Mantıksal Bilmece 19

Sorulardan keyif alıyormusunuz ?

  • Evet

  • Hayır


Sonuçlar yalnızca oylamadan sonra görülebilir.
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Seçkin Üye
Katılım
11 Ara 2015
Mesajlar
409
Çözümler
1
Tepki puanı
43
Ödüller
9
10 HİZMET YILI
Bu sefer bilindik klasik bir soruyla sizinleyim :)


3 adam bir otele gider her biri 10 lira vererek toplam 30 lira ödeyerek oda tutarlar ve eşyalarını alıp odalarına çıkarlar. Fakat otel müdürü bugünün çarşamba olduğunu hatırlar ve özel bir fiat uygular. Bellboy u çağırır fazladan kestiği 5 lirayı 3 adama vermelerini ister.Bellboy adamların odasına çıkar ve 5 lirayı geri verir bunun üzerine adamlar 2 lirayı bahşiş olarak bellboya verir geri kalan 3 lirayı paylaşırlar. Bu durumda adamların otel için ödedikleri miktar 9 liradır (daha evvel 10 lira vermişlerdi sonra da 1 lira geri paylaştılar). Sonuçta toplam ödedikleri miktar 3x9 = 27 lira dır 2 lira da bellboy a bahşiş vermişlerdi ve sonuçta harcadıkları toplam miktar= 27 + 2= 29 lira dır. Fakat otele girerken verdikleri para 30lira idi o halde 1 lira nereye gitti?

??



Cevap 6 kişi doğru bildiğinde yada ertesi günün sabahında yazılıcaktır , merak edenlerin konuyu takip etmesini tavsiye ederim.

(Diğer 18 bilmeceyi cözmenizi tavsiye ederim )

Bu seriye devam etmemi istiyorsanız belirtirseniz sevinirim :)
 
Süper Üye
Katılım
19 Ara 2015
Mesajlar
625
Tepki puanı
41
Ödüller
8
Yaş
31
10 HİZMET YILI
Kişi başı 9 lira ödemiş oldular 9*3 27 yapar, bu paranın içinde de 2 tl garsonun aldığı 2tl de var, 3 tl yi zaten geri aldılar toplam yine 30.
 
ÖLÜM ÖLÜM DEDİĞİN NEDİR Kİ GÜLÜM
Efsane Üye
Katılım
26 Şub 2016
Mesajlar
11,174
Çözümler
139
Tepki puanı
3,968
Ödüller
19
Yaş
27
10 HİZMET YILI
Yapılan hesaplama yanlış diye düşünüyorum
 
Üye
Katılım
22 Şub 2020
Mesajlar
12
Tepki puanı
2
6 HİZMET YILI
Yapılan hesaplama yanlış diye düşünüyorum
Aslında mantık şu. Şimdi bu adamlar 30 tl vermişken 25 tlye düşüyor. 2 si garsonda ve 3 tlsi de kendi aralarında paylaşılınca 30 tl ediyor. Ama diğer türlü yani 9x3=27 +2 = 29 yapınca aslında orda 27+2 değil de 27-2=25 yapılması gerekiyor. Ufak bir yanıltmaca
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Benzer Konular

Üst