Yurt dışından ayakkabı alınır mı ve orjinalliği nasıl sorgulanır?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
je vole dans l espace
Griffin Premium
Ödüller
11
8 HİZMET YILI
İyi akşamlar memoryhackers, direkt olarak konuya giriyorum günlük giydiğim ayakkabım sıkmaya başladı ve mecburen sporda kullandığım ayakkabıma geçtim ve yeni ayakkabı bakmaya başladım
ancak şöyle bir sorun var fiyatlar aşırı pahalanmış ayakkabı almak bile lüx hale gelmiş bir converse 700 800tl olmuş neyse sahibindende kampanyadan yakalanmış ucuz sıfır ayakkabı ararken yurtdışından getirilme 6ay garantili barkodlu ayakkabı satıldığını gördüm
ayakkabılar gayet ucuzdu satıcıya whatsapptan yazdım yurtdışından getirdiği orijinal ayakkabıları sattığını söyledi fotoğrafları lens ile sorgulattığımda kendinin çektiğini gördüm yani fotoları googleden bulmamış ayakkabılar onda gerçekten var
ancak şöyle bir sorun var kapıma ödeme ve şeffaf kargo ile göndereceğini söylüyor kendisi doğuda ben istanbuldayım sahibinden param güvende ile gönderim teklif ettim komisyondan dolayı kullanmadığını söylüyor
Şimdi sorulara gelelim;
Ayakkabıyı aldığımda barkodunu hangi siteye okutarak orijinalliğini sorgulayabilirim?
Diyelimki ayakkabı sahte çıktı nereye başvuru yapabilirim?

Notlar: Satıcının sahibinden hesabı 2017de açılmış maili ve telefonu doğrulamalı, 13 adet param güvende ile satışı var sizce almalımıyım?

Onaylı Üye
Ödüller
3
4 HİZMET YILI
Yani bence alınmaz eğer aliexpress gibi sitelerden alcaksan almanı tavsiye etmem daha doğrusu çin kaynaklı bir siteden almanı tavsiye etmem onun haricinde avrupaya ait çoğu site güvenli ama orjinalliği nasıl anlaşılır bilemem sonuçta sadece katalog resmini görüyoruz ayakkabıyı elimize almamız gerek onun haricinde hiç bir sitenin ürününün orjinalliği anlaşılmaz .

je vole dans l espace
Griffin Premium
Ödüller
11
8 HİZMET YILI
Dostlar sipariş veriyorum gelince yada gelirse buraya yazarım

Onaylı Üye
Ödüller
6
8 HİZMET YILI
önerebileceğiniz siteler var mı?

je vole dans l espace
Griffin Premium
Ödüller
11
8 HİZMET YILI
Dostlar ayakkabılar geldi barkodudur kokusudur kalite konfordur her testi yaptım sanırım gerçekten orjinal

Süper Üye
Ödüller
6
5 HİZMET YILI
Hocam yurt dışından alacak iseniz bir tanıdık aracılığıyla alırsanız daha iyi olur onun dışında sitelerden almaya kalkarsanız hem çakma ürün satın alma ihtimaliniz yükselir hem de gümrükte vergi biner. Çakma olup olmaması kumar gibi şansınıza denk gelirse.

je vole dans l espace
Griffin Premium
Ödüller
11
8 HİZMET YILI
Alalı 1 hafta oldu bütün kontrollerini yaptım orjinal ayakkabı

HACKEDFİX
Seçkin Üye
Ödüller
5
9 HİZMET YILI
resmi sitelerden alırsan zaten orjinal olmuş olur ama maddi durumun iyiyse al yoksa tavsiye etmem

Süper Üye
Ödüller
7
6 HİZMET YILI
Ben bi Adidas süperstar Orjinal sipariş verdim 1 ayda anca geldi

Seçkin Üye
Ödüller
4
6 HİZMET YILI
Alınır da knk 2 ay beklersin

Onaylı Üye
Ödüller
7
8 HİZMET YILI
yurt dışında çakam olabileceğini pek sanmıyorum zaten kendileri üretip ucuza satılıyor alınırmı tartışıluır gümrük vs uzun iş

Odin Borson
Uzman Üye
Ödüller
9
9 HİZMET YILI
yurt dışından tanıdığın aracılığıyla getirmek en güvenlisi eğer tanıdığın yoksa her şey olabilir güvenmemek lazım

Onaylı Üye
Ödüller
3
7 HİZMET YILI
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...