadığınızı görmek için onu ekran kartına bağlamayı deneyin.
4) Farklı bir PCIe yuvası deneyin. Birden fazla PCIe yuvanız varsa, ekran kartını farklı bir yuvaya taşımayı deneyin.
5) BIOS'u güncelleyin. Yeni ekran kartını desteklemek için BIOS güncellemesi gerekli olabilir.
6) Grafik sürücülerini yeniden yükleyin. Eski veya bozuk grafik sürücüleri bazen sorunlara neden olabilir.

Tüm bunları denediyseniz ve hala monitörünüzde görüntü alamıyorsanız, destek için ekran kartınızın üreticisine başvurmanız gerekebilir.

Sorunuza gelince, sorunun bilgisayarınızdaki VGA girişiyle ilgili olması mümkündür. Ancak, sorunun ekran kartının kendisinde veya monitör kablolarında olması da mümkündür. Daha fazla bilgi olmadan kesin bir şey söylemek zor.

Umarım bu yardımcı olur!

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...