Youtube'dan anlayanlar lütfen içeri gelsin.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Uzman Üye
7 HİZMET YILI
Arkadaşlar merhaba, beni az çok hatırlıyorsunuzdur youtube işine yöneldim bayağı profesyonel olarak başlamayı düşünüyorum. Aranızda bu işlerle profesyonel olarak uğraşan kişi varsa lütfen bir kaç konuda yardımcı olursa sevineceğim. Arkadaşlar öncelikle kanal içeriği örnek göstermek gerekirse; " Herşey Dahil, Ruhi Çenet vb." tarzı içerikli bir kanal olacak. Sadece kamera olmayacak sadece sesli anlatım olarak devam edecektir. Ben adobe ürünlerinin çoğunu %80 bilmekteyim montaj kurgu photoshop konusunda çekincem yok. Aklımda ki sorular şu şekildedir arkadaşlar;
  1. Yeni kanunlara göre yüz göstermeden kurgulanan videolar para kazanmaya açılabilir mi?
  2. Tamamen telifsiz içerikler ile videolar kurgulanacaktır fakat bazı sahnelerin telifsiz versiyonu yoktur bunu diğer kanallar koyuyor ama hiçbir engelleri yok bunun bir süresi veya kuralımı var? Veya o sahnede ne gibi montaj ne gibi değişiklik yaparsak telife girmez kanalı riske atmaz?
  3. Bu maddeyi site sahibi okuyorsa onun da cevap vermesini isterim. Sadece google adsense ile çalışmak istiyorum 2016 yılında kurulmuş kanal belli abonede izlenim yok fakat adsense kimliği girili bunun onaylı olup olmadını nasıl görebilirim?
  4. Bu kanalı 100bin aboneye gelince telif haklarını satın almak istiyorum noter falan işleri nasıl yürür?
Arkadaşlar biliyorum git araştır yap bul diyorsunuz bu tarz konuları diğer forumlarda da açtım, bu forumda da açıp bu konuya yazdığım metinlerin seo zenginliği vardır siteye hit çeker bunu geçtim net birşey halen öğrenemedim kimse net cevap veremiyor sadece verilen cevaplar karşılığında bilgileri toplayıp derliyorum.
Herkese iyi Forumlar, Memory Hackers Ailesi <3

Süper Üye
8 HİZMET YILI
2. Sorunun cevabi 13 saniye kurali var 13 saniye izin veriyorlar yada 10 emin degilim

Süper Üye
Ödüller
3
7 HİZMET YILI
1 - Bu işten 1 kere bile yüzümü göstermeden para kazandım yüz göstermene gerek yok (1k abone ve 4000 saat izlenmeyi geçince youtube kurallarına uyuyorsan açılır para kazanman)
2- Ruhi çenet falan o görsellerin videoların kendi videosuna koyulması için paralar ödüyor, ama izin alarakta yapabilirsin saniye kurallarının büyük şirketlere işlediğini düşünmüyorum
3- Soruyu anlamadım ama anladığım şekli şu: Adsense evine bir pin kodu yolluyor etkinleştirmen gerek (anladığım kısmı)
4-Telif hakkı satın alınır mı bilmiyorum ama Devlet ve Youtube senin telif haklarını koruyor merak etme

multi genre producer
Süper Üye
Ödüller
6
Sosyal
7 HİZMET YILI
Bende youtuberım dostum birşey sorucam 4000 saat izlenme ne demek yani toplam izlenme mi

Uzman Üye
7 HİZMET YILI
1 - Bu işten 1 kere bile yüzümü göstermeden para kazandım yüz göstermene gerek yok (1k abone ve 4000 saat izlenmeyi geçince youtube kurallarına uyuyorsan açılır para kazanman)
2- Ruhi çenet falan o görsellerin videoların kendi videosuna koyulması için paralar ödüyor, ama izin alarakta yapabilirsin saniye kurallarının büyük şirketlere işlediğini düşünmüyorum
3- Soruyu anlamadım ama anladığım şekli şu: Adsense evine bir pin kodu yolluyor etkinleştirmen gerek (anladığım kısmı)
4-Telif hakkı satın alınır mı bilmiyorum ama Devlet ve Youtube senin telif haklarını koruyor merak etme

Cevabın için teşekkür ederim. Saniye kuralına dair kendi politikalarında bir şey bulamadım. Benim abone ve izlenme ile ilgili sıkıntım yok ama tek korkum şu telif işleri. Telifsiz edinebileceğim stok siteleri var kullanırım ama yine de insan korkuyor.

multi genre producer
Süper Üye
Ödüller
6
Sosyal
7 HİZMET YILI
Cevabın için teşekkür ederim. Saniye kuralına dair kendi politikalarında bir şey bulamadım. Benim abone ve izlenme ile ilgili sıkıntım yok ama tek korkum şu telif işleri. Telifsiz edinebileceğim stok siteleri var kullanırım ama yine de insan korkuyor.
kanalını merak ettim ismini atar mısın ?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...