YKS için tavsiyeler

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Seçkin Üye
2 HİZMET YILI
bol bol çalış ama düzenli çalıman daha önemli ben calıstım ama duzensız oldugu ıcın yapamadım

Uzman Üye
Ödüller
4
5 HİZMET YILI
2 Bin tlye koçluk yapıyorum sana beleş bir kaç tavsiye
Uyku için stresten uyuyamazsan melatonin kullan.
Enerji için sabahları kafein hapı olabilirr.
Ekranlara bakarak çalışıyorsak sarı ışık filtreleri.
Youtubeden çalışıyorsan alakasız videoları gizle.
katılıyorum dediklerine ekstradan sporu da eklerdim ben

Üye
Ödüller
1
2 HİZMET YILI

1. Planlı ve Düzenli Çalışma Programı

• Günlük Çalışma Planı: Her gün hangi derslere ve konulara çalışacağınızı belirten detaylı bir program yapın.
  • Kısa ve Uzun Vadeli Hedefler: Haftalık, aylık ve dönemlik hedefler belirleyin. Bu, ilerlemenizi takip etmenizi kolaylaştırır.
  • Ders Çalışma Saatleri: Günün en verimli olduğunuz saatlerinde çalışmaya özen gösterin. Genellikle sabah saatleri, odaklanma için idealdir.

2. Konuları Sistematik Olarak Tekrar Etme

• Konu Bazlı Çalışma: YKS’de sorumlu olduğunuz tüm konuları belirleyin ve bunları çalışmaya başlayın. Zorlandığınız konulara daha fazla zaman ayırın.
  • Düzenli Tekrarlar: Öğrendiklerinizi düzenli aralıklarla tekrar edin. Tekrarlar, bilgilerin kalıcı olmasını sağlar.

3. Çeşitli Kaynaklar Kullanma

• Ders Kitapları ve Notlar: Okulda işlenen ders kitapları ve aldığınız notlar temel kaynaklarınız olmalıdır.
  • Ek Kaynaklar: Konu anlatımlı kitaplar, soru bankaları, deneme sınavları gibi ek kaynaklardan yararlanın.
  • Online Kaynaklar: İnternet üzerinden erişilebilen eğitim videoları ve online testler de faydalıdır.

4. Soru Çözme Teknikleri ve Deneme Sınavları

• Bol Bol Soru Çözme: Her konuyu öğrendikten sonra o konuyla ilgili bol miktarda soru çözün. Bu, hem öğrendiklerinizi pekiştirir hem de sınav formatına alışmanızı sağlar.
  • Deneme Sınavları: Gerçek sınav şartlarını simüle eden deneme sınavlarına düzenli olarak katılın. Bu, zaman yönetimi becerilerinizi geliştirir ve sınav stresiyle başa çıkmanıza yardımcı olur.

5. Zaman Yönetimi

• Ders Çalışma ve Dinlenme Dengesi: Uzun süreler boyunca aralıksız ders çalışmak yerine, düzenli molalar vererek çalışın. Pomodoro tekniği gibi yöntemler kullanılabilir.
  • Aktif Dinlenme: Dinlenme sürelerinde zihinsel olarak rahatlamanızı sağlayacak aktiviteler yapın. Spor, yürüyüş, hobiler gibi aktiviteler enerjinizi toplamanıza yardımcı olur.

6. Motivasyon ve Psikolojik Hazırlık

• Kendinize Güvenin: Olumlu düşüncelerle kendinizi motive edin. Başarı hikayeleri okuyarak moral bulabilirsiniz.
  • Destek Alın: Aile, arkadaşlar ve öğretmenlerinizden moral ve destek alın. Gerektiğinde profesyonel yardım almaktan çekinmeyin.
  • Sağlıklı Yaşam Tarzı: Dengeli beslenme, düzenli uyku ve egzersiz, zihinsel ve fiziksel sağlığınızı korumanıza yardımcı olur.

7. Sınav Stratejisi Geliştirme

• Hangi Sorularla Başlayacağınızı Bilin: Sınavda önce kolay ve emin olduğunuz soruları çözerek zaman kazanın.
  • Zamanı İyi Kullanma: Her soru için belirli bir süre ayırın ve bu süreye sadık kalın. Zamanınızı verimli kullanmak için denemelerde bu stratejiyi uygulayın.

8. Sınavdan Önceki Hazırlık

• Son Gün Tekrarları: Sınavdan bir gün önce hafif tekrarlar yapın. Yeni bir konu öğrenmekten kaçının.
  • Rahatlama Teknikleri: Sınav öncesinde rahatlama teknikleri uygulayın. Derin nefes alma, meditasyon veya hafif egzersizler rahatlamanıza yardımcı olabilir.
Bu öneriler, YKS’ye hazırlık sürecinizi daha etkili ve verimli hale getirebilir. Başarılar dilerim!

Onaylı Üye
1 HİZMET YILI
arkadaşlar üniversiteyi tavsiye etmiyorum 5 yıl okumus biri olarak bu devirde el emeği iş yapar.

Arkanda
Ultra Üye
Ödüller
7
4 HİZMET YILI
Çalışma sürelerinin arasına dinlenme süreleri ekle. Aşırı çalışmak verimliliği düşürebilir.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...