1 yıl kargoda çalıştım, istediğinizi sorabilirsiniz

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Seçkin Üye
Ödüller
6
7 HİZMET YILI
Selam dostlar. Az önce A101'de çalışan arkadaştan gördüm ben de bu tarz konu açayım dedim. 1 yıl boyunca Özel bir kargo şirketinde çalıştım (MNG, Yurtiçi, Aras vb.). Ön tarafta müşteriyle ilgilenen taraftan, şube müdür yardımcılığına kadar çıktım ardından üniversitem online eğitimden yüzyüze eğitime döndüğü için bıraktım.

Aynı şekilde kargo şirketleri çok eleman alırlar. İşe ihtiyacı olan arkadaşlar kesin başvursun derim özellikle özel olanlara.

Kargo hakkında merak ettiğiniz soru varsa sorabilirsiniz.

HAYATA BAKIŞ AÇISI FARKLI OLANLARDAN BİRİ
Süper Üye
Ödüller
11
9 HİZMET YILI
Kargolar bazen neden geçikiyor

Seçkin Üye
Ödüller
6
7 HİZMET YILI
Kargolar bazen neden geçikiyor
Bunun birden fazla nedeni var

1. Kargoların aktarma merkezlerine günde +100.000den fazla kargo geliyor. Aktarma merkezleri hacim olarak hayli büyük olsa dahi bu kadar fazla kargo sayısına yetişemeyebiliyor.
MNG-MARMARA-KARGO-B%C4%B0NASI-IMAGE-4.jpg

Mng Kargo - İstanbul Anadolu yakasına bakan aktarma merkezi.

2. Kargo şirketinin şubesine göre dağıtım süresi aksayabiliyor. Şubede çok kargo varsa bazı kargoları kenara ayırıp ertesi gün dağıtırlar veya bazı şubelerin yönetimi kötüdür. Kötü yönetimden dolayı dağıtım gecikebilir.

3. Şans. Bazen kargoları taşıyan arabalarda sorun çıkabiliyor. Bu da kargonun gecikmesine neden oluyor.

Onaylı Üye
Ödüller
8
9 HİZMET YILI
kanka sırf gıcıklık olsun diye evde yoktunuz muhabbetine girdin mi

Seçkin Üye
Ödüller
6
7 HİZMET YILI
kargodakı esyalar kırık gelıyo nedenı
Bazı kuryeler kargoları gerekli özenle taşımıyorlar.

Ama en büyük etken bu değil.

Atıyorum karşı mahalledeki birine kargo yollamak istediğinde bile prosedürden dolayı o kargo şubeden aktarma merkezine, aktarme merkezinden şubeye, şubeden alıcıya gider. Yani 4 tane araba değiştirmiş olur. Kırılacak veya ezilecek bir şey 4 araba değiştirirse kırılması muhtemeldir.

Zaten prosedüre göre kargo şirketlerinin kırılacak veya ezilecek bir kargo kabul etmeleri yasaktır. Paketlenmesi düzgün olmayan kargolarıda kabul etmemeleri gerekir
Post automatically merged:

kanka sırf gıcıklık olsun diye evde yoktunuz muhabbetine girdin mi
Yok kanka o olay yalan. İnsanlar dağıttı kargo başına para kazanıyor. Herkes para kazanmak için çalısıyor orda. Sen düşün yani kuryeler niye dağıtım yapmasın kargo başına para kazanıyorlarsa

Admin
Ödüller
21
8 HİZMET YILI
Bir monitör gönderdim. Fakat köpüksüz yolladım ama yine de biraz olsun sağlam giderdi. Fakat monitörün demir ayağı kırılmış. Bu konuda gittim geri ödeme istedim fakat ödeme reddedildi. Bende Tüketici Haklarına şikayet ettim beklemedeyim. Kargom giderken sağlamdı. Fakat alıcıya ulaştığında ıslak ve kırık gitmiş. Ben bu konu hakkında daha ne yapabilirim? Ayrıca kargoyu yollarken kutu sigortasız gidiyor dendi. Böyle bir şey olmadığını hepimiz biliyoruz. O aracın sigortası olduğu gibi kargoların da sigortası mevcut. Monitör şuan kırıp sol üst taraftan darbe almış ekran kırılmış, ayak kısmındaki metal da kırılmış. Ben başka ne yapabilirim var mı önerin?

