Seçkin Üye
yani son attıgım videoları silip yine. eskisi gibi hergün 4-5 shorts ve 1 ayda sadece 1 tane videomu yapam eskisi gibi?Bu youtube algoritmasıyla alakalı kanka sen shorts kanalıysan shortsların izlenir veya rastgele bir shortsun patlar 1 milyon izlenir diğerleri izlenmez.
Sürekli shorts atabilirsin.yani son attıgım videoları silip yine. eskisi gibi hergün 4-5 shorts ve 1 ayda sadece 1 tane videomu yapam eskisi gibi?
eskiden uzun video atmıyodum. uzun video atmaya başladıktan sonra oldu. yani uzun videoları silip sadece shorts atarsam düzelirmi?İzlenme sayınızın düşmesi birkaç farklı sebepten kaynaklanabilir. Ancak, tam bir analiz yapabilmem için daha fazla bilgiye ihtiyaç duyarım. İzleyici kitlenizin tepkileri, algoritma değişiklikleri ve içerik stratejilerinizin hepsi etkileyebilir. İşte bazı olası sebepler:
1. **Algoritma Değişiklikleri:**
YouTube, zaman içinde algoritmalarını güncelleyebilir. Algoritma değişiklikleri, izlenme sayılarını ve abone artışını etkileyebilir. Video tarzınızdaki değişiklikler, algoritmanın sizi farklı şekillerde önermesine neden olabilir.
2. **Video Tarzınızdaki Değişiklikler:**
Eğer içerik stratejinizi değiştirdiyseniz, bu durum izleyici kitlenizin alıştığından farklı bir içerik sunmanıza neden olabilir. İzleyici kitlenizin bu değişikliği benimsemesi bir süre alabilir.
3. **Video Kalitesi ve İlgi Çekiciliği:**
Uzun videolara geçiş yapmanız, izleyici kitlenizin alıştığı kısa içerikten farklı bir deneyim sunabilir. İzleyiciler, video kalitesi ve içeriğin ilgi çekiciliği konusunda beklentilerine uygunluk arar.
4. **İzleyici Katılımı:**
İzleyici kitlenizle etkileşimde bulunmak önemlidir. Yorumlara, sorulara veya geribildirimlere yanıt vermek ve izleyici kitlenizle etkileşimde bulunmak, bağlılığı artırabilir.
5. **Shorts ve Uzun Videolar Arasındaki Dengesizlik:**
Günde çok sayıda kısa video ve bir tane uzun video atmak, izleyici kitlenizde bir dengesizlik yaratabilir. Belki de izleyici kitleniz, daha çok uzun veya daha çok kısa video bekliyor olabilir.
6. **Pazarlama ve Tanıtım:**
Videolarınızın görünürlüğünü artırmak için doğru pazarlama ve tanıtım stratejilerini kullanmak önemlidir.
Her durum farklıdır ve bu sadece olası sebeplerden bazılarıdır. İzlenme sayınızdaki düşüşün tam olarak neden kaynaklandığını anlamak için YouTube Analytics ve izleyici geri bildirimleri gibi kaynakları kullanarak detaylı bir analiz yapmanız faydalı olabilir. Eğer sorun devam ederse, YouTube Destek ekibiyle iletişime geçmek de yardımcı olabilir.
araştırdım kanka
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?