YouTube kanalının dilini belirtmeyince kanal global olur mu?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Seçkin Üye
Ödüller
2
3 HİZMET YILI
Kanal dili Türkçe olarak ayarlamıştım ve 74 bin takipçim var yani takipçilerim Türk ama ben dünyanın her yerinden izlenmek istiyorum. Kanal ayarlarında dil belirtmezsek kanal global olur ve videolar her ülkeye önerilir mi? Yani videolar hem Türklere hem Amerikalılara hem de tüm dünyaya önerilir mi?

Moderatörün son düzenlenenleri:
Süper Üye
Ödüller
8
8 HİZMET YILI
Kanalınızın dilini belirleme ve içeriğinizi daha geniş bir izleyici kitlesine ulaştırma konusunda birkaç önemli faktör bulunmaktadır. Kanal dilini belirlemeniz, içeriğinizin hedef kitlesini ve ana dilini temsil etmek açısından önemlidir. Ancak, bu sadece bir faktördür ve kanalınızın global olup olmamasını etkileyen tek şey değildir.

Kanalınızın dilini belirledikten sonra, içeriğinizin evrensel konulara veya geniş bir kitleye hitap etmesi, diğer dillerde altyazı eklemek veya çeviri seçenekleri sunmak gibi yöntemlerle kanalınızın uluslararası izleyici kitlesini artırabilirsiniz.

Kanal ayarlarında dil belirtmemek, kanalınızın global olmasını sağlamaz. YouTube, içeriği daha geniş bir izleyici kitlesine ulaştırmak için bir dizi faktörü değerlendirir. Bunlar arasında video başlıkları, açıklamalar, etiketler, içeriğin kalitesi ve paylaşımın sıklığı gibi faktörler bulunmaktadır. YouTube'un algoritmaları, izleyicilerin davranışlarını analiz ederek videoları önerir.

Yani, sadece kanal dilini belirlemek yeterli değildir. Evrensel konulara odaklanmak, içeriği daha çeşitli izleyici kitlesine ulaştırmak için çaba harcamak ve izleyici kitlenize uygun stratejiler geliştirmek önemlidir. Ayrıca, videolarınızı farklı dillere çevirmek veya altyazı eklemek gibi seçenekleri değerlendirebilirsiniz.

Onaylı Üye
Ödüller
1
2 HİZMET YILI
kanal dili hedef kitle açısından çok önemli. alt yazı veya çeviri gibi seçenekler sunabilirsin global olarak bir şeyler yapmak istiyorsan

Uzman Üye
Ödüller
2
3 HİZMET YILI
Şu tarz konuları açmaktan bıkmadın. Burada bu konuda uzman çok az kişi var konu açıp bekleyeceğine youtube üzerinde arama yapsan alanında uzaman insanların bu konuda yüzlerce videosu var. Şimdiye konu açana kadar bu konuları ilk açmaya başladığın günden itibaren kanal açsan kanal büyür 10 bin izleyici olurdu.

Onaylı Üye
2 HİZMET YILI
Global muhabbeti içerikle alakadır sen gidip ingilizce içerik üretsen araplara önerilmez yada tam tersi arapça içerik üretsen ingilizlere önerilmez şöyle bi muhabbetide var ilk videoların türklere önerilir genellikle ondan sonrs şekillenir

Onaylı Üye
Ödüller
2
4 HİZMET YILI
Global izlenmek için evet konum çok fark yaratır fakat Türkiyeden paylaştığınızda globaliniz çoğunlukla hindistan ve endonezya olur, hedef kitlenizi dünyanın dört bir yanından izlenmek gibi bir yola sokmak istiyorsanız içeriğinizde değişiklik yapmalısınız, büyük bir kitlenin dikkatini çekecek kaliteli işler çıkartmalısınız, konumun pek bir önemi yoktur

Üye
Ödüller
6
8 HİZMET YILI
bence dil belirtmek gerekiyor çünkü ona göre önerme yapıyor diye biliyorum.

Üye
Ödüller
6
8 HİZMET YILI
farkındayım kanka ama verilenleri doğru yaptığımızda daha sağlıklı oluyor bence

xlyasf
Onaylı Üye
Ödüller
2
Sosyal
3 HİZMET YILI
benim kanalın dili ingilizce attığım her video 2,5k falan izleniyo hocam dil etki eder tabi.

Onaylı Üye
Ödüller
4
6 HİZMET YILI
youtube üzerinden araştırmanızı tavsiye ederim burada bu konu hakkında bilgili insan sayısı çok az

lexi
Onaylı Üye
2 HİZMET YILI
Olabilir ama birisi vardi belirtmedi ve global oldu mesela

Onaylı Üye
Ödüller
4
5 HİZMET YILI
kanal dili hedef kitle açısından çok önemli. alt yazı veya çeviri gibi seçenekler sunabilirsin global olarak bir şeyler yapmak istiyorsan

Onaylı Üye
Ödüller
1
2 HİZMET YILI
dili belirtmelisin onunla bir alakası olduğunu düşünmüyorum

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...