Onaylı Üye
Ödüller
8
9 HİZMET YILI
Yok kanka o olay yalan. İnsanlar dağıttı kargo başına para kazanıyor. Herkes para kazanmak için çalısıyor orda. Sen düşün yani kuryeler niye dağıtım yapmasın kargo başına para kazanıyorlarsa
bilmiyorum kanka genelde ne zaman evde olmasam kargom geldiğinde telefonum bile çalmıyor şubeye gittiğinde haber geliyor sadece bazen kuryelerin üşendiğini düşünüyorum

Seçkin Üye
Ödüller
6
7 HİZMET YILI
Maaşları belirtebiliyor musun?
ortalama kurye +5000 + dağıttı kargo başına para( kargo başı 3tlye yakın)
ortalama ön taraf +5000
ortalama müdür yrd + 5500
ortalama müdür +7000

şöförleri tam olarak bilmiyorum ama herkesden az onlar alıyor.

Bir monitör gönderdim. Fakat köpüksüz yolladım ama yine de biraz olsun sağlam giderdi. Fakat monitörün demir ayağı kırılmış. Bu konuda gittim geri ödeme istedim fakat ödeme reddedildi. Bende Tüketici Haklarına şikayet ettim beklemedeyim. Kargom giderken sağlamdı. Fakat alıcıya ulaştığında ıslak ve kırık gitmiş. Ben bu konu hakkında daha ne yapabilirim? Ayrıca kargoyu yollarken kutu sigortasız gidiyor dendi. Böyle bir şey olmadığını hepimiz biliyoruz. O aracın sigortası olduğu gibi kargoların da sigortası mevcut. Monitör şuan kırıp sol üst taraftan darbe almış ekran kırılmış, ayak kısmındaki metal da kırılmış. Ben başka ne yapabilirim var mı önerin?
Hangi firmadan yolladığını söyler misin? Benim eski çalıstıgım firmadan yolladıysan yardımcı olabilirim.

Elektronik, sıvı veya akışkan eşyaların kargo ile gönderilmesi yasaktır. Fakat müşterilerin sorumluluğunda imza karşılığında gönderebiliyorsunuz.

İlk önce imza attırmadılarsa gönderirken her türlü tazmin tutarını alırsınız. Fakat sorumluluk belgesine imza atıp gönderim yaptıysanız biraz sıkıntı yaşayabilirsiniz.

Umarım alıcıya gider gitmez alıcı kargonun fotoğraflarını çekmiştir. Eğer başınıza tekrar böyle bir şey gelirse alıcı, kargonun ona ulaştığı şubeye gidip Hasar tespit tutanağı tutarsa herşey daha kolay olur.

Seçkin Üye
Ödüller
6
7 HİZMET YILI
bilmiyorum kanka genelde ne zaman evde olmasam kargom geldiğinde telefonum bile çalmıyor şubeye gittiğinde haber geliyor sadece bazen kuryelerin üşendiğini düşünüyorum
kanka kargonun üzerindeki yazılan telefon numarasına dikkat et doğru telefon numarası mı? veya adres tam tamına doğru mu

Ödemeli kargoda kargocuya bişey kalıyor mu ?
Ödemeli kargoda kargocuya bir şey kalmıyor ama direk kargo şirketine kalıyor.

200TL lik bir kapıda ödemeli kargodan. 180TL sini göndericiye veriyor. %10 unu yani 20tlsini kargo şirketi alıyor.

☆☆Her oyun bir gün hileyi tadacaktır☆☆
Griffin Premium
Ödüller
23
8 HİZMET YILI
ben , ilden ile led televizyon kargolattık paket bana gelecekti , firma adı vermek istemiyorum evde yokum diye paketi ana şubeye yolluyorlar, bende ertesi gün oraya gittim sizin paketiniz geri iade gitmiş denildi bana
benim kargom geri iade yapıldığı zaman ana şubede olması gerekmiyor mu ?

Admin
Ödüller
21
8 HİZMET YILI
ortalama kurye +5000 + dağıttı kargo başına para( kargo başı 3tlye yakın)
ortalama ön taraf +5000
ortalama müdür yrd + 5500
ortalama müdür +7000

şöförleri tam olarak bilmiyorum ama herkesden az onlar alıyor.

Hangi firmadan yolladığını söyler misin? Benim eski çalıstıgım firmadan yolladıysan yardımcı olabilirim.

Elektronik, sıvı veya akışkan eşyaların kargo ile gönderilmesi yasaktır. Fakat müşterilerin sorumluluğunda imza karşılığında gönderebiliyorsunuz.

İlk önce imza attırmadılarsa gönderirken her türlü tazmin tutarını alırsınız. Fakat sorumluluk belgesine imza atıp gönderim yaptıysanız biraz sıkıntı yaşayabilirsiniz.

