YÖK: ''Üniversiteler Tatil Edildi!''

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üye
Ödüller
2
6 HİZMET YILI
Üniversitelerin bahar yarıyılının açılışı hakkında açıklama bulunan Yüksek Öğretim Kurumu (YÖK), açılışların ikinci bir duyuruya kadar ertelendiğini duyurudu.

YÖK'ün açıklamasında deprem sonrasında oluşan duruma dikkat çekilerek, "Tüm yükseköğretim kurumlarımızda bahar eğitim ve öğretim döneminin açılışı ikinci bir duyuruya kadar ertelenmiştir" dendi.

YÖK’ten yapılan duyuru şöyle:

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat 2023 günü meydana gelen ve 10 ilimizi doğrudan etkileyen deprem nedeniyle;

• Bu bölgeden olup diğer illerdeki yükseköğretim kurumlarımızda öğrenim gören öğrencilerimizin eğitim ve öğretime katılamayacak olmaları,

• Bu öğrencilerimizden bir kısmının yakınlarının afetten doğrudan etkilenmiş olmaları,

• Yükseköğretim kurumlarımızdaki başta öğrencilerimiz olmak üzere akademik ve idari personelimizin arama, kurtarma ve yardım faaliyetlerine katılmaları,

dikkate alınarak tüm yükseköğretim kurumlarımızda bahar eğitim ve öğretim döneminin açılışı ikinci bir duyuruya kadar geçici olarak ertelenmiştir.

Haberin kaynağı;
her sene ayni sey egitim sart
Post automatically merged:

Çok acı evet, bu süreçte okul hiç çekilmezdi onlar için. Umarım psikolojilerini düzeltmenin de yolunu buluruz çok zor...
okulda daha cok bozuluyor

Onaylı Üye
Ödüller
5
8 HİZMET YILI
üniversitelerde afet bölgesi ikinci bir karara kadar tatil yada uzaktan.
diğer bölgelerde kendi kararlarını verecekler.

Donator
Ödüller
9
7 HİZMET YILI
Eğitim çok önemli ve kesinlikle devam etmeli bence. Japonya atom bombası yedikten sonraki gün bile eğitime devam etti. Tsunami oldu adamlar karton sınıflar yapıp eğitime devam etti ve şuan ne kadar başarılı ve kültürlü oldukları ortada. Bu tarz felaketlerde eğitim kesilmeden devam etmeli ve bu felaketleri nasıl önlemeliyiz özellikle çocuklar anlatılmalı ki geleceğimiz güvende olsun.

Onaylı Üye
Ödüller
8
8 HİZMET YILI
Üniler tatil edildi nisan ayında açılacağı söyleniyor bi ihtimal ama nisan ayında değil acilen mart ayında olmasını istiyoruz öğrenciler olarak

Onaylı Üye
Ödüller
3
4 HİZMET YILI
Mantıklı bi karar olmuş

Bugünleride atlatıcaz

Mantıklı karar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...