Umarım alıcıya gider gitmez alıcı kargonun fotoğraflarını çekmiştir. Eğer başınıza tekrar böyle bir şey gelirse alıcı, kargonun ona ulaştığı şubeye gidip Hasar tespit tutanağı tutarsa herşey daha kolay olur.
Yurt İçi Kargo

Herhangi bir şey imzalamadım. Ürünü DOLAP uygulamasından satmıştım. Ayrıca 1 gün sonra tutanak tutturmuş.

Seçkin Üye
Ödüller
6
7 HİZMET YILI
ben , ilden ile led televizyon kargolattık paket bana gelecekti , firma adı vermek istemiyorum evde yokum diye paketi ana şubeye yolluyorlar, bende ertesi gün oraya gittim sizin paketiniz geri iade gitmiş denildi bana
benim kargom geri iade yapıldığı zaman ana şubede olması gerekmiyor mu ?
kargoların şubede bekleme süresi 3 gün. 3 günden önce geri çıkış şubesine yollayamazlar, yollarlar ise tekrar evinize ücretsiz talep edebilirsiniz.

Kargonun iade olayı şu şekilde

Çıkış şubesi > aktarma merkezi > varış şubesi > teslimat adresi ( alıcı adreste bulunmuyor) > varış şubesi (3 gün bekler) > aktarma merkezi > çıkış şubesi

Süper Üye
Ödüller
6
7 HİZMET YILI
Kargoda çalınan ürünler nasıl sonuca bağlanıyor

Seçkin Üye
Ödüller
6
7 HİZMET YILI
Yurt İçi Kargo

Herhangi bir şey imzalamadım. Ürünü DOLAP uygulamasından satmıştım. Ayrıca 1 gün sonra tutanak tutturmuş.
maalesef benim çalıştığım firma değil.

Platform yani dolap kargosu olduğu için olay dolapla yurtiçi arasında geçicektir büyük ihtimal. Sizinde dolapla da konuşmanız lazım hocam. İmza atmadığınız için her türlü davayı kazanırsınız. Birazcık dolap'ı darlayın onlar da siz ne kadar darladıkça kargo şirketini darlıyacaktır.

Şubeye gidip tanzim tutanağı tutmak istiyorum derseniz size tutanak tutturacaklardır. Tutanakta, elektronik eşya gönderimi için herhangi birşeye imza atmadım diye eklerseniz büyük ihtimalle R yapıcaklardır ürünün ücretini öderler.

Şube kurnazlık yapp tanzim tutanağı diye birşey yok bende derse arama motoruna yurt içi kargo tanzim prosedürü yazıp çıkan linkteki belgeyi indirip önceden doldurup giderseniz daha kolay olur sizin için. Aynı şekilde gözünüzün önünde ana merkezlerine yollamalarını isteyin.

☆☆Her oyun bir gün hileyi tadacaktır☆☆
Griffin Premium
Ödüller
23
8 HİZMET YILI
kargoların şubede bekleme süresi 3 gün. 3 günden önce geri çıkış şubesine yollayamazlar, yollarlar ise tekrar evinize ücretsiz talep edebilirsiniz.

Kargonun iade olayı şu şekilde

Çıkış şubesi > aktarma merkezi > varış şubesi > teslimat adresi ( alıcı adreste bulunmuyor) > varış şubesi (3 gün bekler) > aktarma merkezi > çıkış şubesi
benim kargom 3 gün beklememiş bile kargo bugün geliyorsa ertesi gün geri iadeye gitmiş şubede bekleme falan yok
kargo firmasına bastım fırçayı ertesi günü bırak gün içinde getirdiler kargoyu

Seçkin Üye
Ödüller
6
7 HİZMET YILI
Kargoda çalınan ürünler nasıl sonuca bağlanıyor
Ürünün bedeli alıcı/göndericiye temin ediliyor. Biraz uzun sürüyor sadece ama parası her türlü veriliyor. O yüzden manevi değeri olan şeyleri kargolamak pek doğru değil. Kaybolma ihtimali yüksek

benim kargom 3 gün beklememiş bile kargo bugün geliyorsa ertesi gün geri iadeye gitmiş şubede bekleme falan yok
kargo firmasına bastım fırçayı ertesi günü bırak gün içinde getirdiler kargoyu
Fırçalamak pek doğru değil be hocam. Onlarda geri gönderemez çünkü. Sistem onaylamadan herhangi birşeyi geri gönderemiyorsun. Sistemleri çok leş kargoların. Bazen kendi kafasına göre süresi gelmeden onay veriyor senin kargon gibi. Normalde tüm kargolara 72 saat sonra iade onayı verir sistem. Şube öyle geri gönderir ama bazen yanlış kodlamadan buglar oluyor.

Şube personelinin bi hatası yok yani.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...